Egy nyár a kultúraközi kommunikációról

Verona Ha még nem tudod mi jót, hasznosat csinálhatnál a nyáron, akkor itt érkezik a segítség. Interkulturalitás témában valósul meg ugyanis egy rövid távú EVS projekt 10 önkéntes bevonásával 5 országból Lengyelországban.

Ha tehát úgy érzed, hogy egy kultúrák közi kommunikációt segítő játékossággal és multimédiával tarkított projektben szívesen képviselnéd Magyarországot, akkor nézegesd meg a részleteket itt!!!

Mikor?
2016. Augusztus 1. - 2016. szeptember 15.

Hol?
Bydgoszcz, Lengyelország

Ki?
Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél:)

Jelentkezés:
1. Regisztrálj be hozzánk ezen az űrlapon.
2. Küldj angol nyelvű önéletrajzot és motivációs levelet a beata.pilch@wiatrak.org.pl és ne felejtsd el hozzá csatolni az evs.messzelato.hu e-mail címet se!


Spanyolhonban a társadalmi kirekesztés ellen

Verona 11 hónapra keresünk két lelkes önkéntest egy spanyol szervezethez, akik a társadalmi kirekesztés ellen küzdenek közösségi ebédek, vásárok, képzések, játékok szervezésével. A kiválasztott EVS önkéntesek bekapcsolódhatnak a szervezetben dolgozó helyi önkéntesek és szakemberek munkájába...

Amit csinálsz majd...

 • A szervezet állandóan működő "Solidarity dining room" kezdeményezésében segítesz majd a konyhai segítségtől, a felszolgáláson keresztül, az esemény meghirdetésében való segédletig.
 • A "Txoko Paris 365" elnevezésű gondozó központban kapcsolódhatsz bele a programok szervezésébe. (pl. tréningek, olvasó kör, mozi klub...etc.)

Irány Finnország

Verona 11 hónapra keresnek két lelkes önkéntest Kokkolába, ahol Finnország legprofibb ifjúsági centerében dolgozhatnak a kiválasztottak: nyári táborok, rendezvények, események, tréningek...

Amit csinálsz majd...

 • Mindenekelőtt az ifjúsági centrumban rendezett tevékenységek, workshopok szervezésében segít majd az EVS önkéntesekből álló nemzetközi csapat.
 • Ugyanakkor a létesítmény fenntartásának munkájában is kiveszik a részüket a konyhai segítségtől a nemzetközi recepción való munkáig.
 • Végezetül pedig egy kis "marketinges" feladatok is várják az önkénteseket a centrum rendezvényeihez kapcsolódva.

  Mikor?
  2016. Augusztus 15. - 2017. Június 15., 11 hónap

  Hol?
  Kokkola, Finnország

  Ki?
  Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél, de érdemes egy ki lelkesedés netán tapasztalat a kerti munka és környezeti nevelés irányában:)

  Jelentkezés:


Kertészkedés és környezeti nevelés Veronában

VeronaA tíz hónap során a projekthez csatlakozó önkéntesek Verona parkjának megörzéséért és fejlesztéséért fognak dolgozni:

 • Idejük egy részében a szakértő csapat munkáját segítik a park rendben tartásában. Tehát mindent, ami kerti munka a gazolástól, a fűvágáson át, ültetésig és fametszéséig.
 • Mindemellett részt vesznek majd a Lagambiente szervezet környezeti nevelés kampányában, amely egyrészt non-formális nevelésre épülő workshopokban való részvételt illetve online média(blog, facebook) kezelést fog jelenteni.
 • Személyes és interkulturális projektként egyet választhatnak az önkéntesek a szervezet témái közül (légszennyezés, vízszennyezés, hulladék kezelés...stb.) amelyen belül egy olyan tevékenység/munka létrehozása lesz a feladatuk, amely saját országuk és a szervezet helyi munkáját kapcsolja/hasonlítja össze.

  Mikor?
  2016. September- 2017. Április, 10 hónap

  Hol?
  Verona, Olaszország


Önkéntesség és Fenntarthatóság Romániában

Nesilfest

Nincs még programod a nyár második felére? Szívesen töltenél két hónapot egy nemzetközi csapatban dolgozva a fenntartható világért Románia gyönyörű hegyei között?

Hát tedd meg:)

A két hónap során a projekthez csatlakozó önkéntesek a szociális, gazdasági és környezeti fenntartható fejlődés témájában szerezhetnek ismereteket, illetve aktívan részt vehetnek a témában zajló nemzetközi párbeszédben és gyakorlatban egyaránt. Szabadtéri tevékenység és újrahasznosító workshopok.

Részletek itt.

Mikor?
2016. Augusztus 1.-Szeptember 30., 2 hónap

Hol?
Baia Mare, Románia

Ki?
Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél :)

Jelentkezés:
1. Regisztrálj be hozzánk ezen az űrlapon.


