Egyszerű, házi parfüm a húsvéti locsoláshoz

török
Tegyél te is a rák ellen!
2017.04.07
Untitled design (68)
Tréningen Madridban
2017.04.19
Show all

Megosztunk veletek néhány receptet, amivel egyszerűvé, zölddé és kemikália mentessé tehetitek az idei locsolást. Készítsétek el magatoknak vagy kérjétek meg a család férfi tagjait, hogy ezzel lepjenek meg hétfőn reggel.

Vannak, akik nagyon szeretik a locsolást és vannak, akik ki nem állhatják. A legtöbben ezért, mert a locsolást követő két hajmosás után is négy-öt féle parfümtől illatozik a hajuk. De nem csak az erős illatok miatt fontos figyelnünk arra, hogy mi került a hajunkra, hanem bőrünk egészségünk és szépségipari termékeink környezetre gyakorolt hatása miatt is, hiszen egy átlagos parfüm akár 50-100, zömében mesterséges illatanyagot is tartalmazhat. Íme, egy pár otthon, egyszerűen elkészíthető recept, amivel urak kedveskedhettek a hölgyeknek, de hölgyek elkészíthetik magatoknak is és a hagyományos versmondás előtt átnyújthatjátok locsolóitoknak.

Az igazán minimalista, környezetvédő:

Kövesd az igazi hagyományokat és használj vizet. Így garantáltan illatmentessé és egyedivé teheted a locsolást. Eszközök: víz, kis szórófejes üvegcse

A legegyszerűbb illatozó:

Az előző recept alapján cseréld a vizet rózsavízre. A rózsavizet könnyen beszerezheted a patikákban vagy drogériákban. Eszközök: rózsavíz, kis szórófejes üvegcse

A hosszan tartó illatozásért:

10 ml természetes növényi víz vagy valamilyen bázisolaj (pl. jojoba) vagy desztillált víz és alkohol keveréke (nem csak a gyógyszertári alkohol, hanem a vodka is használható)
10-15 csepp természetes illóolaj a kedvenc illatoddal
Nagyobb mennyiségeknél így adagoljuk az illóolajokat: 25 ml alaphoz 25-35 csepp, 50 ml alaphoz 50-60 csepp.
A recept forrása.

Az igazán profi parfüm keverőknek:

Látogassatok el erre az oldalra, hol mindent megtudhattok a házi parfümkészítésről, az illatokról és az arányokról.