50 KILOMÉTERES DIÉTA

Elérhetőségek

Diéta szervezője a Messzelátó Egyesület
itt olvashatsz rólunk:http://messzelato.hu/hu/about
E-mail: egyesulet (kukac) messzelato.hu
Web: http://messzelato.hu/
50 kilométeres diéta Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/305928146162857/
Címünk (iroda):
1085 Bp. Rökk Szilárd utca 11. 3em./19.
Irodai telefonszámunk:
+36 1 785-6978

Ha szeretnél naprakész információt kapni a Messzelátó Egyesület programjairól, tevékenységeiről, híreiről, add meg e-mail címed, s mi néhány hetente hírlevelet küldünk Neked!

E-mail:

Ha szeretné megkapni sajtóanyagainkat, kérjük, regisztráljanak sajtólistánkra!

4 gondolatok ezen: “Elérhetőségek

 1. Kasch Anikó

  Sziasztok! Jó ötletnek tartom, és a magam részéről támogatom is. Párommal itt Szátokon (Nyugat-Nógrád megye, Rétságtól kb 10 km) élünk, és idén belevágtunk a családi önellátásba, amelyet ki is szeretnénk bővíteni, bár nem túl nagy mértékben, de egy helyi piaci ellátásba be tudnánk kapcsolódni. Amit fel tudunk ajánlani azoknak, akik itt a környéken élnek, és helyben termelt élelmiszerre vágynak.: kapirgálós, sok zölden cseperedett kb 10 hetes rántani való házi csirke levágva, tisztítva, nyúlhús, akác- és virágméz (vannak méheink is) idényzöldségek, most éppen borsószezon van, de van hagyma, jégsaláta is. Kisebb mennyiségben tojás is kapható, japán tyúktojás (3 db tesz ki 2 normál tojást). Háztartásunk nem szigorúan bio, de környezetkímélő, vegyszerektől, antibiotikumoktól mentesen termeltünk mindent, amiből kisbaba is ehet.
  Tejtermékekre is van termelői kapcsolatunk. Minden megkeresésre szívesen válaszolunk, egyeztetést követően el is lehet hozzánk látogatni, szívesen látunk mindenkit. Esetleges igényeket a kasch.aniko@gmail.com címre kérjük küldeni, igyekszünk mindenkinek segíteni, aki ebbe belevágott.

 2. Létai Viktória

  Tisztelt Szervezők!
  Érdeklődnék arra vonatkozón tervezitek-e az 50 km-es diéta kiterjesztését nemcsak Budapestre, hanem vidékre is? Vác és Verőce között élünk egy földházban és tanyánkon működtetjük a Galagonya Szellemi Műhelyt, amelynek keretében hasonló témákban tartunk előadásokat, gyakorlattal egybekötve (kenyérsütés, krémkészítés, csereklub stb) Idén december 21. én lesz a következő előadásunk, ahol szeretnénk a helyi termékek fogyasztását népszerűsíteni, de emellett, a ruházat, a lakás és energiahasználat, és általánosan a fogyasztás korlátozása kapcsán tanácsokat adni. Készítünk egy címjegyzéket, amiben az alapvető fogyasztási javak környékben megvásárolható lehetőségei lesznek felsorolva, és a lehetséges helyettesíthetőségek. Reklémozni fogjuk az 50 km -es diétát, ami úgy tudom jövő tavasszal újrakezdődik, szeretnénk a segítségetekkel egy “Dunakanyar diétát” indítani. Kérjük küldjetek egy elérhetőséget akivel ezzel kapcsolatban felvehetnénk a kapcsolatot. Köszönjük!

 3. Méhész Zsuzsa

  Tisztelt Cím!

  Panyola szeretne csatlakozni a lehetőséghez. Az önellátó falu modelljére törekszünk, és az az alapelvünk már egy ideje, hogy a vendégeinknek olyan ételeket kínálunk, melyek egy nap alatt beszerezhetőek a környékről, nem motorizált módon közlekedve. Gyakorlatlag az 50 km-ről beszélünk mind a ketten. Erősek vagyunk helyi termékekben, ezennel meg is hívjuk az egyesületet a szerdai “Adj egy méter esélyt” országos akció nyitórendezvényére. Lényege: az akcióban részt vevő üzletek a polcaikon adnak 1 m helyet, ahová kizárólag helyi termékeket tesznek fel. Több közös pont is lenne – kivel tudom a kapcsolatot felvenni?
  Üdvözlettel:
  Méhész Zsuzsa
  zsu@panyola.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>