NesilFEST 2016

Nesilfest

Nincs még programod a nyárra? Szeretnéd valami értelmes elfoglaltsággal tölteni az elkövetkező két hónapot? Megismerkednél egy másik kultúrával, és együtt pörögnél egy nemzetközi csapattal? Akkor ezt a projektet neked találták ki, irány Ankara!

A System&Generation régi kedves partnerszervezetünk, akik többek közt azon munkálkodnak, hogy a generációk közti szakadékot csökkentsék. Rengeteg izgalmas programjuk van, amikben részt vehetsz, a kézműveskedéstől elkezdve, a sportterápián keresztül, a médiamegjelenésekig mindenféle tevékenységbe belekóstolhatsz. Emellett pedig egy szuper önkéntes csapattal dolgozhatsz együtt, és felfedezheted Törökország egyedi kultúráját!

Részletek itt.

Mikor?
2016. június-július, 2 hónap

Hol?
Ankara, Törökország

Ki?
Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél :)

Jelentkezés:


Öt hét ifjúsági munka Szlovéniában

öt hét ifjúsági munka Szlovéniában

Nagyon izgalmas, pörgős, öt hetes szlovén projektre keresünk két fő önkéntest szeptember elejétől. A projekt témája a diszkrimináció elleni küzdelem és a kampányszervezés, mindez némi ifjúsági munkával egybekötve. Ha szeretsz pörögni, szívesen kipróbálnád magad egy nemzetközi csapatban és belepillantanál a kampányszervezés rejtelmeibe, akkor irány Szlovénia!
Részleteket ide kattintva olvashatsz.

Mikor?
2016. szeptember 26- október 28.

Pontosan hol?
Szlovénia különböző városaiban, minden héten új helyet fedezhetsz fel! (indulás Ljubljanából, az utolsó állomás pedig Maribor)

Ki?


Szervezz fesztivált Lettországban!

fesztivál Lettországban

Szeretnéd magad kipróbálni külföldön, de nem vagy biztos benne, hogy hosszabb távon is megállnád a helyed? Nincs még programod augusztusra? Kreatívnak érzed magad? Szeretnél nemzetközi csapattal együtt dolgozva egy ifjúsági fesztivál szervezésében segédkezni? Ha ezek közül legalább két kérdésre igen a válaszod, ezt a projektet neked találták ki!

A lettországi Cesis városába keresnek augusztus elsejétől egy hónapra két önkéntest, akik az egyesület által szervezet "Brick Art Festival" szervezésében és lebonyolításában segédkeznek majd. Lesz lehetőség különböző workshopok és programok szervezésére, illetve megtartására, miközben belekóstolhatsz abba is, hogy milyen egy nemzetközi csapattal együtt dolgozni!

Részleteket ide kattintva olvashatsz.

Mikor?
2016. augusztus 1. - szeptember 1., 1 hónap

Pontosan hol?
Cesis, Lettország

Ki?


Segíts összegyűjteni az 1 milliót a MagNet KAP programjában!

Idén is elindult a MagNet Közösségi Adományozási Programja (KAP), melynek keretében a bank ügyfelei dönthetnek arról, milyen civilszervezetnek adja a MagNet a rájuk eső banki profit 10%-át. Mit jelent ez? Azt, hogy ha náluk bankolsz, gyakorlatilag ingyen támogathatod a Messzelátót.
Neked csak néhány kattintás, nekünk hatalmas támogatás!
A cél: 1.000.000 Ft!

Segíts, hogy minél több magnetes megtudja, Te melyik civilt támogatnál! Oszd meg Facebook bejegyzésünket egy kedves személyes üzenettel!

Az adományozás pofonegyszerű. Csak lépj be a Netbankodba, keresd a KAP menüpontot, ott pedig a Messzelátót.

Cselekedj még most, vagy legkésőbb 2016 június 12-ig!


Örömteli Ökológia: Városi komposztálás

04/19/2016 - 17:30
04/19/2016 - 22:00
Etc/GMT

Közeleg a Föld napja, így hangolódjunk együtt Örömteli Ökológia estjeink első alkalmával, ahol a zöldhulladék és az ételmaradékok témájába „kóstolunk bele”.

Van aki a kert hátuljában...Van, aki a társasház udvarán... - mi az erkélyen, és lakáson/irodánkon belül komposztálunk mégpedig gilisztákkal.

Mind lelkesen szelektáljuk a papírt, a műanyagot vagy az üveget, hogy azok újrafelhasználását lehetővé tegyük. Miért ne tennénk ezt meg az almacsutkával, a saláta maradékkal vagy a szárazkenyérrel is? A konyhában nap mint nap nagy mennyiségű szerves zöld hulladék (biohulladék) keletkezik.

