Hola!

eleg nehez lesz megszoknom, hogy nincsenek ekezetek, es a z es az y is fel van cserelve...de majd belejovok. nem talaltam meg internet kavezot, de a konyha egy bizonyos pontjan, es valoban csak ott van illegal internet, valszeg az egyik szomszedtol. ugyhogy most ugy kell irni, hogy veletlenul se mozduljon el a gep egy centit se. plusz kinnt jeges eso esik, de oda se neki!!!

ma voltunk a varosban Malwinaval, a lengyel lannyal, akivel lakom (a harmadik lany, az olasz Luca meg nem erkezett meg). nagyon szep ido volt, de jellemzoen "mosogatos" (tuuuudooood, ...esik az eso, sut a nap, paprika jancsi mosogat...) meg szivarvany is volt (valahol, biztos vagyok benne, de mi nem lattuk)

a lakas istencsaszarkiraly. hatalmas, 3 haloszoba, egy nappali, plusz egy vendegszoba, es szepek a butorok, meg van minden ami kell - mosogep, mikro, toaster...etc

mivel elskent erkeztem, ezert elsokent valaszthattam szobat - legalabbis a kollegiumi iratlan torvenykonyv szerint. de malwina is egyetertett velem, bar o utanam jott, mivel meghagytam neki a legnagyobb szobat, mert az nekem nem kellett, mert az utcara nez, es ezert tul zajos(de ot nem zavarja). igy mi mar valasztottunk, es Lucanak marad a legkisebb szoba (azert az sem olyan kicsi), es mert ketten vagyunk egy ellen... imadom a demokraciat!!! ide most egy smiley jonne, de nem talalom a klaviaturan a kettospontot, ezert ebbol a levelembol biztosan kimaradnak.

ezekben a napokban salamancaban unnep van, ami tobbnapos ejjel-nappali partizast jelent az utcan. mindenhol kirakodoarusok, de ne olyan bovlit kepzelj el, mint nalunk, hanem igazi kezmuves termekeket, az arusok kozepkori jelmezben...a kedvencem a fuszeres volt, ahol nagy zsakokban voltak a fensegesen illatozo soha-nem-latott fuszerek, kepzeld, meg mirrha is volt!!! tisztara a kozepkort idezte, de nemcsak ez. volt egy stand, ahol nyarson okrot es disznot sutottek a korabeli ruhaba oltozott ferfiak, mennyei illata volt, belengte a teret. es ahogy ott alltunk, egyszer csak tavoli dudaszora lettunk figyelmesek, majd megpillantottuk a kozeledo zeneszeket. kozepkori ruhaba bujt a zsonglor, dobos, fuvolas egyarant, zenevel es mutatvanyokkal mulattatva az embereket. kesz szinieloadas volt, amit ott levagtak, alig tudtunk elszakadni toluk.

rengeteget setaltunk, de messze van meg tolem, hogy eligazodjak itt, bar a varos valoban kicsi (szerencsere), de ket-harom het, es belejovok (remelem). addig meg cernat kotok az ajtom kilincsere, hogy azt, mint ariadne fonalat a gorog kiralyfi a mitikus labirintusban felgombolyitva, visszatalaljak. morzsat nem merek szorni, mert gondolj bele, jancsival es juliskaval is mi lett... nem biztos, hogy olyan sikeresen tuljarnek a vasorru baba eszen...

par nap mulva megint jelentkezem, addig is szep napokat neked, szep almokat, stb.


Vissza fel