Támogass!

a Messzelátó Egyesület tevékenységeiBemutatkozunk:

A 1999 óta működő Messzelátó Egyesület a természetvédelem, környezetvédelem, oktatás és a kultúra területén munkálkodik olyan sokszínű, értékközpontú, fenntartható társadalom megvalósítása érdekében, amely emberi léptékű, nyitott, és öntevékeny közösségek együttműködésén alapszik. Az Egyesület fő céljai:

  • Természetvédelmi és környezetvédelmi ismeretek terjesztése különböző rendezvények, táborok, oktatási programok, előadások, összejövetelek, kirándulások szervezésével.
  • Az önkéntesség kultúrájának (önkéntes munka) mint érték, a társadalom építőköve széleskörű terjesztése.

Az Egyesület a „Fenntartható városi lét” témáját tűzte ki zászlajára. Programjaink, képzéseink többnyire e téma köré épülnek. Többek között a hagyományos, vidéki életmód városban is alkalmazható elemeit tanuljuk és tanítjuk, mint például a szappan-, és sajtkészítést. A háztartásokban könnyen meghonosítható környezetvédelmi tevékenységeket is népszerűsítünk kreatív ötleteinkkel és termékeinkkel. Ilyenek például az újrahasznosított hulladékból készült használati tárgyaink, vagy az egészségünkre káros vegyi anyagokat kiküszöbölő saját készítésű kozmetikumaink, és tisztítószereink. (Lásd Zöld Otthon Akadémia)Emellett a helyi termékek népszerűsítését, és az egészséges életmódra nevelést is fontos feladatunknak tekintjük (lásd 50 kilométeres diéta).

Bővebben...


Támogatókat keresünk!

A Messzelátó Egyesület főként pályázati forrásokból, valamint környezetvédelmi oktatásból tartja fenn magát. A pályázati források azonban sajnos egyre inkább csökkennek, a civil szervezeteknek pedig egyre nehezebb fenntartani magukat. Fontos, hogy függetlenedni tudjunk ezektől a forrásoktól, melynek az egyik módja az, ha a körülöttünk élő közösségek, emberek és vállalkozások saját anyagi támogatásukkal járulnak hozzá működésünkhöz.

A Messzelátó Egyesület nonprofit civil szervezet, mely minden bevételét közérdekű tevékenységre fordítja.

Igyekszünk minden lehetséges munkánkat önkéntes munkával, hulladékok felhasználásával vagy hulladékszegény megoldásokkal, más civil szervezetekkel esetenként együttműködve minél színvonalasabban megvalósítani. De ezek mellett természetesen szükségünk van többek között az egyesület koordinációját végző munkatársak bérére, valamint iroda fenntartására is.

Ha tetszik amit és ahogy csinálunk, ha egyetértesz céljainkkal, ha fontosnak tartod, hogy magyar önkénteseket küldjünk külföldre élettapasztalatot gyűjteni, akkor

TÁMOGASD A MESSZELÁTÓ EGYESÜLETET!

Így teheted:

  • Pénzzel: rendszeres átutalás bankszámlánkra, egyszeri pénzadomány átutalással vagy készpénzben
  • Adó 1% felajánlással (Pillanatnyilag sajnos nem tudunk 1% felajánlásokat fogadni.)
  • Tagdíj befizetéssel
  • Tárgyi adománnyal: nézd meg Kívánságlistánkat és ha van olyan, amit fel tudsz nekünk ingyen ajánlani, nagy örömmel vesszük!
  • Szolgáltatással (pl. szállítás, szerelés, marketing tanácsadás)
  • Hirdetési vagy megjelenési felülettel: konkrét kampányunkat, programunkat, termékünket (pl: Zöld Otthon Akadémia) ajánló hirdetési vagy megjelenési felület hozzásegít minket, hogy több emberhez jussunk el.
  • Programjainkon való részvétellel, népszerűsítésükkel.

További támogatási vagy együttműködési lehetőségekre is nyitottak vagyunk, kérlek keress meg levélben bennünket!

Vállalatok képviselői egyéni szponzorációs ajánlatért forduljanak Schnierer Katihoz, ügyvezető igazgatónkhoz.
Ha ismersz olyat, akit érdekelhet, továbbítsd programajánlatunkat vállalatoknak!

ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK!

Bankszámlaszámunk: 16200216-00114127
(MagNet Magyar Közösségi Bank zRt)

Támogatóink és partnereink listája megtekinthető itt.


Vissza fel