Ruhacsere lányoknak 2015.10.12

10/12/2015 - 18:00
10/12/2015 - 20:00
Etc/GMT

Betáraznátok új ruhákkal? Szeretnétek megszabadulni azoktól a ruháktól, amiket már nem hordtok?

Ha van megunt, de még jó állapotú ruhátok, akkor gyertek el 2015. október 12-én (hétfőn) 18:00-ra új irodánkba és cseréljétek el!
Mivel lehetőség van a ruhák felpróbálására is, ezért csak lányokat várunk.
A csere után megmaradt ruhákat újrahasznosítjuk és/vagy rászorulóknak adjuk.

Ha szeretnél eljönni, kérlek, regisztrálj be itt!


Köszönjük Nektek!

Sziasztok!
Nagyon Köszönjük Mindannyiotoknak, akik idén májusban úgy döntöttetek, hogy az adótok 1%-a a Messzelátó Egyesületnél lenne a legjobb helyen.

Jelentjük, hogy 390 ezer forintot sikerült összegyűjtenünk a felajánlásaitokkal. Sok kicsi tehát nagy segítség Nekünk, ahhoz, hogy fejleszteni tudjuk programjainkat és sok élménnyel, tanulási lehetőséggel lepjünk meg Benneteket. Hamarosan érkeznek a pontos tervek az őszre, de lesz itt újból sörfőzés, ruhafestés. Készítünk majd sajtot és cserélünk ruhákat...

Nagyon Köszönjük Nektek és Várunk Titeket szeretettel a programjainkon, amelyekről rövidesen olvashattok hírlevelünkben!


"Az első rendezvényem a Messzelátó gyakornokaként"- Ábrahám Rebeka beszámolója a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválról

Frissen csatlakozott gyakornokunk, Rebeka osztja meg élményeit, hogy miként szervezte és élte meg első önálló feladatát a Messzelátó csapatának tagjaként:

"2015-ben 26. alkalommal került megrendezésre a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, ahová idén a Messzelátó Egyesület is meghívást kapott. Izgatottan kezdtem el levelezni a program részleteit illetően Vikivel a ReCity Magazinfőszerkesztőjével. Pénteken este pedig az utolsó email váltásnál biztosított róla, hogy tető lesz a fejünk felett így az esős időjárás ellenére is ugyanúgy várnak és számítanak rám.


Rárepülnél egy méhkaptárra? – Projektálmodó kérdőív

Van egy álmunk, egy új projektötletünk, amire most szeretnénk pályázni. Felmerült azonban, hogy vajon Ti is fogékonyak vagytok-e erre az ötletünkre. Mielőtt belevágunk, szeretnénk megtudni, lenne-e aki szívesen bekapcsolódik ebbe. Van-e rá igény, s ha van, mik azok a módszerek, témák, amikkel szívesen dolgoznátok.

Ez egy igényfelmérés, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy el tudjunk indulni a pályázat megírásával, amiből a projekt létrejöhet 2016-ban.

Segítenél nekünk az álmodozásban?

Ha a végén meghagyod az e-mail címed, első kézből értesülhetsz majd a projekt indulásáról.

A kitöltés határideje: 2015.09.12.
A kérdőív kitöltése kb. 5-10 percet vesz igénybe.

Itt éred el a kérdőívet.


"Ne légy önző, gondolj másra, nyiss a fenntartható világra!"-Messzelátó Fejlesztő Különítmény

2015 májusában hirdettük meg a Messzelátó Fejlesztői Különítmény létrehozásának tervét, és a lehetőséget, hogy csatlakozzatok a csapathoz, segítsetek nekünk egy új szemmel tekinteni a munkánkra, jövőbeli lehetőségeinkre és terveinkre. Nem kínáltunk egyebet tehát, mint élményt, tudást és izgalmat...

Most pedig érkeznek a képek
és egy gondolatmegosztó élménybeszámoló Horkay Adrienntől a Fejlesztői Különítmény júliusi találkozójáról:Sört főzünk megint, de előtte: egy jó gyömbérsör recept

Mindazok akik augusztus elején ellátogattak a sörfőzős programunkra első kézből akad tapasztalatuk, hogyan s mint bugyog a saját készítésű sör. Nekik és azoknak, akik nem tudtak eljönni, de szeretnék kipróbálni, milyen érzés a saját főzésű sörüket kortyolgatni itt és most érkezik a recept. Ha bizonytalankodnál azonban a receptet olvasva és személyes tapasztalatod hiányában, akkor sincs ok a rémületre. A nagy lelkesedésre való tekintettel újabb alkalmat szervezünk nektek, ahol elsajátíthatjátok a sörfőzés fortélyait. A pontos időpont a Hírlevélben érkezik majd (ha esetleg még nem lennél fent a listán a honlapunk bal oldalán ezt pótolhatod). Ezúttal nem csak gyömbérsört főzünk, hanem saját receptet használunk, amelyet minden résztvevővel meg is fogunk osztani.

