Ificserét szerveztünk!

Hat kedves Olvaso, nem vagyok egy tul szorgalmas Blogger, de az önkentes elete mar csak ilyen Nemetorszagban, marha epp ott tartozkodik az illetö…

Szal. akkor, ha mar tintaba nem is, de papirformara pötyögnem, h mi is törtent velem az elmult idöszakban… Utoljara azthiszem, otthagytam abba, h unalmas napjaimat töltöm az irodaban, hiszen mindenki szabadsagon van, na hat ezek a napok szepen elmultak, a kollegak egytöl egyig visszatertek, es beindult az elet kis munkahelyünkön, nagy volt am a sürges forgas, hiszen egy igen nagyszabasu projekt megszervezesen teveknykedtünk. Egy Ifjusagi cseret szervezett kicsiny szervezetünk, israeli, angliai, nemet, lengyel, dan, illetve ukran 15 es 19 ev közötti fiataloknak.

Elöször negy nap Beachcamp, röpi, es utcaifoci merközesek, delelöttönkent „wörksoppok“, estenkent partyk, mozi, biciklitura, minden mi szem szajnak ingere. Majd varosnezes Berlinben, mindeztkövetöen pedig utnak indult piciny majd 150fös csapatunk lengyelorszagba, ahol is szinten utcai foci bajnoksag került megrendezesre, egy hatarmenti varosban, ahol a termeszetes hatart egy patak alkotta, igy zajlott a bajnoksag a patak ket oldalan, egyidöben nemet illetve lengyel orszagban, egy igen jol sikerült programot tudhattunk igy magunk mögött, dehat a projekt lenyege vegülis amiben jelenleg is tevekenykedem, integracio a sport keretein belül, illetve utcaifoci a toleranciaert.

Majd a sok sport utan latogatast tettünk Auschwitzba, ami mar nem volt annyira vidam, resztvevöink egy kisebb musorral is keszültek, igy együtt egy csendes megemlekezes keretein belül altunk meg egy pillanatra es hajtottunk fejet az aldozatok emlekere. Valamint hivtuk fel egymas figyelmet, h mi együtt vagyunk felelösek egy szebb jövöert.

Összessegeben remek 10napot tudhatunk magunk mögött, uj baratokkal lettünk gazdagabbak, valamint rengeteg uj informaciot gyüjthettünk egymas kulturajarol. Dehat egyszer mindennek vege, szal. hazatertünk Potsdam citybe, es az elet megy tovabb, szep volt jo volt, jövöre veletek ugyanitt…

De az elet persze nem allt meg, azota is rendezveny hegyek ami a munkat illeti, szal. Unatkozni nincs am ideje az embernek, maszofal, ugralovar, utcai foci, görkori v. kosarlabda, mikor milyen rendezveny mindig akad vmi. Közben kedvenc mentorunk egy biciklit is ajandekozott minden önkentes szamara, h ezzel megkönnyitse eletünket. Elbucsuztattunk Ir, illetve Szlovak baratnöimet, mert nekik a project veget ert, jot helyettük egy török, illetve egy litvan leanyzo.

Mentorom bejelentett erkezes utani szeminariumra, aminek meg kell hagyni mar epp ittvolt az ideje, csak a szezon miatt felgyülemlett sok rendezveny miatt eddig erre nem volt idö. Szal. Oktober 9-18ig szeminariumon leszek, azthiszem utanna jelentkezem majd ismet.

Addig is mindenkinek minden szepet es jot, csok, puszi miegymas, reni


Vissza fel