Civil Kommunikáció
2016.09.26
kerites
A megújulás hírével érkezünk
2016.10.02
Show all
arculat2
2015-ben a 16 éves kamaszkorba lépő Messzelátó fiatal felnőtthöz illően vizslatta meg nem csupán életének, tevékenységének irányait, hanem magára pillantva gúnyáját is kérdőre vonta. Kifejezi vajon azt, aki én vagyok? Kellően praktikus, kényelmes viselet? Kellően trendi vagyok benne, hogy a közösség elfogadjon, felfigyeljen rám?

A válasz pedig nem volt. Igazából bár szívünkhöz nőt, ámde régen kényelmetlenkedtünk már a távcsöves, hegyes-völgyes megjelenésünkben.

Varrjunk tehát új gúnyát! Hogyan is zajlik ez? Méretvétel, anyagválasztás, fazon, varrás...

Ezekhez viszont plusz kezekre is szükségünk volt, amely mindabból a tervből, irányból, célból egy anyagba vihető víziót alkot velünk. Ő lett a Civil Support. Hosszú órákat töltöttünk együtt Nári Julival, hogy pontos méretekkel, anyagválasztással tudjuk gondos kezekbe adni elképzeléseinket.

Egy szösszenetként a munkából:
"A Messzelátó egy kedves, mosolygós, barátságos lány, aki egyedi, laza, láthatóan kényelmes, finom tapintású ruhát viselne, fesztelen mozdulattal invitálna, de nem bizalmaskodó stílusban. Eligazítana, elmondaná a tisztán, érthetően a választási lehetőségeket figyelmesen követve a reakciókat, majd teret és időt adva az átgondolásnak hellyel és üdítővel kínálna." (Nyári Juli)

A célunk tehát megfogalmazásra került: szerettünk volna olyan ruhát, amely a mindennapi városi életünkben meghozott tudatos döntéseinkben kényelmes, praktikus viseletet jelent, nem csak nekünk, de a körülöttünk lévőknek egyaránt. Közösségbe kapcsol, ugyanakkor az egyéni választásunkat is képviseli, abban hogyan élünk boldogan és fenntarthatóan egymással és a természettel harmóniában a városi rengetegben.


Mindezt azonban formába önteni egy igazi alkotó kézre volt szükségünk, aki Édes Piroska lett. Lányos csapatunkra közös gúnyát varrni bár sok igazgatással jár, így sok színt és fazont lepróbáltunk, végül megszületett kényelmes és csinos öltözetünk, melynek középpontjába a zöld szív motívuma került.

Azé a zöld szívé, amelyet a mindennapi életünkben megoszthatunk másokkal, elültethetünk vagy mások elé helyezhetünk példamutatásként vagy tudásként.


A zöld szív, amely a városi életben az összekapcsolódást jelenti abban a hitben, hogy közösségben, személyes döntésekkel alakíthatunk ki egy olyan fenntartható életmódot, amely nem lemondásokkal jár, hanem örömteliséggel tölti meg a mindennapjainkat.

Akiknek nagyon köszönjük a segítséget:

Civil Support

Hogy segítettek rendet teremteni a szerte ágazó gondolatainkban!

Édes Piroska

Hogy velünk alkotva megteremtette új megjelenésünket!