NesilFEST 2016

Nesilfest

Nincs még programod a nyárra? Szeretnéd valami értelmes elfoglaltsággal tölteni az elkövetkező két hónapot? Megismerkednél egy másik kultúrával, és együtt pörögnél egy nemzetközi csapattal? Akkor ezt a projektet neked találták ki, irány Ankara!

A System&Generation régi kedves partnerszervezetünk, akik többek közt azon munkálkodnak, hogy a generációk közti szakadékot csökkentsék. Rengeteg izgalmas programjuk van, amikben részt vehetsz, a kézműveskedéstől elkezdve, a sportterápián keresztül, a médiamegjelenésekig mindenféle tevékenységbe belekóstolhatsz. Emellett pedig egy szuper önkéntes csapattal dolgozhatsz együtt, és felfedezheted Törökország egyedi kultúráját!

Részletek itt.

Mikor?
2016. június-július, 2 hónap

Hol?
Ankara, Törökország

Ki?
Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél :)

Jelentkezés:


Öt hét ifjúsági munka Szlovéniában

öt hét ifjúsági munka Szlovéniában

Nagyon izgalmas, pörgős, öt hetes szlovén projektre keresünk két fő önkéntest szeptember elejétől. A projekt témája a diszkrimináció elleni küzdelem és a kampányszervezés, mindez némi ifjúsági munkával egybekötve. Ha szeretsz pörögni, szívesen kipróbálnád magad egy nemzetközi csapatban és belepillantanál a kampányszervezés rejtelmeibe, akkor irány Szlovénia!
Részleteket ide kattintva olvashatsz.

Mikor?
2016. szeptember elejétől 5 hét

Pontosan hol?
Szlovénia különböző városaiban, minden héten új helyet fedezhetsz fel! (indulás Ljubljanából, az utolsó állomás pedig Maribor)

Ki?


Szervezz fesztivált Lettországban!

fesztivál Lettországban

Szeretnéd magad kipróbálni külföldön, de nem vagy biztos benne, hogy hosszabb távon is megállnád a helyed? Nincs még programod augusztusra? Kreatívnak érzed magad? Szeretnél nemzetközi csapattal együtt dolgozva egy ifjúsági fesztivál szervezésében segédkezni? Ha ezek közül legalább két kérdésre igen a válaszod, ezt a projektet neked találták ki!

A lettországi Cesis városába keresnek augusztus elsejétől egy hónapra két önkéntest, akik az egyesület által szervezet "Brick Art Festival" szervezésében és lebonyolításában segédkeznek majd. Lesz lehetőség különböző workshopok és programok szervezésére, illetve megtartására, miközben belekóstolhatsz abba is, hogy milyen egy nemzetközi csapattal együtt dolgozni!

Részleteket ide kattintva olvashatsz.

Mikor?
2016. augusztus 1. - szeptember 1., 1 hónap

Pontosan hol?
Cesis, Lettország

Ki?


Segíts összegyűjteni az 1 milliót a MagNet KAP programjában!

Idén is elindult a MagNet Közösségi Adományozási Programja (KAP), melynek keretében a bank ügyfelei dönthetnek arról, milyen civilszervezetnek adja a MagNet a rájuk eső banki profit 10%-át. Mit jelent ez? Azt, hogy ha náluk bankolsz, gyakorlatilag ingyen támogathatod a Messzelátót.
Neked csak néhány kattintás, nekünk hatalmas támogatás!
A cél: 1.000.000 Ft!

Segíts, hogy minél több magnetes megtudja, Te melyik civilt támogatnál! Oszd meg Facebook bejegyzésünket egy kedves személyes üzenettel!

Az adományozás pofonegyszerű. Csak lépj be a Netbankodba, keresd a KAP menüpontot, ott pedig a Messzelátót.

Cselekedj még most, vagy legkésőbb 2016 június 12-ig!


Örömteli Ökológia: Városi komposztálás

04/19/2016 - 17:30
04/19/2016 - 22:00
Etc/GMT

Közeleg a Föld napja, így hangolódjunk együtt Örömteli Ökológia estjeink első alkalmával, ahol a zöldhulladék és az ételmaradékok témájába „kóstolunk bele”.

Van aki a kert hátuljában...Van, aki a társasház udvarán... - mi az erkélyen, és lakáson/irodánkon belül komposztálunk mégpedig gilisztákkal.

Mind lelkesen szelektáljuk a papírt, a műanyagot vagy az üveget, hogy azok újrafelhasználását lehetővé tegyük. Miért ne tennénk ezt meg az almacsutkával, a saláta maradékkal vagy a szárazkenyérrel is? A konyhában nap mint nap nagy mennyiségű szerves zöld hulladék (biohulladék) keletkezik.

