Irány Lipcse egy évre...

evs A lipcsei Mendelssohn House keresi lelkes önkéntesét, aki:

 • szívesen bepillantana egy múzeum mindennapjaiba
 • szervezne kirándulásokat, workshopokat
 • segítene a vasárnai koncertek megvalósításában
 • segédkezne a pénteki esküvőkön
 • vagy éppen részt venne a kiállítások kivitelezésében.

  RÉSZLETEK ITT

  Mikor?
  2016. November 1. - 2017. Október 31.

  Hol?
  Lipcse, Németország

  Jelentkezés:
  1. Regisztrálj be hozzánk ezen az űrlapon.
  2. Küldd el a kitöltött angol nyelvű jelentkezési lapot a andrea-proniewicz@verein-fairbund.de és ne felejtsd el hozzá csatolni az evs.messzelato.hu e-mail címet se!
  Ha további kérdésed van, azt is itt tudod feltenni!


Ifjúsági munka Sziciliában

evs Partnerszervezetünk 2 lány önkéntest keres 12 hónapra a Walden Intézetbe, ahol hátrányos helyzetű fiatalokkal, családokkal; korábban drogproblémákkal, alkoholproblémákkal küzdő fiatalok integrációjával foglalkoznak.

Mi lenne a feladatod?

 • Különböző tevékenységek szervezésével vagy házifeladat megírásában segíteni a fiatalokat iskola után
 • A személyzettel közösen szervezhetsz művészettel, zenével és sporttal kapcsolatos rekreációs programokat (pl. szabadtéri események, „mese-esteket” és kirándulásokat a tengerperton...stb.)
 • Mindezeken túl pedig segédkezni fogsz az étkezés előtt és után.

  RÉSZLETEK ITT

  Mikor?
  2016. Október - 2017. Október

  Hol?
  Sciacca, Olaszország

  Olyan önkéntes kerestetik...

 • akiknek akad tapasztalata hátrányos helyzetű emberekkel való munkában

Egy berlini óvoda keresi önkéntesét

Verona Egy Montessori módszerrel dolgozó kétnyelvű óvoda keresi önkéntesét, aki az intézmény mindennapi életében segítené a szakmai csapat munkáját egy éven keresztül Berlinben.

Mi lenne a feladatod?

 • a gyerekek mindennapi tanulási folyamatait segíteni
 • hosszútávú, önálló, kreatív projekt kigondolása és megvalósítása (pl. zenés-táncos készségfejlesztő foglalkozások, kertészkedés...stb.)

  RÉSZLETEK ITT

  Mikor?
  2016. Szeptember - 2017. Augusztus

  Hol?
  Berlin, Németország

  Ki?
  Olyan önkéntes kerestetik, akik jó szinten beszél angolul-németül egyaránt. Szeret gyerekekkel foglalkozni és érdekli a Montessori módszer.

  Jelentkezés:
  1. Regisztrálj be hozzánk ezen az űrlapon.


Kertészkedés, permakultúra, közösségfejlesztés...

Verona Kertészkedés, permakultúra és közösség...
Jó alkalom mindazoknak, akik szívesen töltenénk 2 hónapot Bulgária gyönyörű természeti adottságai között, eltanulnák hogyan használhatjuk a kertgondozást a közösség építésére, mit is jelent a permakultúra mindezt pedig egy nemzetközi csapattal...

RÉSZLETEK ITT

Mikor?
2016. Augusztus közepe - 2016. November közepe

Hol?
Shipka, Bulgária

Ki?
Nincsen különösebb feltétel, de jó, ha szereted a természetet és riadsz meg egy kis kertészkedéstől:)

Jelentkezés:
1. Regisztrálj be hozzánk ezen az űrlapon.
2. Küldj angol nyelvű önéletrajzot és motivációs levelet a tabasa@gmail.com és ne felejtsd el hozzá csatolni az evs.messzelato.hu e-mail címet se!
Ha további kérdésed van, azt is itt tudod feltenni!