Most azonban:


Grundtvig program: az utolsó állomás, Litvánia

Grundtvig programunk utolsó állomásához érkezett: Öt országból gyűltek össze szervezetek a Pakroujis nevű litván kisvárosban, hogy közösen dolgozzanak ki új "tápláló" és egészségesebb ötleteket a fenntartható városi életmódra.

New Flavour of Your Life: Promoting Active Citizenship and Health Awareness through Gardening in Towns and Cities

Érkeznek a tapasztalatok, élmények és a benyomások Fetykó Kingha tollából és Dávid Zsuzsi képeivel:


Média és kommunikációs projekt Németországban

média és kommunikáció németországban

Érdekel a média és a kommunikáció? Szeretsz pörögni? Szívesen dolgozol fiatalokkal és gyerekekkel? Szereted a kihívásokat, szívesen ismerkedsz és tennél a közösségért, amiben élsz? Esetleg beszélsz egy kicsit németül, vagy otthon vagy a kamerázásban és a videóvágásban?
Ha ezek közül legalább két kérdésre igen a válaszod, ezt a projektet neked találták ki!

Hosszú távra keresünk önkéntest egy német partnerszervezethez, média és kommunikáció témában egy nagyon izgalmas, pörgős projekthez. Az önkéntesnek lehetősége lesz behatóbban megismerkedni a videózás világával: a feladatok közé tartozik felvételek készítése (pl. színdarabokról, koncertekről), ezeknek a szerkesztése, részvétel a magdeburgi ifjúsági filmfesztivál szervezésében és megvalósításában, iskolai média-workshopok levezénylésében.


Grundtvig program újabb állomása: Beszámolók Törökországból

Grundtvig partnerségi programunkban öt országból gyűltek össze szervezetek, hogy közösen dolgozzanak ki új “tápláló” és egészségesebb ötleteket a fenntartható városi életmódra, és ösztönözzék a résztvevőket az aktív állampolgárság fontosságára. A program során a partner országok mindegyikébe egy-egy rövid tanulmány utat tesznek a részvevők, hogy tanuljanak egymástól, tapasztaljanak és megosszák ötleteiket.

New Flavour of Your Life: Promoting Active Citizenship and Health Awareness through Gardening in Towns and Cities


Messzelátó szülinap 2015.09.05.

09/05/2015 - 16:00
09/05/2015 - 20:00
Etc/GMT

16 évesek leszünk! El tudod képzelni, mennyi minden történt ez idő alatt velünk, s mennyit tettünk? Tudd meg, mennyivel lett szebb / jobb / színesebb a világ a Messzelátó csapata által! Gyere el a szülinapunkra, s ismerkedj meg a Messzelátó múltjával és jelenjével, kukkants be új irodánkba és kóstold meg az általunk készített sört! Ünnepeld velünk ezt a szép 16 évet!

Természetesen nem száraz, unalmas prezentációra számíthatsz tőlünk. Foglalkozásaink, programjaink eredményeiből kis kiállítást szervezünk, s lesz alkalmad kérdezni, beszélgetni is velünk. Mindezt egy nagyon nyitott, befogadó, tudatos társaságban. Jöhetsz nyugodtan egyedül is – garantáljuk, hogy nem fogod egyedül érezni magad – de hozhatod barátaidat, szeretteidet is.

Extra meglepetés: lesz parenyica is, amit mi csinálunk a sör mellé.


Természetes ruhafestés festőnövényekkel 2015.08.18.

08/18/2015 - 18:00
08/18/2015 - 20:00
Etc/GMT

Ráuntál egy régi darabra? Megkopott a színe? Ijesztő, milyen környezeti- és egészségügyi kockázatokkal fenyeget minket a divat, milyen körülmények között dolgoznak a ruhagyári munkások Ázsia-szerte azért, hogy a mi polcunkra is eljuthasson a sokadik, teljesen indokolatlanul megvásárolt ezer forintos póló. „De hisz szükségem volt egy lila felsőre, ami megy ahhoz a sálhoz!” – akarnád már mondani, amire a mi válaszunk: „fesd magad!”

