A megújulás hírével érkezünk

arculat2
Új irányok, új gúnya
2016.10.01
iroda
Irodából asztalra!
2016.10.02
Show all
kerites

A megújulás hírével érkezünk


Azt mondják 7 év alatt az összes sejtünk kicserélődik, azaz megújul a szervezetünk. Ez most velünk is így történt.
Volt egyszer egy Messzelátó, amely 7 évvel ezelőtt egy nemzetközi éghajlatvédelmi kampányból kinőve kereste az útját, és városi zöld fiatalokból alakulva egy vidám, önfejlesztő baráti társaságként bátran kipróbált új utakat, szabadon, szárnyalóan, spontán módon élte az életét.
Aztán egyszer csak kinőttük az irodánkat, tele lettünk hivatalos papírokkal, megválaszolandó és eldöntendő kérdésekkel. Azaz felnőttünk.

Rá kellett néznünk a múltra, hogy a jövőbe tekintsünk. Meg kellett határozni önmagunkat, hogy a színes, szeretetteljes Messzelátóból, mi a mi valódi énünk, mi az, ami fontos nekünk, ki a mi közösségünk, hogyan tudunk mi együtt alkotni? Ezért lelassultunk, tükörbe néztünk, és terveztünk.

Másfél évvel ezelőtt az én vezetésemmel kezdtünk bele abba a stratégiaalkotó és szervezetfejlesztői folyamatba, amely során megfogalmaztuk a Jövőképünk, Küldetésünk, az alapértékeinket, céljainkat, irányainkat: mindazt, amiben mi hiszünk, és amelyek alapján rendszerezetten és átláthatóan tudunk működni, dolgozni.
A Messzelátó Egyesület elnökeként az egyik legfontosabb feladatom, hogy a háttérben -az elnökséggel karöltve- őrködjek a jövő, a biztonság, az átláthatóság fölött, és a stratégiai irányok, célok, a rend, professzionális működés felé tereljem a szervezetet, amely által nagyobb lehet a társadalmi hatása, átfogóbb tudást adhat át.
Mindazok az újdonságok, és változások, amelyekről a 2016. októberi hírlevélben olvashattok ezen célok mentén indultak el. Mert a Messzelátó mintát szeretne adni a hazai civil társadalomnak. Egy olyan közösségi alapú civil szervezetté szeretnénk válni, amely alapértékeket közvetít, és kreatív, izgalmas, szabadságot, befogadó közösséget ad a munkatársainak, önkénteseinek, támogatóinak, barátinak, követőinek, azaz megteremti kapcsolatot és harmóniát az emberek között és az emberek és az őket körülvevő világ között.
Tartsatok velünk!

Varga Judit
elnök