Rádiózz egy évig Bulgáriában

Verona Szívesen szerkesztesz, vágsz vagy keversz zenét? Jó kommunikációs- és íráskészséggel rendelkezel? Szívesen eltöltenél egy évet a Fekete-tenger vidékén? Érdekel a rádiózás, blogolás világa és szereznél egy kis nemzetközi tapasztalatot?

Egy szuper szervezet állítja éppen össze önkéntesekből álló csapatát egy társadalmi, civil kérdésekkel foglalkozó rádió bloghoz...

RÉSZLETEK ITT

Mikor?
2016. Október eleje - 2017. Szeptember vége

Hol?
Sliven, Bulgária

Ki?
Nincsen különösebb feltétel, de nagyon jó, ha akad tapasztalatot vagy egyzserűen érdeklődő vagy az online média, a rádiózás és a zene világában.

Jelentkezés:
1. Regisztrálj be hozzánk ezen az űrlapon.


LEAN-weekly workshop for entrepreneurs

HOW TO PREPARE A PROFESSIONAL,
GROWTH ORIENTED,
STRATEGIC BUSINESS PLAN
AND WIN FINANCING FOR YOUR COMPANY?

The U.S. Embassy,Sanborn Capital Management and Messzelátó Association announce a weekly workshop for entrepreneurs starting Thursday, September 15th 6:00 p.m. at Prezi (1065, Budapest, Nagymező utca 54-56.). The workshop is conducted by Edward H Sanborn IV, Sanborn Capital Management.


The workshop consists of sixteen, interactive, three-hour long sessions in English. The last regular session is January 19th and the presentations will be held on Thursday, January 26th. Participants will prepare a Strategic
Business Plan to be presented in a competition to a panel of expert investors in the last sessions. The course will include speakers with actual experience in the week’s current business planning issue. Some speakers from the last workshop:

 • Zsolt Vaszary (Webcam Laboratory)
 • Ádám Somlai-Fischer (Prezi.com)

Rövidtávú EVS projekt Milánóban

Milano Töltsd az ősz elejét is hasznosan! Két hónapra keresünk önkéntest az olaszországi Milánó városába egy rövid távú EVS projektre...

Ha úgy érzed, hogy szívesen töltenél egy kis időt azzal, hogy minél több fiatalhoz juthasson el az európai mobilitási programok híre, szívesen foglalkozos fiatalokkal és érdekel a non-formális tanulás módszertana, akkor nézd meg a részleteket, és indulhat a kaland!

Mikor?
2016. Szeptember 1. - 2016. Október 31.

Hol?
Milánó, Olaszország

Mi lenne a feladatod?

 • EVS projektek menedzselése, népszerűsítése különböző helyi eseményeken.
 • Erasmus+ lehetőségek terjesztése a fiatalabb generáció számára.
 • A szervezetnél önkénteskedő fiatalok támogatása.
 • Segédkezhetsz hátrányos helyzetű gyerekek (6-11 év) számára szervezett, iskola utáni tevékenységek megvalósításában.

Egy nyár a kultúraközi kommunikációról

Verona Ha még nem tudod mi jót, hasznosat csinálhatnál a nyáron, akkor itt érkezik a segítség. Interkulturalitás témában valósul meg ugyanis egy rövid távú EVS projekt 10 önkéntes bevonásával 5 országból Lengyelországban.

Ha tehát úgy érzed, hogy egy kultúrák közi kommunikációt segítő játékossággal és multimédiával tarkított projektben szívesen képviselnéd Magyarországot, akkor nézegesd meg a részleteket itt!!!

Mikor?
2016. Szeptember 1. - 2016. Október 15.

Hol?
Bydgoszcz, Lengyelország

Ki?
Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél:)

Jelentkezés:
1. Regisztrálj be hozzánk ezen az űrlapon.
2. Küldj angol nyelvű önéletrajzot és motivációs levelet a monika.jarzyna@wiatrak.org.pl és ne felejtsd el hozzá csatolni az evs.messzelato.hu e-mail címet se!