Ezt se dobd a szemetesbe, kezdj el komposztálni!Képek, videók, anyagok-Civil Dilemma


Civil dilemma-mintaadó konferencia
Rögös de inspiráló utat jártunk be a Messzelátó Egyesület fiatal, dinamikus csapatával 2015-ben. Önvizsgálatot tartottunk kívül-belül. Megnéztük, hogy merre megy a világ, és mi milyen válaszokat tudunk adni a városban élő emberek környezeti, társadalmi kérdéseire. Interaktív, izgalmas módszerekkel újragondoltuk a jövőképünket, programjainkat, és a civil narratívát, hogy a mai nyelven tudjunk szólni szelíden, és vonzó közösséget kínáljunk a körénk gyűlt embereknek. Az egyesületi tagság dilemmán is sokat gondolkodtunk.

Mindehhez elengedhetetlen volt saját emberi, munkatársi kapcsolataink felülvizsgálata, megjavítása, megerősítése is.


Civil dilemma-mintaadó konferencia

03/23/2016 - 11:00
03/23/2016 - 17:00
Etc/GMT

MEGHÍVÓ
Civil dilemma-mintaadó konferencia

Ha izgat, hogyan tud megújulni a civil társadalom,
...ha szeretnél arról gondolkodni, hogy mit jelent a civil szervezeti lét 2016-ban,
...ha szeretnél mintát kapni,
...ha érdekel a mi utunk a Messzelátó Egyesület komplex újratervezéséről,
akkor hallgasd meg a mi történetünket, és gyere el norvég projektünk zárókonferenciájára!


Időpont: 2016. március 23., szerda, 11-17
Helyszín: |3| - Három, 1071 Budapest, Kazinczy u. 3.EVS Találkozó-tavaszi kiadás_03.10.

03/10/2016 - 18:00
Etc/GMT

A decemberi alkalom tapasztalatai után újra rendhagyó EVS Tájékoztatóval készülődünk Nektek.

Szeretnénk, ha minél több ex-EVS önkétesünk mesélné el a történetét, megosztaná a tapasztalatait valamint megmérettetéseinek tanulságát.

Lesznek élményeik, tippek, jótanácsok, és válaszok a Miért-ekre:
Miért éri meg? Miért nehéz, jó, szórakoztató, hasznos...?

A Mit és Hogyan kérdések esetében pedig a Messzelátós csapat igyekszik majd segíteni a válaszaival:
Mit követel tőlem illetve kínál nekem ez a program?
Hogyan válasszak projektet?
Hogyan írjak jó pályázatot?
Hogyan tegyem igazán hasznossá az EVS tapasztalatot?

Gyertek, ismerkedjetek, inspirálódjatok és kérdezzetek Tőlünk vagy ex-EVS-eseinktől.


Az esemény ingyenes, de minden adománynak, felajánlásnak örülünk, hogy sok ilyen jó kis pogramot tudjunk még nektek szervezni.


EVS Tájékoztató avagy infók, lehetőségek, kérdések-03.03.

03/03/2016 - 17:30
03/03/2016 - 19:00
Etc/GMT

2016-ban is folytatódik az EVS Tájékoztatók sora, ahol lehetőségük van mindazoknak, akik EVS-en törik a fejüket, hogy összeszedjék az alapvető információkat, néhány tippet és ötletet, valamint feltegyék a kérdéseiket, megosszák aggodalmaikat vagy ami még jön.

Várunk tehát Titeket jegyzetfüzettel, tollal és kérdésekkel felszerelkezve a következő Tájékoztatónkra!

Időpont: 2016.03.03., 17:30
Helyszín: H13, Budapest, IX. kerület, Horánszky utca 13.

Regisztráció ITT!

További Információt pedig ITT találsz!, vagy hívd, írj Kiss Andreának: gyakornok@messzelato.hu, 06202144047


Egy éves projekt izlandi sérültekkel

Izland sérültek

Szeretsz emberekkel foglalkozni? Szívesen segítesz másoknak? Szeretnél bepillantani egy sérültekkel foglalkozó központ mindennapjaiba, és segíteni a munkájukat? Eltöltenél egy évet Európa egyik leggyönyörűbb országában? Ha igen, akkor ez a te projekted, ne habozz! Egy reykjavíki sérültekkel foglalkozó szervezethez keresünk önkéntest 2016. augusztusától egy évre! Az önkéntesnek lehetősége lesz bekapcsolódni a Geysir Clubhouse nevű szervezet munkájába, többek között programokat szervezni és megvalósítani, illetve segíteni munkát keresni a központ tagjainak.
A projektről itt olvashatsz bővebben.

