Menu

Kíméletes ápolás

ökoneszeszer foglalkozás

Ökoneszeszer foglalkozás

 

A szépségnek is ára van: a kozmetikumipar drága, egészségünkre és környezetünkre is káros termékekkel árasztja el a piacot. A Messzelátó bemutatja a kapszula öko neszesszert, melynek elemeit többnyire mi készítettük, s csupa olyan kincset rejtenek, melyek amellett, hogy nem károsítják egészségünket és kíméletesek Földünkkel, még egyediek és izgalmasak is. A neszeszer saját készítésű dezodort, szappant, házilag horgolt arctisztító pamacsot tartalmaz, sőt maga a neszesszer is egy kilyukadt gumimatrac reinkarnációja.

Az ökonesszeszer összes tartalmát bemutatjuk és elmagyarázzuk miért is tartjuk fontosnak a minimalista hozzáállást. Előadóink jártasak a vegyszerek világába, ki tudunk emelni jó és kerülendő alapanyagokat az ápolószerekben. Annak pedig, akit az öko-szépségtrükkök érdekelnek jobban, a neszeszerbe illő minimalista, 3 db összetevőből álló alap szépségápoló szereket alkotunk: - arctisztítót; - szemfesték lemosót; - szájfényt vagy dezodort.

Miért?

A fogyasztói társadalomban élő emberek sok esetben elvesztették kapcsolatukat a természettel, az alkotással és egymással is. A környezettudatos életmód már belső késztetése a rohanásban és szennyezett városi környezetben élő embereknek. Foglalkozásainkkal közösséget építünk, szemléletet formálunk, a hétköznapi életben hasznosítható praktikus, környezeti, egészséges életmódbeli tanácsokat adunk. Kreatív energiákkal fűszerezett kikapcsolódást, öko- és egészségtudatos ötletekkel való feltöltődést kínálunk megrendelőnknek. Hiszünk abban, hogy a dolgozók munkahelyi kreativitását is serkenti, ha a szokásostól valami eltérőt csinálnak. A program során nem csak környezetvédelmi szemléletformálás, hanem csapatépítés is folyik, hisz a közös tevékenység igényli a szociális interakciókat. Az izgalmas programnak köszönhetően fejlődik a dolgozók munkahelyhez való kötődése is.

Hogyan?

A száraz elméletet játékos szemléletformálásra cseréljük, és praktikus megoldásokkal társítjuk. Foglalkozásaink hossza, megrendelőnk igénye alapján rugalmasan alakítható, egy-két órától, akár egész napos elfoglaltságig terjedhet. Csak asztalra és székekre van szükségünk a többi alapanyagot és tudást mi visszük. Ökotudatos foglalkozásainkat rendezvényekre, csapatépítő eseményekre, fesztiválokra, családi napra ajánljuk. Kreatív, lelkes csapat vagyunk, tele ötletekkel!