Neked is biztos akad otthon olyan ruhád, amit már valamiért nem hordasz. Odaadhatod adományba persze, de azt írják, már a segélyszervezetek sem tudnak mit kezdeni ekkora ruhafelesleggel, amit termelünk. Hát akkor? Újítsd meg! Gyere el ruhafestő foglalkozásunkra, s tanuld meg, hogyan tudsz természetes festékeket, s izgalmas, természet közeli mintákat kreálni, amitől garantáltan egyedi lesz az a ruhadarab!


Önkéntes civil-kommunikációs asszisztenset keresünk

Önkéntest keresünk minimum kb. fél év időtartamra a Messzelátó Egyesülethez kommunikációs asszisztens feladatkörbe - megegyezés alapján - minimum heti 15 órára. A munkavégzés főként az egyesület irodájában történne (nyitva tartás kb. 10-18:00-ig + otthonról online), melynek során belekóstolhatsz a legkülönfélébb irodai munkákba, s tapasztalatot szerezhetsz a projektmenedzsmentben, programszervezésben, adminisztrációban is.

Suli és baba mellett is kiválóan végezhető munka.

Lehetséges feladatok:

  • Hírlevélszerkesztés,
  • Cikkírás,
  • Facebook oldal szerkesztése,
  • Kapcsolattartás külföldi és hazai partnerekkel (levelezés),
  • Adminisztráció,
  • Honlapszerkesztés,
  • Lóti-futás (postára, boltba, ügyeket intézni stb.).

Próbáld ki magad egy finn nemzeti parkban!

finn nemzeti park

Szeretsz a szabadban lenni, és nem riadsz vissza egy kis fizikai munkától sem? Szívesen sétálsz egyedül az erdőben vagy érdekel a természetvédelem? Szívesen kiszállnál a mókuskerékből? Ha igen, akkor ez a te projekted: Finnországba keresnek önkéntest egy évre egy nemzeti parkba! Itt lesz lehetőséged belekóstolni egy nemzeti park munkájába, a természetvédelem gyakorlati oldalába, és persze egy kicsit a finn télbe is.

Mikor?
2016. április - 2017. március, 12 hónap

Pontosan hova?
Koli Nemzeti Park, Finnország

Ki?
Olyan önkéntest várnak, aki szeret a természetben tartózkodni, és nem riad vissza egy kis fizikai munkától sem. Fontos tudnod, hogy az önkéntesség helye meglehetősen elzárt, nincs nagyvárosi pörgés!


Csinálj csapatot! Projekt gyermekotthonban

litvánia 2015
Van ötleted, hol is lehet a Vaikų ir paauglių socialinis centras nevű szervezet?
Eláruljuk: Litvániában van, és hátrányos helyzetű családokból kiemelt gyerekekkel foglalkozik.

A projektjükben az önkéntes a szociális munkások mellett dolgozik majd több másik EVS önkéntessel együtt és gyakorlatilag a gyerekek nevelésében vesz részt. Ha tényleg komolyan érdekel a pedagógia, a szociális munka vagy szívesen foglalkoznál később is gyerekekkel, akkor ez egy szuper lehetőség. A fogadó szervezet nagyon nyitott arra is, hogy saját ötleteidet is megvalósíthasd a projektben. Önkéntesként olyan feladataid lesznek, mint például:
- a gyerekek szabadidős tevékenységeinek megszervezése (játékok, ünnepségek, kulturális programok, kirándulások)
- az iskolások korrepetálása, mentorálása
- egyéb szakkörök (például zene, sport, kézműves) vezetése
- a mindennapi feladatok ellátásában segédkezés (például étkeztetés)
- az otthon egyéb projektjeiben való részvétel

Mikor?
2015. október közepe - 2016. augusztus közepe


Palermoi projekt afrikai migránsokkal

Palermoba keres önkénteseket a Tulime Onlus nevű szervezet, akik bevándorlókkal, kultúrák közötti párbeszéd kialakításával foglalkoznak, de aktívak az emberi jogok és a környezetvédelem témájában is. Nagyon sokszínű a tevékenységük, ezekbe mind bele kóstolhatsz a projektjükben:
- A Palermoban élő afrikai közösségek és a helyiek közötti párbeszéd, együttműködés kiépítése
- Olasz iskolákba járó migráns gyerekek bevonása
- A város bevándorlók által lakott területeinek szanálása, a helyi közösséggel együttműködésben

Mikor?
2016. májusától, 9 hónapra.


