Projekt keresés

A megfelelő projekt megtalálása, és elnyerése közel sem olyan rémisztő avyag lehetetlen kihívás! Az alapja azonban az, hogy tudd mit akarsz. Jó ez talán nem is olyan egyszerű:)

Akkor Rajzoljunk!

Első Lépés:


Vegyél elő egy papírt és fogj egy ceruzát, menj keress egy üres aszfaltfelületet és ragadj krétát vagy nyiss meg egy jó kis rajzolós programot a gépeden! Kész? Akkor rajzoljunk. Rajzoljuk kocsit négy keréken, négy szirmú virágot, házat négy ablakkal vagy bármi hasonlót, amely számodra kifejez rész-egység viszonyt és dolgozni tudsz vele.

Második Lépés:


Mit írjunk a szirmokba, kerekekbe, ablakokba...stb.?
1. Mik a céljaim egy nemzetközi önkéntes tapasztalattal?
2. Milyen képességeimet szeretném fejleszteni?
3. Miben vagyok jó, milyen különleges képességekkel rendelkezem?
4. A jelen szituációmban mik azok a pontok, amelyben változást remélek, szeretnék elérni az EVS tapasztalat által?

Harmadik Lépés:


Ha ezek megvannak akkor legyen annak a virágnak földje, az auónak útja vagy a háznak kertje és legyen ott az az időszak, amelyet szeretnél erre az élményre szánni.
Kész?

Negyedik Lépés:


Rajzold meg a virág, ház, autó...stb. körülötti világot, annak megfelelően, hogy te hol éreznéd jól magad, mint EVS önkéntes. Rajzolj hegyet, völgyet, tengert, tavat, napot vagy esőt. Golndold végig, hogy élne legszívesebben az a virág, hol száguldana az a kocsi vagy hol épülhet az a ház! Hogyan kommunikálnak ott? A béke vagy a pörgés a jellemző? Egyedül áll az a ház, autó, virág vagy nem?
Kész?

Végezetül:


Most nézzük meg mi kerekedett ki ebből! Írj témákat a ház tetejébe, a virág közepébe vagy az autóba az egységekbe írtak alapján, majd nevezd meg a helye(ke)t, ahova került!

Kész? Indulhat a projektkeresés!

Hol keressem a projektem?

Messzelátó Egyesület felületei:

facebook_icon-svg

Facebook Csoportunk

Ahova nem csak a mi partnerségünkkel zajló, de az összes izgalmas projektet kitesszük mi is, és akár Ti is oszthattok itt meg jó darabokat, vagy a projektkeresés során megrapasztaltakat.
Klikk ide!

Hírlevelünk

Alova kéthetente küldjük ki a legaktuálisabb projektjeinket.
Klikk Ide!

Hivatalos Adatbázisok:EVS adatbázis, ahol az összes projekt megtalálható, amit csak választhatsz különböző szűrési lehetőségekkel.
Youthnetwork, ahova a szervezetek maguk töltik fel aktuális projektjeiket.
Find EVS Blog, ahova a szervezetek maguk töltik fel aktuális projektjeiket.

Facebook Csoportok a teljesség igénye nélkül:


European Voluntary Service Platform " EVS"

Discover the EVS - European Voluntary Service

EVS (European Voluntary Service)

EVS vacancy

European Voluntary Service Platform " EVS"

EVS - Short Term & Large scale
EVS Finder

Aktuális Projektjeink

2017.11.28

Próbáld ki magad könyvtárosként!

Manapság a könyvtár már nem egy szigorúan csendes épület, ahová csak tanulni és kutatni járnak az emberek; a könyvtárak aktív szerepet vállalnak a kulturális programok és a helyi közösség szervezésében, legyen szó kisgyerekes családokról, kamaszokról vagy éppen idősekről. Már nem csak könyvekkel dolgoznak, rengeteg […]
2017.11.27

Karácsonyi EVS-találkozó

Rohamosan közeleg a karácsony, és ezzel együtt a 2017-es év vége. Lassan hagyományosnak tekinthető módon egy karácsonyi találkozóra invitálunk titeket, ahol találkozhattok és beszélgethettek EVS-ről frissen (vagy egy kicsit régebben) hazatért önkénteseinkkel, más EVS és külföldi önkéntesség iránt érdeklődőkkel, és persze velünk is.
2017.10.09

Egy év jótékonyság Lengyelországban

Egy szuper jótékonysági projektre keresünk egy fő önkéntest 12 hónapra Észak-Lengyelországba! Hátrányos helyzetű gyerekekkel (5-14 év) foglalkozó projektre keresnek egy segítőt, aki bekapcsolódna a szervezet munkájába, segítene az angol tanulásban, leckeírásban a gyerekeknek, nyáron részt venne a fiataloknak szervezett táborok szervezésében és lebonyolításában, […]
2017.09.27

European Solidarity Corps

Valószínűleg sokan hallottatok már róla, hogy 2018-tól meglehetősen nagy változások fognak bekövetkezne az Európai Önkéntes Szolgálat rendszerében. Bár még sok minden nem világos, szeretnénk ezekről a változásokról tájékoztatni titeket, hogy minél gördülékenyebben menjen az átmenet.
 
 

Az Európai Önkéntes Szolgálat egy életre szóló kaland, fontos hogy felkészülj rá, és felszabadultan éld meg az önálló életed, az önkéntes munkatapasztalatod, és külföldi létet.


Készülj fel velünk!


A Messzelátó Egyesület segít Neked az infószerzésben, projekt keresésben, pályázásban, ügyintézésben, kiutazásban, kintlétben.