Simply Living eszmecserék // Tárgyaink

Egy év jótékonyság Lengyelországban
2017.10.09
Messzelátó a nyolcadik Magyar Fenntarthatósági Csúcson is
2017.10.31
Show all
171019_messzelato_1115_fb_event_cover

Hol?

 

Mikor?

Impact Hub közösségi iroda, Ferenciek tere 2.

 

2017. november 15

18.00-19.30

 

Mit ?

 
Melyek hétköznapi mozgatórugóink és hogyan hozzunk jó döntéseket?
A minimalista élet valóban felszabadítja a boldogsághormonokat?
Hogyan lehet több időd, pénzed és érezheted jól magad, miközben harmóniában vagy a környezetedben élőkkel és a környezetet sem szennyezed?
Ezekre a kérdésekre mi és sokan mások is keresik a válaszokat. Ezért elhatároztuk, hogy azt a rengeteg jó tapasztalatot, hasznos praktikát, ami a virtuális térben bújik meg most egy valós térben is összegyűjtjük.
Novemberben új beszélgetéssorozatot indítunk Simply Living címmel. Az eseménysorozattal célunk, hogy alkalmat biztosítsunk a személyes eszmecserékre, meghívott szakértőink segítségével a te kérdéseitedre is választ adva.
Három részből álló beszélgetéssorozatunkon az IDŐ, PÉNZ és TÁRGYAINKhoz fűződő viszonyunkat vizsgáljuk meg egy-egy, a témában jártas bloggerrel, szakértővel.

Az első eseményen TÁRGYAINK RACIONÁLIS MINIMALIZÁLÁSÁRÓL, A STRESSZMENTES OTTHONRÓL és a felhalmozott tárgyainkhoz fűződő viszonyunkról beszélgetünk közösen Cserta Szandrával, a Kívül Belül Boldogság, Magyarország egyik első otthonszervezési tanácsadójával. Kimutatható ugyanis, hogy az otthon kialakult stressz mértéke szorosan összefügg a lakásban felhalmozott tárgyaink mennyiségével. Megnézzük, hogy hogyan csökkenthető a "háztartási stressz" úgy, hogy a felhalmozott tárgyak helyett az élményekre helyezzük át a hangsúlyt az életünkben, ezzel nemcsak magunkat, hanem környezetünket is tehermentesítve.


Mire számíthatsz, ha eljössz?

 • Olyan izgalmas előadókat, beszélgetés indítókat gyűjtöttünk össze, akik saját életük egy részében már sikerrel, örömtelien alkalmazzák az egyszerűsítést és erről szívesen számolnak be nektek.
 • Hozzád hasonló, az életük egyszerűsítésén munkálkodó emberekre, legyen az a haszontalan, pénz és idő rabló tárgyaktól való megszabadulás, a pénzügyek, a gyereknevelés területe vagy akár a család-munka-szabad-énidő egyensúlyának megtalálása.
 • Kötetlen, nyílt beszélgetésre egy minimalista térben.
 • Finom, hulladékmentes rágcsákra és frissítőkre.
 • images

  Jelentkezés:

  Szeretnénk, ha részvételednek semmi nem szabna határt, ezért a rendezvény adomány alapú. A javasolt adomány 1000-1500 Ft, amivel 100%-ban a Messzelátó Egyesület munkáját és az önkéntes egyszerűségen alapuló életmód népszerűsítést segíted. Valamit ebből fedezzük azt a kis hulladékmentes rágcsát és italt, amivel várunk.

  Limitált férőhelyeink miatt, az esemény regisztrációhoz kötött. Kérjük jelezd nekünk részvételi szándékod, hogy tudjunk neked helyet biztosítani:

  Regisztráció