Spanyolhonban a társadalmi kirekesztés ellen

Verona 11 hónapra keresünk két lelkes önkéntest egy spanyol szervezethez, akik a társadalmi kirekesztés ellen küzdenek közösségi ebédek, vásárok, képzések, játékok szervezésével. A kiválasztott EVS önkéntesek bekapcsolódhatnak a szervezetben dolgozó helyi önkéntesek és szakemberek munkájába...

Amit csinálsz majd...

 • A szervezet állandóan működő "Solidarity dining room" kezdeményezésében segítesz majd a konyhai segítségtől, a felszolgáláson keresztül, az esemény meghirdetésében való segédletig.
 • A "Txoko Paris 365" elnevezésű gondozó központban kapcsolódhatsz bele a programok szervezésébe. (pl. tréningek, olvasó kör, mozi klub...etc.)

Irány Finnország

Verona 11 hónapra keresnek két lelkes önkéntest Kokkolába, ahol Finnország legprofibb ifjúsági centerében dolgozhatnak a kiválasztottak: nyári táborok, rendezvények, események, tréningek...

Amit csinálsz majd...

 • Mindenekelőtt az ifjúsági centrumban rendezett tevékenységek, workshopok szervezésében segít majd az EVS önkéntesekből álló nemzetközi csapat.
 • Ugyanakkor a létesítmény fenntartásának munkájában is kiveszik a részüket a konyhai segítségtől a nemzetközi recepción való munkáig.
 • Végezetül pedig egy kis "marketinges" feladatok is várják az önkénteseket a centrum rendezvényeihez kapcsolódva.

  Mikor?
  2016. Szeptember. - 2017. Július., 11 hónap

  Hol?
  Kokkola, Finnország

  Ki?
  Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél, de érdemes egy ki lelkesedés netán tapasztalat a kerti munka és környezeti nevelés irányában:)

  Jelentkezés:


Csatlakozz te is, és indulhat a közös kaland!

Európába megyek...híres mesterségem címere: EVS Önkéntes!

evs

Európai Önkéntes Szolgálat egy életre szóló kaland, fontos hogy felkészülj rá, és felszabadultan éld meg az önálló életed, az önkéntes munkatapasztalatod, és külföldi létet.

Készülj fel velünk!

A Messzelátó Egyesület segít Neked az infószerzésben, projekt keresésben, pályázásban, ügyintézésben, kiutazásban, kintlétben.

Legyél te is a Messzelátó Egyesület többezer fős EVS Klubjának tagja:

Mint EVS klubtagnak a következő személyre szabott szolgáltatást nyújtjuk Neked:

 • Megkapod a kéthetente kiküldött hírlevelet az aktuális, új, izgalmas projektekkel.
 • Nemzetközi csapatunk átnézi a pályázati anyagaidat és személyre szabott cv/motivációs levél író tanácsadást biztosít.

 • Kertészkedés és környezeti nevelés Veronában

  VeronaA tíz hónap során a projekthez csatlakozó önkéntesek Verona parkjának megörzéséért és fejlesztéséért fognak dolgozni:

  • Idejük egy részében a szakértő csapat munkáját segítik a park rendben tartásában. Tehát mindent, ami kerti munka a gazolástól, a fűvágáson át, ültetésig és fametszéséig.
  • Mindemellett részt vesznek majd a Lagambiente szervezet környezeti nevelés kampányában, amely egyrészt non-formális nevelésre épülő workshopokban való részvételt illetve online média(blog, facebook) kezelést fog jelenteni.
  • Személyes és interkulturális projektként egyet választhatnak az önkéntesek a szervezet témái közül (légszennyezés, vízszennyezés, hulladék kezelés...stb.) amelyen belül egy olyan tevékenység/munka létrehozása lesz a feladatuk, amely saját országuk és a szervezet helyi munkáját kapcsolja/hasonlítja össze.