Mikor?
2016. augusztus vége - 2017. augusztus vége, 12 hónap

Hol?
Reykjavík, Izland

Ki?
Olyan önkéntest keresnek, akinek nem okoz gondot a sérültekkel való munka, és lehetőleg 23 év feletti.

Jelentkezés:


Kommunikáció, avagy hogyan szólítsuk meg, és vonjunk be a közösségünk tagjait?

Mindenki részese különböző nagyságú és célú kisközösségeknek, legyen szó civil szervezeti, munkahelyi, lakóhelyi, családi mikroközösségekről. 2015 folyamán egy három alkalomból álló műhelysorozaton keresztül azt próbáltuk körüljárni, hogy hogyan működnek a kisközösségek Magyarországon és a világban, és hogyan lehet jobban bevonni a közösség tagjait akár a döntéshozatalba, akár a közösségi munkába.

Az közös gondolkodás moderátora, motorja és szakértője volt Szarvas Hajnalka, aki a következőképpen foglalta össze a júniusi második alkalom tanulságait:


"A kiindulópontunk az este folyamán a kommunikáció eredeti értelmére igyekezett támaszkodni, amely a latin communio-ból jön, tehát a kommunikáció eredeti értelmében a közösség, annak megszervezésére, létrehozására tett erőfeszítés.


Természetvédelem Franciaországban

természetvédelem Franciaország

Érdekel a természet- és környezetvédelem? Szívesen kipróbálnád magad környezeti nevelőként? Szeretnél megismerkedni a természetvédelem gyakorlati oldalával? Itt a remek lehetőség, jelentkezz erre a két hónapos francia projektre!

Rövid távú természetvédelmi projekthez keres önkéntest egy kedves partnerszervezetünk Normandiába. A projekt során a tengerpart rendben tartásán kívül kipróbálhatod magad gyerekekkel és turistákkal való környezet- és természetvédelmi foglalkozásokon is, és felfedezheted a Normandia gyönyörű természeti világát és tengerparti védett területeit. Ezen kívül bepillantást nyerhetsz a természetvédelem gyakorlati oldalába is, mindezt Európa egyik legszebb tengerparti vidékén! További részleteket itt olvashatsz.

Mikor?
2016. május 23. - július 23.

Hol?
Pierre de Coutances, Franciaország

Ki?


Évindító gondolatok Katitól, és képekben, eredményekben a 2015-ös évről

2015 talán a legsikeresebb éve volt a Messzelátónak- nagy büszkeséggel tölt el a sok-sok fejlődés és sikeres program, amit együtt valósítottunk meg. Ahogy január elején töltögettem az évrendező füzetemet, s visszatekintettem az elmúlt év történéseire, elámultam, mennyi nagy változást hozott ez az év nem csak a magánéletemben, de a szervezetnél is. Hatalmas erejű, pozitív változásokat!


Média, kommunikáció és programszervezés Rimaszombaton

média, kommunikáció, programszervezés Rimaszombat

Nagyon szuper projekthez keresnek önkéntest egy évre egy rimaszombati szervezethez. A projektnek két fő témája van: egyrészt médiafelületekkel és megjelenésekkel foglalkoznak, másrészt pedig fiataloknak való programszervezéssel. Ezekbe a munkákba lesz lehetőség bekapcsolódni, lehetőséged lesz workshopokat és kerekasztal beszélgetéseket szervezni fiatalokat érintő témákról (mint például a munkanélküliség, drog, környezetvédelem vagy a nemek egyenlősége), ezen kívül beleláthatsz és bekapcsolódhatsz egy közösségi hírportál működésébe.
Részleteket a projekt itt olvashatsz.

Mikor?
2016. február közepétől 2017. február közepéig, 12 hónap

Hol?
Rimaszombat, Szlovákia

Ki?
Nincs különösebb feltétel, csak hogy érdeklődő legyél! :)

Jelentkezés:


Ifjúsági projekt Angliában

Anglia önkéntesség 2016

Az Egyesült Királyság területére viszonylag ritkán keresnek önkéntest, de mos itt a kihagyhatatlan lehetőség! A somerseti YMCA keres sürgősen két önkéntest február elejétől egy éves időtartamra. A projekt során az angol nyelv gyakorlásán kívül lehetőséged különböző programok szervezésére, első sorban gyerekeknek, illetve középiskolásoknak, de ezeken kívül is elég széles működési területe van a szervezetnek, például felnőttképzésben is részt vesznek, és családi programok szervezésével is foglalkoznak. Mivel különböző helyszíneke szerveznek programokat, sok lehetőséged lesz utazni is Anglián belül!
A szervezetről és munkájukról bővebb információt itt találsz.

