Így fesztiválozz a nyáron! Minimalista és környezettudatos megoldások.

Better Things In Rome
2017.07.31
meadow-845469_960_720
8 Messzelátós tipp a minimalista és környezettudatos nyaraláshoz!
2017.08.10
Show all
fb cover

Már javában tart a fesztivál szezon, ilyenkor hajlamosabbak vagyunk kicsit elengedni magunkat. A fesztivál mindenkinek mást jelent és maguk a fesztiválok és a fesztiválozók is nagyon különbözőek.
Bemutatjuk neked -a teljesség igénye nélkül- három fesztiválozónkat.
Ami közös bennük, hogy a fesztivál forgatagában is szeretnek figyelni környezetükre, de igyekeznek minimalista módon élni.


Mit visznek alapfelszerelésként magukkal? Megkérdeztük őket.

Marci

csak újra-poharat, saját evőeszköz készletet, 1 darab fürdőnadrágot és egy törölközőt visz magával. Már tapasztalt, minden egyebet úgyis talál.

Megoszt: barátokkal sátrazik, mindig talál egy elhagyott hálózsákot.

Felhasznál: maradék tusfürdőt tömegével talál a zuhanyzóban.

Reklám pólót hord, melyet a fesztivál utána haza visz és addig hord, míg el nem kopik, a fesztivál alatt pedig kétnaponta kimos a zuhanyzóban talált mosószerrel és a sátorkötélen szárít.

Csökkenti az ételhulladékot: megeszi barátai még teljesen ehető, higiénikus körülmények között meghagyott maradékait. (Esetleg még kukabúvárkodik is.)

Kálmán

jó előre listát készít azokról a dolgokról, melyekkel csökkenteni tudja hulladéktermelését. A hátizsák minden szegletének jó kihasználása érdekében pár nappal a fesztivál előtt próbapakolást is tart, nehogy bármi felesleges a táskába kerüljön.
Visz magával, sátrat, matracot, hálózsákot (mert megbeszélték, hogy ezt ő viszi…egyébként ezeket megosztja még 2 másik barátjával).

Tudatosan fogyaszt: újra-poharat, saját tányért, evőeszköz készletet visz magával. Egy dobozt a maradék ételeknek, textil szalvétát, ami arra az esetre is jó, ha valamit be kell csomagolni, kulacsot, amit újra tud tölteni vízzel a csapból, egy tekercs WC papírt a biztonság kedvéért.

Nem szennyez: bilológiailag lebomló szappant visz magával. Ezzel mossa a haját és a ruháit is.
Fa fogkefét használ, amihez saját készítésű fogkérmet visz magával. A lányokat pedig szintén maga keverte naptejjel bolondítja.
Ruhából 2 váltás is elég lenne, ha az egyiket mindig kimosná,de inkább visz magával egy plusz váltást ki tudja milyen állapotban lesz az esti koncert után.

Zöldít: Visz magával egy csemetét, vagy virágmagot, amit elültet, hogy a fesztiválra utazás ökológiai lábnyomát kicsit ellensúlyozza.

Ödön

a fesztiválozás alatt is szereti a kényelmet, és mivel a trendet követi ezért a legdivatosabb üveg öko-kulacsot viszi magával, amit ő sem szégyell megtölteni a melegben a csapnál.

Mivel egy faházban száll meg, ezért minmalista táskájában nem foglal helyet a sátor, matrac vagy hálózsák. Viszont nem kér a szobához mini sampont és tusfürdőt, erről előre értesíti a szálláshelyet. Egy saját nevével ellátott alumínium szappantartóban viszi a biológiailag lebomló szappanát.

Visz egy biopamut törölközőt, amit a fesztivál idején használ, a szálláshelyen pedig meghagyja, hogy ott tartózkodása alatt se az ágyneműjét, se a törölközőjét ne cseréljék.

A koktélokat menő re-fesztivál pohárból issza, saját fém szívószálával, az ételeket pedig vagy olyan helyen fogyasztja, ahol kerámia tányérban szolgálják fel, vagy BPA mentes, szuper designos tányérjában viszi magával, amihez tökéletesen kidolgozott, szigorúan ökológiai fakitermelés szabályai alapján előállított fa evőeszközöket használ.
Ha koktél helyett inkább borozna este, arra is van megoldása. Csodás, törhetetlen BPA mentes, újrahasználható borospoharat visz magával.

Fairphoneját pedig napelemes akkumulátorral tölti napozás közben.

Ha csobbanna egyet a vízbe, azt szigorúan etikus és öko fürdőnadrágban teszi, amit egy hazai designer mintája ékesít.
A kategóriáink erősen tipizáltak és direkt túlzóak, de jelen csoportosítás csak fikció és ezzel a legkisebb mértékben sem áll szándékunkban semmilyen társadalmi csoportot sem pozitívan, se sem negatívan diszkriminálni. Úgy olvassátok mit ötletek jópofa tematizálását. Az, hogy fiú karaktereket választottunk pusztán a Lego figurák limitált női verzióinak következménye. Meg persze egy kicsit lányos szervezetnek nem árt ellensúlyozni a nemek arányát.:-)