Önkénteseinkkel

Csatlakozz Te is a Messzelátó önkéntes csapatához!A Messzelátó Egyesület csapatához tartozik mindenki, aki önkéntes alapon tevékenyen kapcsolódik be abba a munkába, amit a zöldebb városért illetve az egyszerűbb és tudatosabb életet élő egészségesebb és boldogabb városlakókért végzünk.
Csapszerelés, gépjavítás, gilisztakomposzt készítés, sörfőző foglalkozások szervezése, ökológiai programok tartása rendezvényeken, EVS tájékoztatók. A Messzelátó Egyesület közössége élő, sokszínű és fejlődő.

Hogyan jelentkezhetsz a Messzelátó Egyesület önkéntes csapatába?

Töltsd ki a jelentkezési lapot abban az esetben is, ha egy általunk meghirdetett konkrét lehetőségre jelentkezel és abban az esetben is ha csak megtetszett a tevékenységünk és szívesen kapcsolódnál, de még nem tudod pontosan hogyan.

FONTOS! Itt a hazai önkéntes csapatunkhoz tudsz csatlakozni, ha azonban az Európai önkéntes Szolgálat lehetősége érdekel, akkor görgess tovább ezen az oldalon és alább találsz információkat és elérhetőséget.
Jelentkezési lap

Aktuális ajánlataink:

2016.10.04
onkentes

Önkéntes Grafikus

Ha szívesen segítenél nekünk tuti új arculatunkat adaptálni egykori anyagainkhoz, akkor jelentkezz!
2016.10.04
evs_kitelepules-1

Kommunikációs Önkéntes

Ha érdekel az ifjúsági munka, és szívesen kipróbálnád magad egy nemzetközi csapatban Budapesten, akkor ezt az önkéntes lehetőséget neked találták ki!

Külföldön önkénteskednél?

A Messzelátó Egyesület közel 10 éve segít hozzá 17 és 30 év közötti fiatalokat, hogy külföldi önkéntes tapasztalat által fejlesszék önkagukat, tanuljanak illetve segítsenek a nagyvilágban. Az Erasmus+ program részeként fut az EVS, amely magyar fordításban: Európai Önkéntes Szolgálatot jelent. Ezen a pályázati lehetőségen keresztül non-profit szervezetek fogadhatnak hosszabb, rövidebb időre külföldi önkénteseket, akiknek szállást, élelmet, utazást és egy kis zsebpénzt is biztosítani tudnak. Ez által pedig az önkéntes egy helyi közösség életébe kapcsolódik be, egy szervezettel dolgozik egy helyi ügyön: A falu szellemileg sérült fiataljaival fest, biogazdaságban tevékenykedik és a helyi termelői piacon neveli a városiakat tudatosabb, zöldebb gondolkodásra, angol órát tart egy árvaházban vagy éppen egy nemzetközi táncfesztivál szervezésével segít fiataloknak hogy egymás tradícióit, egymás mozdulatait eltanulva váljanak szolidáris, nyitott felnőttekké.
Külső szemlélőként megérkezik egy idegen közösségbe. Megismeri az örömeiket, problémáikat és azokra adott válaszaikat. Megosztja a tapasztalatait és végül együtt cselekszik velük.

Ki lehet EVS önkéntes?


Olyan fiatal, aki kész idejét és energiáját egy távoli közösségnek ajánlva dolgozni kicsit a világon és önmagán.

Kapcsolatfelvétel

 
 

Megtapasztaltad már milyen egyedül külföldre utazni? Támogatásoddal még több fiatalnak segíthetünk megtenni az első lépéseket!