Ezt se dobd a szemetesbe, kezdj el komposztálni!Képek, videók, anyagok-Civil Dilemma


Civil dilemma-mintaadó konferencia
Rögös de inspiráló utat jártunk be a Messzelátó Egyesület fiatal, dinamikus csapatával 2015-ben. Önvizsgálatot tartottunk kívül-belül. Megnéztük, hogy merre megy a világ, és mi milyen válaszokat tudunk adni a városban élő emberek környezeti, társadalmi kérdéseire. Interaktív, izgalmas módszerekkel újragondoltuk a jövőképünket, programjainkat, és a civil narratívát, hogy a mai nyelven tudjunk szólni szelíden, és vonzó közösséget kínáljunk a körénk gyűlt embereknek. Az egyesületi tagság dilemmán is sokat gondolkodtunk.

Mindehhez elengedhetetlen volt saját emberi, munkatársi kapcsolataink felülvizsgálata, megjavítása, megerősítése is.


Civil dilemma-mintaadó konferencia

03/23/2016 - 11:00
03/23/2016 - 17:00
Etc/GMT

MEGHÍVÓ
Civil dilemma-mintaadó konferencia

Ha izgat, hogyan tud megújulni a civil társadalom,
...ha szeretnél arról gondolkodni, hogy mit jelent a civil szervezeti lét 2016-ban,
...ha szeretnél mintát kapni,
...ha érdekel a mi utunk a Messzelátó Egyesület komplex újratervezéséről,
akkor hallgasd meg a mi történetünket, és gyere el norvég projektünk zárókonferenciájára!


Időpont: 2016. március 23., szerda, 11-17
Helyszín: |3| - Három, 1071 Budapest, Kazinczy u. 3.EVS Találkozó-tavaszi kiadás_03.10.

03/10/2016 - 18:00
Etc/GMT

A decemberi alkalom tapasztalatai után újra rendhagyó EVS Tájékoztatóval készülődünk Nektek.

Szeretnénk, ha minél több ex-EVS önkétesünk mesélné el a történetét, megosztaná a tapasztalatait valamint megmérettetéseinek tanulságát.

Lesznek élményeik, tippek, jótanácsok, és válaszok a Miért-ekre:
Miért éri meg? Miért nehéz, jó, szórakoztató, hasznos...?

A Mit és Hogyan kérdések esetében pedig a Messzelátós csapat igyekszik majd segíteni a válaszaival:
Mit követel tőlem illetve kínál nekem ez a program?
Hogyan válasszak projektet?
Hogyan írjak jó pályázatot?
Hogyan tegyem igazán hasznossá az EVS tapasztalatot?

Gyertek, ismerkedjetek, inspirálódjatok és kérdezzetek Tőlünk vagy ex-EVS-eseinktől.


Az esemény ingyenes, de minden adománynak, felajánlásnak örülünk, hogy sok ilyen jó kis pogramot tudjunk még nektek szervezni.


EVS Tájékoztató avagy infók, lehetőségek, kérdések-03.03.

03/03/2016 - 17:30
03/03/2016 - 19:00
Etc/GMT

2016-ban is folytatódik az EVS Tájékoztatók sora, ahol lehetőségük van mindazoknak, akik EVS-en törik a fejüket, hogy összeszedjék az alapvető információkat, néhány tippet és ötletet, valamint feltegyék a kérdéseiket, megosszák aggodalmaikat vagy ami még jön.

Várunk tehát Titeket jegyzetfüzettel, tollal és kérdésekkel felszerelkezve a következő Tájékoztatónkra!

Időpont: 2016.03.03., 17:30
Helyszín: H13, Budapest, IX. kerület, Horánszky utca 13.

Regisztráció ITT!

További Információt pedig ITT találsz!, vagy hívd, írj Kiss Andreának: gyakornok@messzelato.hu, 06202144047


Egy éves projekt izlandi sérültekkel

Izland sérültek

Szeretsz emberekkel foglalkozni? Szívesen segítesz másoknak? Szeretnél bepillantani egy sérültekkel foglalkozó központ mindennapjaiba, és segíteni a munkájukat? Eltöltenél egy évet Európa egyik leggyönyörűbb országában? Ha igen, akkor ez a te projekted, ne habozz! Egy reykjavíki sérültekkel foglalkozó szervezethez keresünk önkéntest 2016. augusztusától egy évre! Az önkéntesnek lehetősége lesz bekapcsolódni a Geysir Clubhouse nevű szervezet munkájába, többek között programokat szervezni és megvalósítani, illetve segíteni munkát keresni a központ tagjainak.
A projektről itt olvashatsz bővebben.

Mikor?
2016. augusztus vége - 2017. augusztus vége, 12 hónap

Hol?
Reykjavík, Izland

Ki?
Olyan önkéntest keresnek, akinek nem okoz gondot a sérültekkel való munka, és lehetőleg 23 év feletti.

