Gazdaságos, ökotudatos önkéntes otthon?

Fiatalok a környezetért
2016.11.04
oe_banner
Az önkéntes egyszerűség, mint önként választott életmód
2016.11.11
Show all
Képzelj el egy tizenegyedik emeleti lakást a 8. kerületben. Benne két külföldi önkéntes, akik Európai Önkéntes Szolgálatuk helyszínéül Budapestet, fogadó szervezetüknek pedig a Messzelátó Egyesületet választották. Céljuk tehát megélni, felfedezni és megmutatni, hogyan lehet a budapesti nagyvárosi káoszban fenntarthatóan és tudatosan élni.
Tizenkét hónapon keresztül dolgoznak, hogy minél több fiatal találkozhasson a gondolattal, hogy fenntarthatónak lenni a városban nem csak hasznos, de jó móka is. Nem csak hirdetik, de meg is élik, amellyel mi is nap mint nap találkozunk, amikor rátekintünk az étkükre, amit a saját teraszukon lévő üvegházban termeszetett fűszerrel ízesítenek, egy megbeszélésen előveszik többfunkciós jegyzetfüzetet, amit újrahasznosított anyagokból készítettek vagy náluk járva elcsodálkozunk a VHS szalagokból készült függönyükön...

Fenntartható önkéntes otthon

Érdemes tehát belesni a lakásukba, hogy milyen trükkökkel, ötletekkel igyekszik Giacomo és Kristi megvalósítani a városi fenntarthatóságot a saját lakásukat alakítava egy tudatos, élhető térré önkéntes zsebpénzből.
Kövességek Youtube csatornájukat!
evs-cover

Önkéntesség és fenntarthatóság

Ha szívesen olvásnál még az EVS-ről, illetve Giacomo és Kristi projektjéről itt a Messzelátónál...
Klikk ide!