Uniting Youth for Ecoutourism – Erasmus+ képzésen jártunk
2017.11.22
41-1024x684
Meet the Trash Man! Inspiring life of a global green activist
2017.11.27
Show all
simply_living_cover_s

A Messzelátó régóta kereste a választ arra, hogy hogyan lehet a városban ökotudatos, környezetbarát életet élni. Mi ezt az önkéntes egyszerűségben találtuk meg. Simply Living eseménysorozatunk célja párbeszédet indítani a téma szakértői és az érdeklődők között.

 
Az önkéntes egyszerűség legelterjedtebb meghatározása szerint
„olyan életvitel, amelyben az ember kifelé egyszerű arcot mutat, ám befelé (lelkileg) gazdag”.

 
Nem csak hisszük, de tapasztaljuk is, hogy ez nem kizárólag lemondásokkal jár, hanem sokkal több élménnyel, szabadidővel és akár több pénzzel.
Mindenkit hajt valamilyen cél, ami meghatározza mindennapi döntéseit. Az eseményeinken ennek megfelelően három témát járunk körül:
Novemberben rendeztük meg első eseményünket, ami a tárgyainkról szólt.
Meghívott előadónk Cserta Szandra otthonszervezési tanácsadó volt, a Kívül Belül Boldogság csapatából.
Rettentő sokat tanultunk és inspirálódtunk az estén. Sok olyan felismerés ért minket, ami nekünk is új volt, holott már hosszú ideje foglalkozunk a környezetünk tudatos alakításával és felhalmozott anyagi javaink ökológiai hatásával. Azonban egyértelművé vált számunkra is, hogy a tárgyainkhoz fűződő viszonyunk felismerése egy komoly önismereti lépés is.
Mi az esemény óta tudatosabban járunk-kelünk otthon és a nagyvilágban, Szandrának hála tudatusabban készülünk a karácsonyra és szeretteink megajándékozására is.

Beszámolónkat az eseményről itt olvashatjátok.

Második alkalmunk 2018. január 17-én kerül megrendezésre, aminek az idő lesz a témája. November-decemberre az egész éves túlhajszoltságunkból kiindulva nagy elánnal mindent megfogadunk - nem csak magunknak, hanem a családunknak is sokszor: "Most aztán sportolok én is, elviszem a gyereket babaúszásra is, meg babajógára is. El kellene kezdenie az angolt is, arra még keresek egy magántanárt, mert fontos, hogy gyorsan fejlődjön...
Sokszor túlvállaljuk magunkat is és gyerekeink időbeosztását is túlzsúfoljuk, rengeteg ingerrel, elfoglaltsággal, folyton történik "valami".
Meghívott előadónk ennek fényében Faragó Ági, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó.
Ágival az egyszerűbb gyermekkor alapkoncepciójáról beszélünk, a túl sok inger okozta stresszről a gyermek életében és a ritmusról.

Az eseményre hamarosan megnyílik a regisztráció lehetősége, erről a Facebook oldalunkon szólunk először, érdemes figyelni!
Az eseménysorozat utolsó alkalmán a pénz témájával zárjuk.
A pénz beosztásáról, a hozzá fűződő viszonyunkról beszélgetünk, megkísérelve azt, hogy ellenségből barátunkká tegyük. Februári előadásunk meghívott vendége egyelőre még titok. :)
Gyertek el az eseményeinkre és kezdjük a 2018-as évet együtt egy kicsit tudatosabban, életünk mozgatórugóit jobban megismerve.

Egy egyszerűbb, boldogabb, több élménnyel teli 2018-ért! :)