Próbáld ki magad egy finn nemzeti parkban!

finn nemzeti park

Szeretsz a szabadban lenni, és nem riadsz vissza egy kis fizikai munkától sem? Szívesen sétálsz egyedül az erdőben vagy érdekel a természetvédelem? Szívesen kiszállnál a mókuskerékből? Ha igen, akkor ez a te projekted: Finnországba keresnek önkéntest egy évre egy nemzeti parkba! Itt lesz lehetőséged belekóstolni egy nemzeti park munkájába, a természetvédelem gyakorlati oldalába, és persze egy kicsit a finn télbe is.

Mikor?
2016. április - 2017. március, 12 hónap

Pontosan hova?
Koli Nemzeti Park, Finnország


Csinálj csapatot! Projekt gyermekotthonban

litvánia 2015
Van ötleted, hol is lehet a Vaikų ir paauglių socialinis centras nevű szervezet?
Eláruljuk: Litvániában van, és hátrányos helyzetű családokból kiemelt gyerekekkel foglalkozik.

A projektjükben az önkéntes a szociális munkások mellett dolgozik majd több másik EVS önkéntessel együtt és gyakorlatilag a gyerekek nevelésében vesz részt. Ha tényleg komolyan érdekel a pedagógia, a szociális munka vagy szívesen foglalkoznál később is gyerekekkel, akkor ez egy szuper lehetőség. A fogadó szervezet nagyon nyitott arra is, hogy saját ötleteidet is megvalósíthasd a projektben. Önkéntesként olyan feladataid lesznek, mint például:
- a gyerekek szabadidős tevékenységeinek megszervezése (játékok, ünnepségek, kulturális programok, kirándulások)
- az iskolások korrepetálása, mentorálása
- egyéb szakkörök (például zene, sport, kézműves) vezetése
- a mindennapi feladatok ellátásában segédkezés (például étkeztetés)
- az otthon egyéb projektjeiben való részvétel

Mikor?
2015. október közepe - 2016. augusztus közepe


Palermoi projekt afrikai migránsokkal

Palermoba keres önkénteseket a Tulime Onlus nevű szervezet, akik bevándorlókkal, kultúrák közötti párbeszéd kialakításával foglalkoznak, de aktívak az emberi jogok és a környezetvédelem témájában is. Nagyon sokszínű a tevékenységük, ezekbe mind bele kóstolhatsz a projektjükben:
- A Palermoban élő afrikai közösségek és a helyiek közötti párbeszéd, együttműködés kiépítése
- Olasz iskolákba járó migráns gyerekek bevonása
- A város bevándorlók által lakott területeinek szanálása, a helyi közösséggel együttműködésben

Mikor?
2016. májusától, 9 hónapra.


Környezeti nevelés Olaszországban

Egy kedves partnerszervezetünk keres önkéntest 12 hónapra egy fantasztikusan sokszínű, izgalmas projekthez, ahol mindenki megtalálhatja a neki való témát. Hogy mik vannak? Környezeti nevelés, work camp- és fesztiválszervezés, upcycling-program, természetvédelmi projekt, önkéntesség-népszerűsítés. És ez még nem minden! Ennél a szervezetnél tényleg egy életre szóló élményben lehet részed. Jelenleg is van kint egy önkéntesünk, aki imádja a projektet, beszámolóját itt olvashatjátok. Ha érdekel a környezetvédelem, szívesen foglalkozol fiatalokkal, és mindenek előtt lelkes vagy, akkor ne habozz, jelentkezz!

Mikor?
2015. november 6. - 2016. november 6., 12 hónap


Második Közösségfejlesztő Műhely 2015.07.29

07/29/2015 - 18:00
07/29/2015 - 21:00
Etc/GMT

Kedves Barátunk!

Júniusban útjára indítottuk a MESSZELÁTÓ KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ MŰHELYSOROZATÁT.

Mindenki részese különböző nagyságú és célú kisközösségeknek, legyen szó civil szervezeti, munkahelyi, lakóhelyi, családi mikroközösségekről. A műhelysorozat beszélgetésein azt próbáljuk körüljárni, hogy hogyan működnek a kisközösségek Magyarországon és a világban, és hogyan lehet jobban bevonni a közösség tagjait akár a döntéshozatalba, akár a közösségi munkába. Célunk, hogy feltérképezzük, hogy hogyan tud megújulni a civil társadalom, és kisközösségeink, amelyek előbb vagy utóbb elvezethetnek bennünket a magyar társadalom alulról építkező megújításához.