   Mikor?
   2016. September- 2017. Április, 10 hónap

   Hol?
   Verona, Olaszország


  Önkéntesség és Fenntarthatóság Romániában

  Nesilfest

  Nincs még programod a nyár második felére? Szívesen töltenél két hónapot egy nemzetközi csapatban dolgozva a fenntartható világért Románia gyönyörű hegyei között?

  Hát tedd meg:)

  A két hónap során a projekthez csatlakozó önkéntesek a szociális, gazdasági és környezeti fenntartható fejlődés témájában szerezhetnek ismereteket, illetve aktívan részt vehetnek a témában zajló nemzetközi párbeszédben és gyakorlatban egyaránt. Szabadtéri tevékenység és újrahasznosító workshopok.

  Részletek itt.

  Mikor?
  2016. Augusztus 1.-Szeptember 30., 2 hónap

  Hol?
  Baia Mare, Románia

  Ki?
  Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél :)

  Jelentkezés:
  1. Regisztrálj be hozzánk ezen az űrlapon.


  NesilFEST 2016

  Nesilfest

  Nincs még programod a nyárra? Szeretnéd valami értelmes elfoglaltsággal tölteni az elkövetkező két hónapot? Megismerkednél egy másik kultúrával, és együtt pörögnél egy nemzetközi csapattal? Akkor ezt a projektet neked találták ki, irány Ankara!

  A System&Generation régi kedves partnerszervezetünk, akik többek közt azon munkálkodnak, hogy a generációk közti szakadékot csökkentsék. Rengeteg izgalmas programjuk van, amikben részt vehetsz, a kézműveskedéstől elkezdve, a sportterápián keresztül, a médiamegjelenésekig mindenféle tevékenységbe belekóstolhatsz. Emellett pedig egy szuper önkéntes csapattal dolgozhatsz együtt, és felfedezheted Törökország egyedi kultúráját!

  Részletek itt.

  Mikor?
  2016. június-július, 2 hónap

  Hol?
  Ankara, Törökország

  Ki?
  Nincsen különösebb feltétel, a lényeg, hogy érdeklődő legyél :)

  Jelentkezés:


  Öt hét ifjúsági munka Szlovéniában

  öt hét ifjúsági munka Szlovéniában

  Nagyon izgalmas, pörgős, öt hetes szlovén projektre keresünk két fő önkéntest szeptember elejétől. A projekt témája a diszkrimináció elleni küzdelem és a kampányszervezés, mindez némi ifjúsági munkával egybekötve. Ha szeretsz pörögni, szívesen kipróbálnád magad egy nemzetközi csapatban és belepillantanál a kampányszervezés rejtelmeibe, akkor irány Szlovénia!
  Részleteket ide kattintva olvashatsz.

  Mikor?
  2016. szeptember 26- október 28.

  Pontosan hol?
  Szlovénia különböző városaiban, minden héten új helyet fedezhetsz fel! (indulás Ljubljanából, az utolsó állomás pedig Maribor)

  Ki?


  Szervezz fesztivált Lettországban!

  fesztivál Lettországban

  Szeretnéd magad kipróbálni külföldön, de nem vagy biztos benne, hogy hosszabb távon is megállnád a helyed? Nincs még programod augusztusra? Kreatívnak érzed magad? Szeretnél nemzetközi csapattal együtt dolgozva egy ifjúsági fesztivál szervezésében segédkezni? Ha ezek közül legalább két kérdésre igen a válaszod, ezt a projektet neked találták ki!

  A lettországi Cesis városába keresnek augusztus elsejétől egy hónapra két önkéntest, akik az egyesület által szervezet "Brick Art Festival" szervezésében és lebonyolításában segédkeznek majd. Lesz lehetőség különböző workshopok és programok szervezésére, illetve megtartására, miközben belekóstolhatsz abba is, hogy milyen egy nemzetközi csapattal együtt dolgozni!

