2 hónapos projekt teknőcmentéssel

teknősmentő önkéntesség Törökorszgában

"Heal the World"
Turkey, Mersin-Kazanlý

Rövid távú, két hónapos projekt, melyre egy lány és egy fiú (magyar lakcímkártyával rendelkező) önkéntest várnak. A projektről részletes angol nyelvű leírást (feladatok, napirend, ellátás) itt találsz.

Kezdés: kéthónaponkénti turnusokban.
A kezdési időpontokról e-mailben értesítünk, de pár napos csúszás lehetséges. A változtatás jogát fenntartjuk. A következő turnus időpontja: 2015. március 12. - május 10..

Jelentkezés:
Ha szimpatikus a projekt, a jelentkezéshez kérjük, töltsd ki a jelentkezési lapot, s amint lesz új turnus, írunk vagy hívunk, illetve a honlapon is hirdetjük a projektet újra.

A 2015. március 12. - május 10. közötti turnusra a január 21-ig beérkezett jelentkezési lapokat tudjuk elfogadni.

Emellett fontos, hogy ezen az űrlapon hozzánk is beregisztrálj, hogy mi lehessünk a küldő szervezeted!


2014 legjobb pillanatai

spread the light! 2015

Nagyon tartalmas év áll mögöttünk, reméljük Nektek is tetszett, mert mi nagyon élveztük! Ezt szeretnénk megköszönni, mert nélkületek nem lett volna ilyen jó.

Összeválogattunk néhány fotót az elmúlt év legjobb pillanatairól.

A képeket itt nézhetitek meg!

Ígérjük, hogy idén is sok-sok szuper programmal készülünk Nektek!

:-)


Újra kaphatunk 1%-ot! :)

spread the light! 2015

Képzeljétek hosszú idő után újra nekünk adhatjátok az adótok 1%-át!
Ha minket támogattok sok sok szuper programot fogunk tudni nektek szervezni, ebben biztosak lehettek!

További információ az 1% felajánlásról!

Ha szeretnél segíteni nekünk az 1% kampány lebonyolításában, akkor írj a kati@messzelato.hu-ra! Jelige: 1%

Köszönjük, hogy támogatsz minket!


Unemployment at 24 frames

Unemployment at 24 frames

Jelentkezés január 15. / várólistára kerüléssel/

Újabb lehetőség törökországi ifjúsági cserére. :)

Helyszín :Birecik ,Törökország
Időpont: 2015 március 05-12
Résztvevők : 5+ 1 group leader / fiúk -lányok vegyesen
Szokásos tematika szerint 170 euróig támogatják az utazást ,egyéb költség nincs ,teljes ellátás adott.

Jelentkezési határidő : Január 15. / exchange@messzelato.hu

Kérlek csak akkor jelentkezz ,ha biztosan részt tudsz venni a programon ,és megtudod előlegezni a kiutazásod.

A program leírása:

Our Project will be held in Birecik Şanlıurfa.Birecik usually let in immigration but generally young people immigrate another region.This reason is town workload is lower than labor force.Because of this reason there is a really big problem of unemployment in the region.So the young people immigrate another city for find job.


A teknős és az ajándékok

kikelő teknősökNálatok hogy áll a karácsonyi őrület? A mi szűk családunk szerencsére már tavaly megszavazta, hogy mivel felnőttek révén úgyis meg tudjuk venni magunknak, amit szeretnénk, elhagyjuk az ajándékozást. A vásárlási őrületben töltött időt inkább egymással töltjük, s idén is megnyitjuk az ünnepek alatt családi szaloncukor-manufaktúránkat (ezek a receptek váltak be a legjobban tavaly) . Emellett Öcsém, jó statikus révén rendes tervező programban tervezi meg a mézeskalács ház elemeit. :)

Persze még vásárlás nélkül is sikerül túlhajtanom magam néha. Inspirálóan hatott rám Krajcsó Nelli múlt heti előadása a slow életmódról (hallgasd meg a TED-en!). Most én is keresem, hogyan tudnám megtalálni azokat a tevékenységeket, melyek nyugalmat hoznak az életembe. Kezdésként, ha befejeztem ezt a levelet, nekilátok egy kis karácsonyi kézművességnek, amihez többek között színes műanyag flakonokat és Apu gumiteniszének elnyűtt gumiját használom majd. Hogy mi lesz belőle? Az még titok - legközelebb elárulom! :)


