Egyszerű, házi parfüm a húsvéti locsoláshoz

Tegyél te is a rák ellen!
2017.04.07
Tréningen Madridban
2017.04.19
Show all

Megosztunk veletek néhány receptet, amivel egyszerűvé, zölddé és kemikália mentessé tehetitek az idei locsolást. Készítsétek el magatoknak vagy kérjétek meg a család férfi tagjait, hogy ezzel lepjenek meg hétfőn reggel.

Vannak, akik nagyon szeretik a locsolást és vannak, akik ki nem állhatják. A legtöbben ezért, mert a locsolást követő két hajmosás után is négy-öt féle parfümtől illatozik a hajuk. De nem csak az erős illatok miatt fontos figyelnünk arra, hogy mi került a hajunkra, hanem bőrünk egészségünk és szépségipari termékeink környezetre gyakorolt hatása miatt is, hiszen egy átlagos parfüm akár 50-100, zömében mesterséges illatanyagot is tartalmazhat. Íme, egy pár otthon, egyszerűen elkészíthető recept, amivel urak kedveskedhettek a hölgyeknek, de hölgyek elkészíthetik magatoknak is és a hagyományos versmondás előtt átnyújthatjátok locsolóitoknak.

Az igazán minimalista, környezetvédő:

Kövesd az igazi hagyományokat és használj vizet. Így garantáltan illatmentessé és egyedivé teheted a locsolást. Eszközök: víz, kis szórófejes üvegcse

A legegyszerűbb illatozó:

Az előző recept alapján cseréld a vizet rózsavízre. A rózsavizet könnyen beszerezheted a patikákban vagy drogériákban. Eszközök: rózsavíz, kis szórófejes üvegcse

A hosszan tartó illatozásért:

10 ml természetes növényi víz vagy valamilyen bázisolaj (pl. jojoba) vagy desztillált víz és alkohol keveréke (nem csak a gyógyszertári alkohol, hanem a vodka is használható)
10-15 csepp természetes illóolaj a kedvenc illatoddal
Nagyobb mennyiségeknél így adagoljuk az illóolajokat: 25 ml alaphoz 25-35 csepp, 50 ml alaphoz 50-60 csepp.
A recept forrása.

Az igazán profi parfüm keverőknek:

Látogassatok el erre az oldalra, hol mindent megtudhattok a házi parfümkészítésről, az illatokról és az arányokról.