Ruhacsere fiúkank 2015.07.22

07/22/2015 - 18:00
07/22/2015 - 20:00
Etc/GMT

Betáraznátok új ruhákkal? Szeretnétek megszabadulni azoktól a ruháktól, amiket már nem hordtok?
Ha van megunt, de még jó állapotú ruhátok, akkor gyertek el 2015. július 22-én (szerdán) 18:00-ra új irodánkba és cseréljétek el!
Mivel lehetőség van a ruhák felpróbálására is, ezért csak fiúkat várunk.
A csere után megmaradt ruhákat újrahasznosítjuk és/vagy rászorulóknak adjuk.

Ha szeretnél eljönni, kérlek, regisztrálj be itt!


Ruhacsere lányoknak 2015.07.27.

07/27/2015 - 18:00
07/27/2015 - 20:00
Etc/GMT

Betáraznátok új ruhákkal? Szeretnétek megszabadulni azoktól a ruháktól, amiket már nem hordtok?

Ha van megunt, de még jó állapotú ruhátok, akkor gyertek el 2015. július 27-én (hétfőn) 18:00-ra új irodánkba és cseréljétek el!
Mivel lehetőség van a ruhák felpróbálására is, ezért csak lányokat várunk.
A csere után megmaradt ruhákat újrahasznosítjuk és/vagy rászorulóknak adjuk.

Ha szeretnél eljönni, kérlek, regisztrálj be itt!


"Bemutatkozik a Messzelátó" tematikus délután: Gyömbérsör és egyéb erjesztett finomságok 2015.08.04.

08/04/2015 - 17:00
08/04/2015 - 20:00
Etc/GMT

2015-ben a Messzelátó kívülről és belülről is megújul. Szeretnénk Titeket még közelebb hozni magunkhoz, megmutatni kik vagyunk mi, mivel foglalkozunk, s szeretnénk jobban megtalálni a Te helyed is a szervezet életében, a programjaink sorában. A 6 alkalmas „Bemutatkozik a Messzelátó” sorozatunk célja, hogy jobban megismerjétek programjainkat, a csapatunkat és közösségünket.

A következő programunk alkalmával egyik kedves tagunk, Kovács Ági bevezet minket a sörfőzés rejtelmeibe. Ági korábban élelmiszermérnöknek tanult, majd több mint egy évig dolgozott a hazai kézműves sörforradalom főhadiszállásán, ahol a legnagyobbaktól tanult sört főzni. Ezen a délutánon közösen fogunk sört és egyéb szuper, erjesztett finomságokat, pl. alkoholmentes gyömbérsört készíteni. Csatlakozz!


Városi kertészkedés - nemzetközi kiadvány

A városi kertészkedés és egészséges életmód terjesztésének jó gyakorlatait szedtük csokorba nemzetközi "Urban Gardening for Adult Education c." kiadványunkban, melyet a New Flavour of Your Life: Promoting Active Citizenship and Health Awareness through Gardening in Towns and Cities nemzetközi projektünk keretében 4 külföldi partnerszevezetünkkel hoztunk létre.

Neked szól a kiadvány, ha

  • szeretnél közösségeket megmozgatni, s az egészségesebb életmód felé terelgetni őket,
  • foglalkozásokat szerveznél a kertészkedés témakörében,

Építsd a jövőt! EVS projekt közösségszervezés és ifjúsági munka témájában

Jártál már olyan városban, amelyet kettészel egy országhatár? Szeretnél tenni érte, hogy az iskolai oktatás élményközpontú, játékos, személyiségfejlesztő módszereket is tartalmazzon? Van kedved a munka mellett/közben a saját önismereti fejlődéseddel is foglalkozni? Érdekelnek a nem formális oktatási módszerek? Szeretnél egy remek társaságban, érdekes, emberközeli projekteken dolgozni? Amennyiben legalább két kérdésre igennel válaszoltál, akkor a TANDEM-nél a helyed Komáromban! Ők egy fiatalokkal és iskolai közösségekkel, tanárokkal foglalkozó szervezet. Szuper tréningeket tartanak, csak ajánlani tudjuk őket. Biztos, hogy nagyon sokat tanulhatsz tőlük Te is!

Mikor?
2015. október – 2016. február


Spanyolországi EVS projekt autista gyerekekkel

A projektben egy olyan iskolában fogsz dolgozni Burgos városkában, ahol szociálisan hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő fiatalokkal, gyerekekkel, elsősorban autistákkal foglalkoznak. Őket kell segítened a mindennapi iskolai tevékenységeikben, támogatni őket a szabadidős programjaik megszervezésében, s a helyi társadalomba való beilleszkedésükben. Ha érdekel, akkor ilyen témájú kutatásokban, a szervezet egyéb projektjeiben is részt vehetsz. Nagyon szép feladat!

Mikor?
2015. szeptemberétől 2016. júliusáig vagy augusztusáig.