Önkénteskedj speciális igényű fiatalok iskolájában!

spread the light! 2015
Egy krakkói szervezethez, speciális igényű gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó oktatási intézménybe keresünk önkéntest. A fogadó szervezetet kb úgy képzeld el, mint a Pető Intézetet. Önkéntesként az itt dolgozó tanárokkal és terapeutákkal dolgozol majd együtt: kisiskolástól a középiskolás korosztályig mentálisan sérültekkel és/vagy testi fogyatékosokkal foglalkozhatsz. Elsősorban az ő mindennapi életükbe kapcsolódsz be és segíted őket az iskolai feladataikban és az esetlegesen felmerülő hétköznapi problémáik megoldásában.

Mikor?
2015.február vége/március eleje – 2015. december vége/2016. január eleje, 10 hónap


Természetvédelem - építsd újjá a mocsarakat!

elf_2015
Egy igazán különleges munkában vehetsz részt ha az Észt Természetvédelmi Alaphoz jelentkezel önkéntesnek. Ebben az EVS projektben helyi és más nemzetközi önkéntesekkel kell együtt dolgoznod - táborok során közösen "építitek újjá" Észtország természeti szépségeit. Ez a mozgalom Észtországban több ezer ember részvételével zajlik és önkéntesként nemcsak az országszerte - tengerparton, erdőkben, mocsarakban - zajló táborokban, hanem azoknak megszervezésben, az események kommunikációjában, koordinálásában is részt vehetsz. Ezen kívül lehetőséged lesz egy-egy természeti kutatócsoport munkájába is bepillantani.

Mikor?
2015.05.01.-2015.10.31.


Egy éves projekt szociális otthonban

karula kodu_2015
A KAKO, vagyis a Karula Kodu több mint 100 mentálisan és fizikailag sérült embernek ad otthont, illetve nappali foglalkoztatójába is több fogyatékos felnőtt jár be a közeli Viljandi városából.
Az intézmény EVS önkéntese a helyi önkéntesekkel együttműködve az otthonban lakó és az azt látogató fogyatékos emberekkel foglalkozik majd: a szabadidős programokon segít, vagyis részt vesz a kirándulások, kulturális programok, sporttevékenységek, kézműves foglalkozások megszervezésében és lebonyolításában. Az otthonhoz tartozik egy üvegház és egy hatalmas kert is, amit a lakók művelnek és tartanak fenn, szintén az önkéntes mentorálása mellett.

Mikor?
2015. február – 2016. január, 1 év


Projekt hátrányos helyzetű gyerekek bevonására

gdynia_2015
Gdynia városba, Lengyelországba keres önkéntest az Apteka nevű szervezet. Ők szociálisan és kulturálisan hátrányos helyzetű gyerekekkel és fiatalokkal foglalkoznak. A projekt során az ő integrációjukat és fejlesztésüket segítő programokban vehet részt az önkéntes: például művészeti workshopokat, sportprogramokat, kulturális eseményeket szervez és bonyolít le. A projekt fontos része, hogy az utcán csellengő fiatalokkal is foglalkoznak, azaz játékokat és bevonó programokat találnak ki nekik - igazi terepmunka!

Mikor?
2015. április 1. - 2016. március 31.


Közös Lábos a Szimpla kertben a Messzelátóval 2014.12.28.

12/28/2014 - 12:00
12/28/2014 - 14:00
Etc/GMT

A Közös lábos minden vasárnap a Szimpla Háztáji Piac keretein belül megvalósuló közösségi főzés. Minden héten más és más civil szervezet főz egy kis adományért cserébe a Szimpla kertben. Ezen a héten a Messzelátó Egyesület lesz a soron és megmutatjuk, hogy nem csak szappant, hanem finom ebédet is tudunk készíteni!

Az ebéd körülbelül délre lesz kész, de lehet előbb is jönni, hiszen a piacon friss zöldségeket, gyümölcsöket, különleges ízesítésű sajtokat és mindenféle egyéb nyalánkságot lehet beszerezni a őstermelőktől.

Lesz élő zene, gyerekprogramok és megannyi finomság!

Helyszín: Szimpla kert, Budapest VII. kerület, Kazinczy utca 14.

Időpont: 2014. december 28. kb. 12-től

Facebook esemény itt.


