EVS Élménybeszámoló- Önkéntesként Európában

_mg_5649k
Kocsis Dóra
2016.05.18
Show all

Nunc felis. Curabitur ac ipsum. Pellentesque nibh ultricies est. Maecenas consequat, augue a venenatis risus. Ut id mollis vel, lacinia quam. Praesent blandit malesuada suspen.

Szeretnénk, ha minél több ex-EVS önkétesünk mesélné el a történetét, megosztaná a tapasztalatait valamint megmérettetéseinek tanulságát.

Hogy mi fog történni?


Négy frissen hazatért önkéntesünk meséli majd el EVS kalandjának történetét.

Lesznek élményeik, tippek, jótanácsok, és válaszok a Miért-ekre:
Miért éri meg? Miért nehéz, jó, szórakoztató, hasznos...?

A Mit és Hogyan kérdések esetében pedig a Messzelátós csapat igyekszik majd segíteni a válaszaival:
Mit követel tőlem illetve kínál nekem ez a program?
Hogyan válasszak projektet?
Hogyan írjak jó pályázatot?
Hogyan tegyem igazán hasznossá az EVS tapasztalatot?

Mi is az EVS?


Az Erasmus+ program részeként fut az EVS, amely magyar fordításban: Európai Önkéntes Szolgálatot jelent. Ezen a pályázati lehetőségen keresztül non-profit szervezetek fogadhatnak hosszabb, rövidebb időre külföldi önkénteseket, akiknek szállást, élelmet, utazást és egy kis zsebpénzt is biztosítani tudnak. Ez által pedig az önkéntes egy helyi közösség életébe kapcsolódik be, egy szervezettel dolgozik egy helyi ügyön: A falu szellemileg sérült fiataljaival fest, biogazdaságban tevékenykedik és a helyi termelői piacon neveli a városiakat tudatosabb, zöldebb gondolkodásra, angol órát tart egy szír árvaházban...

Mit is tesz egy EVS önkéntes? Külső szemlélőként megérkezik egy idegen közösségbe. Megismeri az örömeiket, problémáikat és azokra adott válaszaikat. Megosztja a tapasztalatait és végül együtt cselekszik velük.

Ki lehet EVS önkéntes? Olyan fiatal, aki kész idejét és energiáját egy távoli közösségnek ajánlva dolgozni kicsit a világon és önmagán.
 
 

Gyertek, ismerkedjetek, inspirálódjatok és kérdezzetek Tőlünk vagy ex-EVS-eseinktől szeptember 23-án 18:00-tól!

Az esemény ingyenes.


 

Helyszín:

  • Új Nemzedék Közösségi Tér 1053, Királyi Pál u. 6.