Véget ért a KAP Program

KAP Program

Hogy miről is van szó? Láthattátok, hogy már hónapok óta hirdetjük, hogy a Magnet Bank ügyfelei a rajtuk keresztül szerzett banki profit 10%-át felajánlhatják egy civil szervezetnek, többek között nekünk is. A korábbi sikereken felbuzdulva, idén is sikerült összegyűjtenünk majdnem a teljes összeget, összesen 373 518 Ft-ot! Nagyon hálásak vagyunk mind az ügyfeleknek mind a bank dolgozóinak, hiszen rengeteget segítettek!

És hogy mire is költjük az összegyűjt összeget?

Mint tudjátok, vannak saját termékeink, melyeket újrahasznosított irodai papírból és természetes anyagokból készítünk. Ezeket szeretnénk tovább fejleszteni, hiszen értékesítésükkel további támogatást tudunk szerezni a Messzelátó munkájához, fennmaradásához, fejlődéséhez.


Join our Journey! Újra jelentkezhetsz augusztusi kezdéssel!

ankara A System and Generation nevű szervezet keres csapatos, rövidtávú projektjébe lány önkénteseket több turnusba. A résztvevők egy ankarai ifjúsági szervezet munkájába kapcsolódhatnak be, ahol különféle kultúrákat bemutató rendezvények szervezésében és lebonyolításában vehetnek részt – például nemzeti esteket, infonapokat szerveznek, cikkeket írnak, fotóznak.

A projektről, a fogadó szervezetről bővebben itt találsz infot.
Az elszállásolás miatt csak lányokat keresnek!


"Bemutatkozik a Messzelátó" tematikus délután: Piacmustra 50km-es bevásárlás 2015.07.23.

07/23/2015 - 16:30
07/23/2015 - 18:00
Etc/GMT

2015-ben a Messzelátó kívülről és belülről is megújul. Szeretnénk Titeket még közelebb hozni magunkhoz, megmutatni kik vagyunk mi, mivel foglalkozunk, s szeretnénk jobban megtalálni a Te helyed is a szervezet életében, a programjaink sorában. A 6 alkalmas „Bemutatkozik a Messzelátó” sorozatunk célja, hogy jobban megismerjétek programjainkat, a csapatunkat és közösségünket.

A következő programunk alkalmával piacozni fogunk! Felfedezzük azokat a helyeket, ahol helyi termelőktől lehet szezonális zöldségeket, gyümölcsöket vásárolni.

Bringával tervezzük, hogy kitekerünk Wekerlére és egy piacmustrát tartunk, amelyen megismerjük az wekerlei termelő piac történetét, termelőkkel beszélgetünk. Csatlakozz!


Cultur Café Svédországban

Egy mesés észak-svédországi városba, Sundsvallba keresnek egy fő fiú önkéntest hosszú távra egy kulturális projekthez. A fogadó szervezet nagyon sokszínű, több területen is kipróbálhatod magad. Egy kis ízelítő a lehetőségekből: művészeti események szervezése és megvalósítása; munka sérült vagy szociálisan / kulturálisan hátrányos helyzetben lévő fiatalokkal; európai mobilitás népszerűsítése; információ terjesztése a szervezet tevékenységéről (pl. poszterek vagy blog formájában. Nagyon jó lehetőség azoknak, akik szeretnének tanulni tanulásról és tanításról, részvételről, csapatmunkáról nemzetközi környezetben, és persze a svéd kultúráról.


Első Közösségfejlesztő Műhely 2015.06.18

06/18/2015 - 18:00
06/18/2015 - 21:00
Etc/GMT


Kedves barátunk!

Belevágunk abba a kísérleti beszélgetéssorozatba, amelyre régóta várunk: elindul a MESSZELÁTÓ KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ MŰHELYSOROZATA.

Ha érdekel a lakóközösséged sorsa, vagy épp a munkahelyeden szeretnél nagyobb beleszólást a döntésekbe, esetleg családon belül, vagy épp világméretekben szeretnéd jobban hallatni a hangod, akkor itt a helyed!

A közösségfejlesztői műhelyfoglalkozásokon meghívott előadók és közös beszélgetések során együtt tanulunk a civil közösségek felépítéséről, legkülönfélébb közösségeink demokratikus, egyenrangú viszonyokon, kölcsönös megbecsülésen alapuló jó kormányzásáról.

Célunk, hogy feltérképezzük, hogy hogyan tud megújulni a civil társadalom, és kisközösségeink, amelyek előbb vagy utóbb elvezethetnek bennünket a magyar társadalom alulról építkező megújításához.

Az első műhelyfoglalkozást 2015. június 18-án, csütörtökön 18-21 óra között tartjuk a Messzelátó Egyesület új irodájában: IX. kerület, Erkel u. 15., földszint, bal hátsó kapu az udvaron


"Bemutatkozik a Messzelátó" tematikus délután: Önkéntesség? Minek? címmel - 2015.06.25.

