Csapatunk

Mi a Messzelátóban hiszünk az összekapcsolódásban.
Abban, hogy közösségben többre megyünk, boldogabbak lehetünk és támogatást, biztonságot nyújthatunk egymásnak.
Mi itt a Messzelátóban szeretünk tanítani és tanulni, adni és kapni, odafigyelni egymásra, meghallgatni egymást. Légy része a közösségünknek!

Varga Judit, elnök
judit@messzelato.hu

A Messzelátó fontos állomás az életemben. Néha távolabb, néha közelebb, de itt vagyok vele. A Messzelátó a gyermekem. Nem én hoztam világra, de gyerekkora óta vezetem, mutatom neki az utat, családot teremtek köré. Hiszek a közösségek erejében, és abban, hogy a Messzelátóval hozzájárulunk egy „alulról”, láthatatlanul épülő új, szolidáris társadalom létrehozásához. Ezért a Messzelátót a következő értékek és elvek mentén terelgetem: bizalom egymásban, odafigyelés egymásra, hit egymás tehetségében, fejlődésében. A gyakorlatban ez ezt jelenti: mindent megbeszélünk egymással, teret adunk személyiségünk kibontakozására, segítjük egymást, nyitottan fordulunk minden hozzánk érkezőhöz, és őszintén kommunikálunk. A Messzelátó mellett nemzetközi mozgalmak felépítésén, projektek tervezésén, koordinációján, EU szintű kommunikációján dolgoztam. Az elmúlt években társadalmi vállalkozások és civil szervezetek fejlesztésével is foglalkozom tanácsadóként, szervezetfejlesztőként. Hálás vagyok a „sorsnak” a Messzelátóért, és minden emberért akit a Messzelátón keresztül küld felém.
Kocsis Dóra, programkoordinátor
dori@messzelato.hu

Hozzám fordulhattok a Messzelátó környezetvédelmi programjaival kapcsolatban, ha zöld foglalkozást szeretnétek megrendelni illetve adomány, támogatási és vállalati ügyekben.
2012 év végén, Skóciai munkámból hazatérve leltem rá a Messzelátóra, olyan zöld közösség után kutatva, ahol hozzám hasonló, a környezetükért felelősséget vállaló fiatalokkal ismerkedhetek meg. 2014 áprilisáig önkéntesként vettem részt a Messzelátó munkájában, ezután egy életre szóló kalandra indultam: egy évig férjemmel nekivágtam a világnak egy hátizsákkal. Az elmúlt évben messzi tájakat láttam és nagyon sok különféle tapasztalattal tértem haza, arról, hogy milyen óriási probléma a környezetvédelem hiánya a világ nagy részén. Ez még inkább erősítette bennem a tettvágyat, 2015 októberében pedig a Messzelátós csapat megkért, hogy dolgozzam ki önkéntes és tagságépítő stratégiájukat. Akkor az motivált, hogy munkám által minél többen megtapaszthatják az önkéntesség szépségeit, hogy lehet egy nagyvárosban, mégis közösségben, kisvárosiasan, a természetet minél közelebb hozva élni. A Messzelátó mellett a civil szektor fejlesztéséért dolgozom.
Tóth Anna, kommunikáció
kommunikacio@messzelato.hu

Engem keress, ha a sajtó részéről érkeztél és szeretnél velünk beszélgetni; hogyha blogger vagy és úgy gondolod, érdemes lenne együtt gondolkoznunk, dolgoznunk egy közös projekten, illetve hogyha érdekel a témánk és szívesen beszélgetnél velünk.
A korábbi években kommunikációs területen, egészen kicsi és nagyobb ügynökségeknél dolgoztam. Pár éve azonban beleszerettem a környezetvédelembe és nemsokára úgy döntöttem, hogy teljes erőbedobással szeretnék ezen a területen dolgozni. Így most már a Messzelátó csapatában igyekszem minden nap tenni azért, hogy még többen megismerjék a környezetvédelemnek és az önkéntes egyszerűségnek azt a szép és felszabadító oldalát, ami számomra az önmegvalósítást jelentette.
 
 

Te is egy olyan társadalomban szeretnél élni, ahol ezek az értékek határozzák meg az emberek közti kapcsolatokat? Akkor segíts nekünk ezt minél szélesebb körben közvetíteni és támogasd munkánkat!