11 hónapos projekt gyermekotthonban

litvánia 2015
Van ötleted, hol is lehet a Vaikų ir paauglių socialinis centras nevű szervezet?
Eláruljuk: Litvániában van, és hátrányos helyzetű családokból kiemelt gyerekekkel foglalkozik.

A projektjükben az önkéntes a szociális munkások mellett dolgozik majd több másik EVS önkéntessel együtt és gyakorlatilag a gyerekek nevelésében vesz részt. Ha tényleg komolyan érdekel a pedagógia, a szociális munka vagy szívesen foglalkoznál később is gyerekekkel, akkor ez egy szuper lehetőség. A fogadó szervezet nagyon nyitott arra is, hogy saját ötleteidet is megvalósíthasd a projektben. Önkéntesként olyan feladataid lesznek, mint például:
- a gyerekek szabadidős tevékenységeinek megszervezése (játékok, ünnepségek, kulturális programok, kirándulások)
- az iskolások korrepetálása, mentorálása
- egyéb szakkörök (például zene, sport, kézműves) vezetése
- a mindennapi feladatok ellátásában segédkezés (például étkeztetés)
- az otthon egyéb projektjeiben való részvétel

Mikor?
2015. január 20 - december 20.


Ificsere Törökországban

Sajnos megtelt. Nemsokára újabb Ifjúsági csere lehetőség!

török ifjúsági csere

Ha ráérsz február 14 -22 között ,és érdeklösz a ifjúsági cserék iránt, szívesen elutaznál Törökországba minimális kiadás fejében , akkor mindenképpen jelentkezz.

Magyarország ,Horvátország ,Románia ,Olaszország ,Grúzia ,és persze a fogadó ország szervezésében a "Bread should not go to waste " projekt. Többek között szó lesz ,az európai és szomszédos országok "pazarlásáról" s ennek megelőzéséről.
Kenyér sütésről, ami gyakorlatban is megvalósul. Interaktív tanulásról ,interaktívan.
Sok- sok izgalmas programmal ,és meglepetéssel megfűszerezve ,ami csak rátok vár.

Helyszín : Adana , Törökország
Időpont : 2015 Február 14-22
Létszám: 5 +1 csoportvezető ( 18- 25)
Költségek: A teljes ellátás ,beleértve a szállást, a fogadó szervezet állja. Az utazás 70%-át 170 euróig támogatja /fő.

--

Jelentkezés ,és további infók : exchange@messzelato.hu


Évzáró Messzelátó találkozó - 2014.12.16.

12/16/2014 - 18:00
12/16/2014 - 21:00
Etc/GMT

szlovák estDecember 16-án találkozhattok velünk egy igazán különleges alkalomból a Gólyában. Az eseményen több dologgal is készülünk számotokra. Minden lelkes önkéntesünket, segítőnket és barátunkat várjuk ezen az estén! Kihagyhatatlan, mindenképp gyere el!

Mi lesz?

 • Beszámoló az elmúlt évi munkánkról és beszélgetés a következőről kötetlenül.
 • Karácsonyi ajándékfabrika a Bokréta Lakásotthon Szövetkezet gyerkőceinek: Mielőtt megajándékoznánk magunkat egy kis lazulással szeretnénk veletek együtt ajándékot készíteni rászoruló gyerekeknek.
 • Zöldséges játéksarok: ahol mindenki kipróbálhatja a zöldség kártyát, zöldség memória játékot, a zöldség twistert, illetve az illatrejtvényünket is.
 • Önkénteseinknek és lelkes segítőinknek szeretnénk megköszönni eddigi munkájukat egy kis meglepetéssel. ;-)
 • És Kati is visszatért Amerikából. Itt találkozhattok vele!

Szlovák est a Messzelátó EVS önkéntesével - 2014.12.18.

12/18/2014 - 18:00
12/18/2014 - 23:59
Etc/GMT

szlovák estAhojte!

Decembert 18–án csütörtökön a Gólyában a Messzelátó Egyesület szlovákiai önkéntesük, Sanyi közreműködésével Szlovák estet szervez az érdeklődők számára. Az est folyamán lehetőség nyílik megtekinteni a szlovák Makambo (nem szlovákiai magyar, tehát nem beszélnek magyarul) nevű zenekart és megkóstolni a bryndzové halušky-t és elbeszélgetni Szlovákia és a szlovákiai magyarság aktualitásairól.