Jelentkezés:


Kommunikáció, avagy hogyan szólítsuk meg, és vonjunk be a közösségünk tagjait?

Mindenki részese különböző nagyságú és célú kisközösségeknek, legyen szó civil szervezeti, munkahelyi, lakóhelyi, családi mikroközösségekről. 2015 folyamán egy három alkalomból álló műhelysorozaton keresztül azt próbáltuk körüljárni, hogy hogyan működnek a kisközösségek Magyarországon és a világban, és hogyan lehet jobban bevonni a közösség tagjait akár a döntéshozatalba, akár a közösségi munkába.

Az közös gondolkodás moderátora, motorja és szakértője volt Szarvas Hajnalka, aki a következőképpen foglalta össze a júniusi második alkalom tanulságait:


"A kiindulópontunk az este folyamán a kommunikáció eredeti értelmére igyekezett támaszkodni, amely a latin communio-ból jön, tehát a kommunikáció eredeti értelmében a közösség, annak megszervezésére, létrehozására tett erőfeszítés.


Természetvédelem Franciaországban

természetvédelem Franciaország

Érdekel a természet- és környezetvédelem? Szívesen kipróbálnád magad környezeti nevelőként? Szeretnél megismerkedni a természetvédelem gyakorlati oldalával? Itt a remek lehetőség, jelentkezz erre a két hónapos francia projektre!

Rövid távú természetvédelmi projekthez keres önkéntest egy kedves partnerszervezetünk Normandiába. A projekt során a tengerpart rendben tartásán kívül kipróbálhatod magad gyerekekkel és turistákkal való környezet- és természetvédelmi foglalkozásokon is, és felfedezheted a Normandia gyönyörű természeti világát és tengerparti védett területeit. Ezen kívül bepillantást nyerhetsz a természetvédelem gyakorlati oldalába is, mindezt Európa egyik legszebb tengerparti vidékén! További részleteket itt olvashatsz.

Mikor?
2016. május 23. - július 23.

Hol?
Pierre de Coutances, Franciaország

Ki?


Évindító gondolatok Katitól, és képekben, eredményekben a 2015-ös évről

2015 talán a legsikeresebb éve volt a Messzelátónak- nagy büszkeséggel tölt el a sok-sok fejlődés és sikeres program, amit együtt valósítottunk meg. Ahogy január elején töltögettem az évrendező füzetemet, s visszatekintettem az elmúlt év történéseire, elámultam, mennyi nagy változást hozott ez az év nem csak a magánéletemben, de a szervezetnél is. Hatalmas erejű, pozitív változásokat!


Média, kommunikáció és programszervezés Rimaszombaton

média, kommunikáció, programszervezés Rimaszombat

Nagyon szuper projekthez keresnek önkéntest egy évre egy rimaszombati szervezethez. A projektnek két fő témája van: egyrészt médiafelületekkel és megjelenésekkel foglalkoznak, másrészt pedig fiataloknak való programszervezéssel. Ezekbe a munkákba lesz lehetőség bekapcsolódni, lehetőséged lesz workshopokat és kerekasztal beszélgetéseket szervezni fiatalokat érintő témákról (mint például a munkanélküliség, drog, környezetvédelem vagy a nemek egyenlősége), ezen kívül beleláthatsz és bekapcsolódhatsz egy közösségi hírportál működésébe.
Részleteket a projekt itt olvashatsz.

Mikor?
2016. február közepétől 2017. február közepéig, 12 hónap

Hol?
Rimaszombat, Szlovákia

Ki?
Nincs különösebb feltétel, csak hogy érdeklődő legyél! :)

Jelentkezés:


Ifjúsági projekt Angliában

Anglia önkéntesség 2016

Az Egyesült Királyság területére viszonylag ritkán keresnek önkéntest, de mos itt a kihagyhatatlan lehetőség! A somerseti YMCA keres sürgősen két önkéntest február elejétől egy éves időtartamra. A projekt során az angol nyelv gyakorlásán kívül lehetőséged különböző programok szervezésére, első sorban gyerekeknek, illetve középiskolásoknak, de ezeken kívül is elég széles működési területe van a szervezetnek, például felnőttképzésben is részt vesznek, és családi programok szervezésével is foglalkoznak. Mivel különböző helyszíneke szerveznek programokat, sok lehetőséged lesz utazni is Anglián belül!
A szervezetről és munkájukról bővebb információt itt találsz.

Mikor?
2016. február - 2017. január, 12 hónap

Hol?
Birmingham, Egyesült Királyság

Ki?
Olyan önkéntest keresnek, aki szívesen foglalkozik fiatalokkal, és beszél angolul.

Jelentkezés:


Tartalom átvétel

Vissza fel