Csapatunk

Mi a Messzelátóban hiszünk az összekapcsolódásban.
Abban, hogy közösségben többre megyünk, boldogabbak lehetünk és támogatást, biztonságot nyújthatunk egymásnak.
Mi itt a Messzelátóban szeretünk tanítani és tanulni, adni és kapni, odafigyelni egymásra, meghallgatni egymást. Légy része a közösségünknek!

Varga Judit, elnök
judit@messzelato.hu

A Messzelátó fontos állomás az életemben. Néha távolabb, néha közelebb, de itt vagyok vele. A Messzelátó a gyermekem. Nem én hoztam világra, de gyerekkora óta vezetem, mutatom neki az utat, családot teremtek köré. Hiszek a közösségek erejében, és abban, hogy a Messzelátóval hozzájárulunk egy „alulról”, láthatatlanul épülő új, szolidáris társadalom létrehozásához. Ezért a Messzelátót a következő értékek és elvek mentén terelgetem: bizalom egymásban, odafigyelés egymásra, hit egymás tehetségében, fejlődésében. A gyakorlatban ez ezt jelenti: mindent megbeszélünk egymással, teret adunk személyiségünk kibontakozására, segítjük egymást, nyitottan fordulunk minden hozzánk érkezőhöz, és őszintén kommunikálunk. A Messzelátó mellett nemzetközi mozgalmak felépítésén, projektek tervezésén, koordinációján, EU szintű kommunikációján dolgoztam. Az elmúlt években társadalmi vállalkozások és civil szervezetek fejlesztésével is foglalkozom tanácsadóként, szervezetfejlesztőként. Hálás vagyok a „sorsnak” a Messzelátóért, és minden emberért akit a Messzelátón keresztül küld felém.
Kocsis Dóra, programkoordinátor
dori@messzelato.hu

Hozzám fordulhattok a Messzelátó környezetvédelmi programjaival kapcsolatban, ha zöld foglalkozást szeretnétek megrendelni illetve adomány, támogatási és vállalati ügyekben.
2012 év végén, Skóciai munkámból hazatérve leltem rá a Messzelátóra, olyan zöld közösség után kutatva, ahol hozzám hasonló, a környezetükért felelősséget vállaló fiatalokkal ismerkedhetek meg. 2014 áprilisáig önkéntesként vettem részt a Messzelátó munkájában, ezután egy életre szóló kalandra indultam: egy évig férjemmel nekivágtam a világnak egy hátizsákkal. Az elmúlt évben messzi tájakat láttam és nagyon sok különféle tapasztalattal tértem haza, arról, hogy milyen óriási probléma a környezetvédelem hiánya a világ nagy részén. Ez még inkább erősítette bennem a tettvágyat, 2015 októberében pedig a Messzelátós csapat megkért, hogy dolgozzam ki önkéntes és tagságépítő stratégiájukat. Akkor az motivált, hogy munkám által minél többen megtapaszthatják az önkéntesség szépségeit, hogy lehet egy nagyvárosban, mégis közösségben, kisvárosiasan, a természetet minél közelebb hozva élni. A Messzelátó mellett a civil szektor fejlesztéséért dolgozom.
Kiss Andrea, EVS koordinátor
evs@messzelato.hu

Engem keressetek mindennel, mi külföldi önkénteskedés. A Messzelátó berkeiben ugyanis, mint koordinátor én segítek nektek, hogy találkozzatok az Európai Önkéntes Szolgálat lehetőségével, megtaláljátok a nektek való projektet, sikeresen megpályázzátok azt. A projektetek folyamán pedig adminisztratív és szervezeti, személyes segítséggel járulok hozzá, hogy kihozzátok a legtöbbet a kint töltött időből. Első találkozásként 2014 végén a Messzelátó Egyesület segítségével nekem is lehetőségem nyílt, hogy EVS önkéntesként tanuljak, fejlesszem magam és segítseg egy török szervezetnek 7 hónapon keresztül. 2015 közepén hazatérve tovább szerettem volna fejleszteni tudásomat, tapasztalataimat és képességeimet valamint visszaadni valamit a küldő szervezetemnek, így kommunikációs önkéntesként kezdtem el tevékenykedni a Messzelátó Egyesület csapatában.
Jakab Mária, pénzügyi asszisztens
maresz@messzelato.hu

Messzelátó Egyesület pénzügyi munkatársa vagyok. 2003 óta dolgozom civil szervezeteknek irodavezetői, adminisztrátori és pénzügyi munkatársként. Fontosnak tartom az aktív állampolgárságot, ezért örömmel veszek részt olyan civil szervezetek munkájában amelyek küldetésével azonosulni tudok (emberi jogok, ismeretterjesztés, környezetvédelem),ezért dolgozom a Messzelátó Egyesületnél is.
 
 

Te is egy olyan társadalomban szeretnél élni, ahol ezek az értékek határozzák meg az emberek közti kapcsolatokat? Akkor segíts nekünk ezt minél szélesebb körben közvetíteni és támogasd munkánkat!