Tervezett program:

 • 18:00 - Beszélgetés szlovákok és magyarok kapcsolatáról Horváth Ádámmal a Tilos rádió Szlovák Kapcsolat c. műsorának szerkesztőjével.
 • 19:30 - Makambo koncert
 • 21:00 - DJ Laci szlovák muzsikát játszik

  Tervezett témák:

 • Kétnyelvű dél csoportosulás, Madari.sk,
 • Szlovák – magyar kapcsolat Szlovákiában szlovák szemmel. (Személyes élmények)
 • Múlt. Jelen. Jövő?

 • Messzelátó a Barabás Villa Karácsonyon! - 2014.12.14.

  12/14/2014 - 15:00
  12/14/2014 - 18:00
  Etc/GMT

  Villa KarácsonyDecember 14-én vasárnap velünk is találkozhattok a Villa Karácsonyon a Barabás Villában!

  Gyertek el Ti is, ha a karácsonyi forgatag közepette, a forralt bort kortyolgatva szeretnétek vidám gyerekek társaságában különböző újrahasznosított ékszereket kreálni, illetve hulladékpapírból jegyzetfüzetet készíteni és dekorálni!

  A Barabás Villában további programokkal is készülnek. A gyerekeket filmkuckóval és Kecskés Karina lemezbemutató koncerttel várják, míg a délután további részét különböző táncprodukciók és karácsonyi filmvetítés is színesíti.

  Időpont: 2014. december 14. 10:00-21:00
  (A Messzelátós kézműves foglalkozás időpontja: 15:00-18:00)

  Helyszín: Barabás Villa (Budapest, Városmajor utca 44.)

  Várunk szeretettel, keressétek a Messzelátós asztalokat!


  Zöld szitanyomó workshop – hosszabbítsd meg pólód életét öko-tudatosan - 2014.12.07.

  12/07/2014 - 15:00
  12/07/2014 - 18:00
  Etc/GMT

  Zöld Otthon Akadémia foglalkozásokA Messzelátó Egyesület, a Gólya és a Reciklista szitanyomó workshopot szervez, ahol használt pólóidra, felsőidre nyomtathatsz különböző mókás környezettudatos grafikákat, feliratokat.

  A grafikákat a Messzelátó önkéntesei és Reciklista tervezték igazi városi öko-nomádoknak. A motívumok a zöld háztartás, a szelektív gyűjtés és a ruha-újrahasznosítás témáira fókuszálnak. Ha te is a környezettudatos életmód híve vagy (vagy szeretnél azzá válni), akkor gyere, nyomtass velünk öko-tudatos pólót és mutasd meg a világnak! A nyomtatot póló egyedi karácsonyi ajándék.

  A foglalkozáson a szitanyomás csinját-bínját is megtanulhatod, illetve még az otthon kevés eszközzel, egyszerűen kivitelezhető stencilezés technikáját is bemutatjuk.

  Helyszín: Gólya (Bókay János utca 40.)

  A Gólyában csere-bere lesz december 7-én amelyen akár a szitázáshoz való pólókat/anyagokat is cserélhetsz!

  Időpont: December 7. vasárnap, 15:00 – 17:00. (Ebben az időpontban bármikor, folyamatosan lehet jönni. 2-3 póló nyomtatása kb egy óráig tart). Mindenki maximum 5 pólót nyomtathat.

  Fontos: csak természetes alapanyagú (pamut, viszkóz) pólóra lehet nyomtatni, műszálas és kevert szálasra nem (2-5% elasztán vagy egyéb anyag még ok).

  A foglalkozáshoz hozzájárulás: 2500 Ft

  A foglalkozáshoz regisztráció szükséges, a programra jelentkezni ennek az űrlapnak a kitöltésével tudsz!


  Új karácsonyi foglalkozás időpontok!

  Zöld Otthon Akadémia foglalkozások
  Készítsd magad karácsonyi ajándékaidat!
  Gyere el a Zöld Otthon Akadémia karácsonyi foglalkozásaira. Az alábbi alkalmakra tudsz jelentkezni:

  Kattints a fenti linkekre, hogy többet is megtudj a foglalkozásokról, s be tudj rájuk regisztrálni.

  Szeretnénk továbbá emlékeztetni, hogy kedvezményesen vehetsz részt rajtuk, ha beszervezed ismerőseidet is!


  Civil Licit: elkelt az Öko ebédszünet programunk!

  Szeretnénk, ha osztoznátok örömünkben: képzeljétek, a Civil Liciten elkelt a Messzelátó Öko ebédszünet programja!