06/25/2015 - 18:00
06/25/2015 - 20:00
Etc/GMT

2015-ben a Messzelátó kívülről és belülről is megújul. Szeretnénk Titeket még közelebb hozni magunkhoz, megmutatni kik vagyunk mi, mivel foglalkozunk, s szeretnénk jobban megtalálni a Te helyed is a szervezet életében, a programjaink sorában. A 6 alkalmas „Bemutatkozik a Messzelátó” sorozatunk célja, hogy jobban megismernétek programjainkat, a csapatunkat és közösségünket.

A második alkalom témája az önkéntesség, azaz:
- ingyen munka?
- buli?
- hobbi?
- szakmai fejlődés?
- új barátok?
- tanulás?

Döntsd el Te!

Egy Élő Könyvtár keretében izgalmas beszélgetések részese lehetsz: a külföldi és hazai önkénteskedéssel kapcsolatban feltehetsz a könyveknek minden kérdést, amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni. :)

Ad-hoc projektekbe beszálló hobby önkéntesek és elhivatott függők várják kérdéseidet!
Tudd meg, miért sportol mozgássérültekkel egy programozó, nehéz döntés volt-e felmondani külföldi önkénteseinknek jól menő építész és újságíró állásukat az EVS miatt, hogy lehet egyetem mellett időt szorítani hátrányos helyzetű gyerekek mentorálására és hogy mit érez egy HR-es, ha önkéntes munkát lát a cv-dben?

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! Meséld el nekünk, Te mit és miért önkénteskedsz! (Vagy miért nem?)


Kulturális EVS projekt Lettországban

WorldOurHome_2015a
Egy lett kulturális szervezethez, a European Association "World - Our Home"-hoz keresnek egy fő önkéntest hosszú távra. Elsősorban azoknak jó lehetőség, akik szeretnének belelátni egy civil szervezet működésébe és mindennapjaiba, kipróbálni magukat egy ilyen környezetben, megtanulni egy civil szervezet hétköznapjaihoz tartozó feladatokat (ifjúsági cserék és önkéntes programok adminisztrációja, pénzügyek, kapcsolattartás, kapcsolatépítés, networking, prezentációk tartása, stb.).

Egy kis ízelítő az elképzelhető feladatok közül: nemzetközi workshopok, események szervezése és megvalósítása; a szervezet programjainak, az EVS-nek és az Erasmus+ programoknak a népszerűsítése fiatalok körében; a szervezet honlapjának fejlesztése; ifjúsági cserék szervezése. Saját projekt indítására is van lehetőség!

Mikor?
Kezdés: minél hamarabb, lehetőleg már júliusban vagy augusztusban! A projekt időtartama 12 hónap.


"Bemutatkozik a Messzelátó" tematikus délután: Napvédelem természetesen – 2015.06.14. 15:-17:00

06/14/2015 - 15:00
06/14/2015 - 17:00
Etc/GMT

2015-ben a Messzelátó kívülről és belülről is megújul. Szeretnénk Titeket még közelebb hozni magunkhoz, megmutatni kik vagyunk mi, mivel foglalkozunk, s szeretnénk jobban megtalálni a Te helyed is a szervezet életében, a programjaink sorában. A 6 alkalmas „Bemutatkozik a Messzelátó” sorozatunk célja, hogy jobban megismernétek programjainkat, a csapatunkat és közösségünket.

Az első alkalom egy újabb piknik az Orcz-parkban, ahol lehetőséged nyílik kipróbálni saját készítésű napkrémünket, napozás utáni krémünket és illatos, epres arcpakolásunkat. Beszélgethetsz velünk ezekről a kozmetikumokról, vagy egyéb öko-receptekről, arról, amit a piknikre hoztál, vagy amit szeretnél megtudni rólunk.

Gyere egyedül, családdal, vagy barátokkal – mindenhogy szeretettel és tárt karokkal várunk. Akkor is, ha már találkoztunk, s akkor is, ha még nem ismerjük egymást.


Liget Fesztivál az autómentes Városligetért - 2015.06.05.

06/05/2015 - 10:00
Etc/GMT

Egész nap velünk játszhattok pénteken! 10:00 és 17:00 között készíthetsz velünk kikelő képeslapot, kipróbálhatod a zöldségkártyánkat és a twisterünket, vagy akár beszélgethetsz velünk egy nagyot a fenntartható városi életmódról és a Messzelátóról. Gyere el gyerekkel, vagy anélkül! Mindenképp várunk.

Helyszín: Liget Fesztivál az autómentes Városligetért

A rendezvényről:

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából három napig autómentes parkká változik a Városliget. Június 5-től 7-ig a Liget Budapest Projekt keretében, a Budapest Sportiroda és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramok, koncertek várják a Ligetbe látogatókat.

Program:


Tartalom átvétel

Vissza fel