oe_banner
A kevesebb több
2016.11.29
Önkénteskedj egy észt szociális centrumban
2016.12.14
Show all
Untitled design (59)

November 22-én meghívtuk partnereinket új, közösségi irodánkba, az Impact Hubba, hogy megismerjenek néhány trükköt a csomagolásmentes karácsonyról. Az egyszerű, de örömteli élet a Messzelátó Egyesület egyik fontos értéke, melyet karácsonykor is népszerűsíteni szeretnénk. Számunkra az ünnepek az odafigyelésről, a meghittségről, a szeretetről szólnak, nem felesleges tárgyak és rengeteg csomagolóanyag halmozásáról.

Ezért Meztelen karácsony néven kampányt indítottunk, ennek első állomásán pedig bemutattuk, hogy a díszítéstől kezdve a kísérőkártyákig hogyan lehet ökotudatosan készülni az ünnepekre.
A kétórás workshopon természetes anyagokból ökoneszeszer csomagot állítottunk össze, melyhez sminklemosót, ajakbalzsamot és arctisztítót készítettünk - ez kiváló ajándék lehet barátainknak, családtagjainknak vagy kollégáinknak. Megmutattuk a résztvevőknek, hogy hulladék halmozása nélkül, hogyan csomagolhatjuk be az ajándékokat és milyen természetes anyagot használhatunk kísérőkártyának, amiből akár egy kis virág vagy fűszernövény is kikelhet a kertünkben.
k4

Az eseményről készült fotók

Klikk ide!

10 egyszerű tipp a csomagolásmentes, zöld karácsonyhoz!

Csomagolás:


1. A szép csomagolást mindenki szereti. miért ne adnál olyan ajándékot, amelynek már maga a csomagoló anyaga is ajándék? Egy szép, akár karácsonyi terítő, egy kendő, sál…engedd szabadon a fantáziád! Tippek: http://furoshiki.com/techniques/ Két népszerű ajándék csomagolása:
2. Csomagold az ajándékod barátod kedvenc újságjába. Értékelni fogja a figyelmességet.
3. Ha mégis csomagoló papírba csomagolsz, ezekre figyelj:
- minél kevesebb csillogó anyag legyen a papíron, ezek újrahasznosítása néha lehetetlen, előállításuk bonyolult.
- olyan ragasztót válassz, amit a papír tépése, minta felsértése nélkül is le lehet szedni a csomagolásról.
4. Mindenkinek lehet saját csomagoló papírja, ezeket minden évben újra használhatjátok, akár az egész család elmehet idén, és együtt választhatjátok ki őket.
5. Adhatod ajándékod olyan dobozba, amiben később ételt, kenyeret, sajtot tud tárolni az ajándékozott, így évközben is eszébe jutsz akárhányszor a tőled kapott „csomagolást” használja.
6. Kisebb tárgyakat, ékszereket WCpapír gurigába is csomagolhatsz.
7. Csomagolj menő, csini, művészi vagy saját kezűleg megfestetett textil táskába.
8. hasznosítsd újra a tavalyi csomagolópapírt. (mi mindig nagy gonddal hajtogatjuk össze és rakjuk el a papírokat.)
9. Azoknak a barátaidnak, akik imádnak utazni: a nyaralásból eltett térkép szuper csomagolópapír. imádni fogják!

Ötleteink ajándékra

10. Akár magát az ajándékozást is átgondolhatod. Tudsz-e olyat adni, ami nem tárgy (így csomagolni sem kell)? minden lehet ajándék: egy színház-, koncert-, kiállítás-, fürdő-, mozijegy, utazási kupon vagy csak egy utazás szervezése,egy látogatás, közös főzés, tanfolyam, barkácsolás, meseolvasás, szabad hétvége a barátaidnak, amikor te vigyázol a gyerekeikre….bármi, amiben jó vagy, és amivel örömet szerezhet az ajándékozottnak.
fm_logo_32

A kampány megvalósulását támogatja:

4

A projekt

Kampányunk egy nagyobb pályázat része, amellyel célunk, hogy a környezettudatos életmódot divatos, örömteli, kreatív létformaként mutassuk be, s azt ne feladásnak, önsanyargatásnak éljék meg. Mindehhez egy nyitott, befogadó közösségben, jó hangulatban nyerjenek megerősítést, inspirációt és újabb tudást.
Klikk ide!