  A Civil Licit egy olyan kezdeményezés, ahol a civil szervezetek környezetvédelemmel, munkahelyi esélyegyenlőséggel, egészségmegőrzéssel, hátrányos helyzetűek támogatásával és más CSR területekkel foglalkozó programokat kínálhatnak árverésre. A Civil Licit különlegessége az, hogy a licitálók nem egyszeri adományozást kínálnak fel a civil szervezeteknek, hanem egy mindkét fél számára előnyös együttműködés veszi kezdetét.

  November 12-én, immár hetedik alkalommal került sor a fenntarthatósági árverésre, melynek a KIOSK adott otthont. Az eseményen Winkler Nóra és Novák Péter vezetésével 14 cég licitálhatott a 12 civil szervezet által kidolgozott szolgáltatásokra. Az óriási licitcsaták alatt mi is együtt izgultunk a többi szervezettel, hogy minden szolgáltatás gazdát találjon, hiszen olyan értékteremtő és egyedi szolgáltatások kerültek kalapács alá, amelyek közül mi is nehezen választottunk volna, ugyanis mindet imádtuk! A pár óra sikerét jól mutatja az, hogy több tétel ára megduplázódott, köztük a Messzelátó Egyesület Öko ebédszünet programjáé is, melyet a Nextent Informatika Zrt. nyert el 220 000 Ft-ért.


  Bagaméri a fagylaltját maga méri! Újra télifagyizunk - Restaurant Day 2014.11.15.

  11/15/2014 - 13:00
  11/15/2014 - 16:00
  Etc/GMT

  teli fagyizoÚjranyitjuk télifagyizónkat november 15-én a Restaurant Day alkalmával!

  Télifagyiról azt hitted, hogy az a boltokban, a kassza mellett vehető olcsó fagyitölcsérbe töltött furcsa állagú kakaós massza, aminek tetején az a tejbevonómassza van, ami a jó öreg kojaknyalókán is volt anno? Hmmm az ártatlan gyermekkor.

  Hát nem! Mi minden összetevőjét a télifagyinak lecseréltük szezonális és egészséges alapanyagokra és igazi csokira! :)

  Ha szeretnéd a ködös, borongós, szélfútta időt megédesíteni, akkor gyere el és találkozz velünk! S mitől lesz ez igazán Messzelátós? Attól, hogy kihagyjuk belőle a hidrogénezett növényi zsírt, a tejport, az ízfokozót, adalékanyagokat és egyebeket, valamint alapanyagainkat természetesen megbízható, lehetőleg kistermelői forrásból szerezzük be.

  Figyelmeztetés! Teszteljük folyamatosan az irodában és még mindig elképesztő finom! Vigyázat, függőséget okoz! Semmiképp sem szabad lemaradni róla!

  Figyelem! Az utcán fogunk árulni, feltehetően bringáról! És tervezünk vinni magunkkal tollast és egyéb játékot a nemfagyievőknek.

  Időpont: 2014.11.15. 13:00–17:00 (Illetve ameddig a készlet tart.)
  Helyszín: Szent Gellért téren


  Szakkollégium Éjszakája a Messzelátóval 2014.11.13.

  11/13/2014 - 18:00
  11/13/2014 - 23:59
  Etc/GMT

  teli fagyizoSzeretnél többet tudni az EVS-ről? Mindig is érdekelt a külföldi önkéntesség, de eddig nem tudtad hogyan vágj bele? Szeretnél első kézből hallani élménybeszámolókat önkénteseinktől?

  Gyere el a Szakkollégium Éjszakája rendezvényre, ahol találkozhatsz a Messzelátó volt EVS önkénteseivel is!

  A rendezvényre a Messzelátó volt EVS önkénteseit delegálja, akik ez alkalomra különböző EVS-es játékokkal, memória kártyával készülnek. Mindemellett érdekes történeteket is hallhattok tőlük a külföldi önkéntes tapasztalataikról, de szívesen mesélnek majd arról is, hogy mi is az az EVS, hogyan kell jelentkezni, illetve mire kell ügyelni a pályázás és az utazás során.

  Időpont: 2014. november 13-án, csütörtökön 18 órától
  Helyszín: ELTE Társadalomtudományi Kar Lágymányosi Campus Északi épületének alagsora


  Tartalom átvétel

  Vissza fel