Környezeti nevelés Olaszországban

MEGTALÁLTÁK AZ ÖNKÉNTEST, KÉRJÜK, NE KÜLDJETEK TÖBB JELENTKEZÉST!
Egy kedves partnerszervezetünk keres önkéntest 12 hónapra egy fantasztikusan sokszínű, izgalmas projekthez, ahol mindenki megtalálhatja a neki való témát. Hogy mik vannak? Környezeti nevelés, work camp- és fesztiválszervezés, upcycling-program, természetvédelmi projekt, önkéntesség-népszerűsítés. És ez még nem minden! Ennél a szervezetnél tényleg egy életre szóló élményben lehet részed. Jelenleg is van kint egy önkéntesünk, aki imádja a projektet, beszámolóját itt olvashatjátok. Ha érdekel a környezetvédelem, szívesen foglalkozol fiatalokkal, és mindenek előtt lelkes vagy, akkor ne habozz, jelentkezz!

Mikor?
2015. november 6. - 2016. november 6., 12 hónap


Második Közösségfejlesztő Műhely 2015.07.29

07/29/2015 - 18:00
07/29/2015 - 21:00
Etc/GMT

Kedves Barátunk!

Júniusban útjára indítottuk a MESSZELÁTÓ KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ MŰHELYSOROZATÁT.

Mindenki részese különböző nagyságú és célú kisközösségeknek, legyen szó civil szervezeti, munkahelyi, lakóhelyi, családi mikroközösségekről. A műhelysorozat beszélgetésein azt próbáljuk körüljárni, hogy hogyan működnek a kisközösségek Magyarországon és a világban, és hogyan lehet jobban bevonni a közösség tagjait akár a döntéshozatalba, akár a közösségi munkába. Célunk, hogy feltérképezzük, hogy hogyan tud megújulni a civil társadalom, és kisközösségeink, amelyek előbb vagy utóbb elvezethetnek bennünket a magyar társadalom alulról építkező megújításához.


Ruhacsere fiúknak 2015.07.22

07/22/2015 - 18:00
07/22/2015 - 20:00
Etc/GMT

Betáraznátok új ruhákkal? Szeretnétek megszabadulni azoktól a ruháktól, amiket már nem hordtok?
Ha van megunt, de még jó állapotú ruhátok, akkor gyertek el 2015. július 22-én (szerdán) 18:00-ra új irodánkba és cseréljétek el!
Mivel lehetőség van a ruhák felpróbálására is, ezért csak fiúkat várunk.
A csere után megmaradt ruhákat újrahasznosítjuk és/vagy rászorulóknak adjuk.

Ha szeretnél eljönni, kérlek, regisztrálj be itt!


Ruhacsere lányoknak 2015.07.27.

07/27/2015 - 18:00
07/27/2015 - 20:00
Etc/GMT

Betáraznátok új ruhákkal? Szeretnétek megszabadulni azoktól a ruháktól, amiket már nem hordtok?

Ha van megunt, de még jó állapotú ruhátok, akkor gyertek el 2015. július 27-én (hétfőn) 18:00-ra új irodánkba és cseréljétek el!
Mivel lehetőség van a ruhák felpróbálására is, ezért csak lányokat várunk.
A csere után megmaradt ruhákat újrahasznosítjuk és/vagy rászorulóknak adjuk.

Ha szeretnél eljönni, kérlek, regisztrálj be itt!


"Bemutatkozik a Messzelátó" tematikus délután: Gyömbérsör és egyéb erjesztett finomságok 2015.08.04.

08/04/2015 - 17:00
08/04/2015 - 20:00
Etc/GMT

2015-ben a Messzelátó kívülről és belülről is megújul. Szeretnénk Titeket még közelebb hozni magunkhoz, megmutatni kik vagyunk mi, mivel foglalkozunk, s szeretnénk jobban megtalálni a Te helyed is a szervezet életében, a programjaink sorában. A 6 alkalmas „Bemutatkozik a Messzelátó” sorozatunk célja, hogy jobban megismerjétek programjainkat, a csapatunkat és közösségünket.

A következő programunk alkalmával egyik kedves tagunk, Kovács Ági bevezet minket a sörfőzés rejtelmeibe. Ági korábban élelmiszermérnöknek tanult, majd több mint egy évig dolgozott a hazai kézműves sörforradalom főhadiszállásán, ahol a legnagyobbaktól tanult sört főzni. Ezen a délutánon közösen fogunk sört és egyéb szuper, erjesztett finomságokat, pl. alkoholmentes gyömbérsört készíteni. Csatlakozz!


Tartalom átvétel

Vissza fel