  Részleteket ide kattintva olvashatsz.

  Mikor?
  2016. augusztus 1. - szeptember 1., 1 hónap

  Pontosan hol?
  Cesis, Lettország

  Ki?


  Segíts összegyűjteni az 1 milliót a MagNet KAP programjában!

  Idén is elindult a MagNet Közösségi Adományozási Programja (KAP), melynek keretében a bank ügyfelei dönthetnek arról, milyen civilszervezetnek adja a MagNet a rájuk eső banki profit 10%-át. Mit jelent ez? Azt, hogy ha náluk bankolsz, gyakorlatilag ingyen támogathatod a Messzelátót.
  Neked csak néhány kattintás, nekünk hatalmas támogatás!
  A cél: 1.000.000 Ft!

  Segíts, hogy minél több magnetes megtudja, Te melyik civilt támogatnál! Oszd meg Facebook bejegyzésünket egy kedves személyes üzenettel!

  Az adományozás pofonegyszerű. Csak lépj be a Netbankodba, keresd a KAP menüpontot, ott pedig a Messzelátót.

  Cselekedj még most, vagy legkésőbb 2016 június 12-ig!


  Örömteli Ökológia: Városi komposztálás

  04/19/2016 - 17:30
  04/19/2016 - 22:00
  Etc/GMT

  Közeleg a Föld napja, így hangolódjunk együtt Örömteli Ökológia estjeink első alkalmával, ahol a zöldhulladék és az ételmaradékok témájába „kóstolunk bele”.

  Van aki a kert hátuljában...Van, aki a társasház udvarán... - mi az erkélyen, és lakáson/irodánkon belül komposztálunk mégpedig gilisztákkal.

  Mind lelkesen szelektáljuk a papírt, a műanyagot vagy az üveget, hogy azok újrafelhasználását lehetővé tegyük. Miért ne tennénk ezt meg az almacsutkával, a saláta maradékkal vagy a szárazkenyérrel is? A konyhában nap mint nap nagy mennyiségű szerves zöld hulladék (biohulladék) keletkezik.

  Ezt se dobd a szemetesbe, kezdj el komposztálni!  Képek, videók, anyagok-Civil Dilemma


  Civil dilemma-mintaadó konferencia
  Rögös de inspiráló utat jártunk be a Messzelátó Egyesület fiatal, dinamikus csapatával 2015-ben. Önvizsgálatot tartottunk kívül-belül. Megnéztük, hogy merre megy a világ, és mi milyen válaszokat tudunk adni a városban élő emberek környezeti, társadalmi kérdéseire. Interaktív, izgalmas módszerekkel újragondoltuk a jövőképünket, programjainkat, és a civil narratívát, hogy a mai nyelven tudjunk szólni szelíden, és vonzó közösséget kínáljunk a körénk gyűlt embereknek. Az egyesületi tagság dilemmán is sokat gondolkodtunk.

  Mindehhez elengedhetetlen volt saját emberi, munkatársi kapcsolataink felülvizsgálata, megjavítása, megerősítése is.


  Civil dilemma-mintaadó konferencia

  03/23/2016 - 11:00
  03/23/2016 - 17:00
  Etc/GMT

  MEGHÍVÓ
  Civil dilemma-mintaadó konferencia

  Ha izgat, hogyan tud megújulni a civil társadalom,
  ...ha szeretnél arról gondolkodni, hogy mit jelent a civil szervezeti lét 2016-ban,
  ...ha szeretnél mintát kapni,
  ...ha érdekel a mi utunk a Messzelátó Egyesület komplex újratervezéséről,
  akkor hallgasd meg a mi történetünket, és gyere el norvég projektünk zárókonferenciájára!


  Időpont: 2016. március 23., szerda, 11-17
  Helyszín: |3| - Három, 1071 Budapest, Kazinczy u. 3.  Tartalom átvétel

  Vissza fel