Mikor?
2016. február - 2017. január, 12 hónap

Hol?
Birmingham, Egyesült Királyság

Ki?
Olyan önkéntest keresnek, aki szívesen foglalkozik fiatalokkal, és beszél angolul.

Jelentkezés:


Közös Lábos a Szimpla kertben a Messzelátóval 2016.01.24

01/24/2016 - 12:00
01/24/2016 - 14:00
Etc/GMT

A Közös lábos minden vasárnap a Szimpla Háztáji Piac keretein belül megvalósuló közösségi főzés. Minden héten más és más civil szervezet főz egy kis adományért cserébe a Szimpla kertben. Ezen a héten a Messzelátó Egyesület lesz a soron és megmutatjuk, hogy nem csak szappant, hanem finom ebédet is tudunk készíteni!

Az ebéd körülbelül délre lesz kész, de lehet előbb is jönni, hiszen a piacon friss zöldségeket, gyümölcsöket, különleges ízesítésű sajtokat és mindenféle egyéb nyalánkságot lehet beszerezni a őstermelőktől.

Lesz élő zene, gyerekprogramok és megannyi finomság!

Helyszín: Szimpla kert, Budapest VII. kerület, Kazinczy utca 14.

Időpont: 2016. január 24. kb. 12-től

Facebook esemény itt.


Én, az adóm 1%-a és amiben hiszek!

Hirdesd Te is lelkesen, hogy hova és miért ajánlod az adód 1%-át!
A Messzelátó tagjaként, önkénteseként vagy mint a programjainkon résztvevő a fenntartható városi életmódot szívügyeként kezelő lakos, segíts minket, hogy minél több ismerősöd fontólóra vegye, hogy hozzád hasonlóan a Mi ügyünket támogatja adója 1%-val!


Ismerd meg Toszkánát!

Érdekel a fenntarthatóság, a környezeti nevelés és az aktív állampolgárság? Szívesen kipróbálnád magad egy nemzetközi környezetben? Esetleg van saját ötleted is ezen a téren, amit szeretnél kipróbálni, de még nem volt rá lehetőséged? Akkor ezt a szuper projektet Toszkánában neked találták ki! 9 hónapra keres önkéntest egy kedves olasz partnerszervezetünk, akik mindenféle zöld témával foglalkoznak: a környezeti neveléstől kezdve a programszervezésen- és népszerűsítésen keresztül a kertészkedésig mindenféle témában kipróbálhatod magad, ráadásul nyitottak a te ötleteidre is!
A projektről bővebben itt olvashatsz.

Mikor?
Még nincs pontos időpont, de az biztos, hogy 9 hónapos a projekt

Pontosan hol?
Toszkána különböző részein és Firenzében, Olaszországban

Ki?


Évindító Mulatság

01/15/2016 - 18:00
01/15/2016 - 22:00
Etc/GMT

Újabb évet indítunk, újabb terveket szövünk és mindenekelőtt együtt leszünk.

DSC01360Erről szól majd a Messzelátó Egyesület évindító összejövetele, amire január 15-én kerítünk sort a 2015-ös év egyik izgalmas eredményeként belakott új irodánkban az Erkel utca és a Ráday utca sarkán. Lesz itt evés, ivás, tortavágás, évösszegzés, nagy tervek és kisebbek az előttünk álló évre, sok beszélgetés, valamint invitálunk Titeket arra, hogy velünk együtt alakítsatok szokásaitokon. Mi már lelkesen dolgozunk azon, hogy mit-hogyan tegyünk 2016-ban, hogy még zöldebbé, még tudatosabbá és még mosolygósabbá tegyük a városi környezetünket illetve a mi Messzelátós közösségünket.


Rövid távú táncos projekt Törökországban

A Think once Think Twice Think Dance-4 című projektet kifejezetten azoknak ajánljuk, akik elkötelezettek a tánc és egyéb művészetek iránt, és akik szeretnének betekinteni a színfalak mögé. A Bodrum Dance Club Association által szervezett egy hónapos projekt keretén belül részt vehetsz a Bodrumban szervezett XVII. Nemzetközi Táncfesztiválon.
A projektről bővebben itt olvashatsz, az esemény honlapját pedig itt találod.

Mikor?
2016. április 16. - június 1.

Pontosan hol?
Bodrum, Törökország

Ki?


Tartalom átvétel

Vissza fel