Meet the Trash Man! Inspiring life of a global green activist

simply_living_cover_s
A Simply Living eszmecserék
2017.11.23
Karácsonyi EVS-találkozó
2017.11.27
Show all
41-1024x684

Hol?

 

Mikor?

Impact Hub közösségi iroda, Ferenciek tere 2.

 

2017. december 12

18.30-20.00

 

Mit ?

 
Idén egy igazán sok változást, fejlődést jelentő évet zárunk. Rengeteg inspirációt, segítséget és lendületet kaptunk egymástól, a körülöttünk lévő szakemberektől és tagjainktól, önkénteseinktől. Hogy ezt megköszönjük és egy aprócska részét vissza tudjuk adni ennek a rengeteg lendületnek, egy igazán inspiráló karácsonyi előtti eseményt szerveztünk.

Meghívott előadóinkkal az egyszerűbb életmódról beszélgetünk. Karácsony kapcsán szó lesz arról is, hogy mit tudunk kezdeni felhalmozódott ételekkel, ajándékokkal.
Online videókonferencián keresztül tart előadást és kérdezhetitek is Rob Greenfield aktivistát és itt lesz velünk Újhelyi Katalin a Magyar Élelmiszerbank képviseletében.
A szervezet missziója, hogy a feleslegessé vált, de még fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszereket felkutassák és eljuttassák a rászorulóknak.

Az est fókuszában az áll, hogy mit tehetünk mi, magánszemélyek azért, hogy egy jobb, szebb világban élhessünk.

Jelentkezés:

Az előadás regisztrációhoz kötött, amelyre elsőként az Egyesületünk tagjainak, önkénteseinek és partnereinek szeretnénk lehetőséget biztosítani, ezzel megköszönve egész éves támogató munkájukat.
A szabad férőhelyek számának tekintetében nyitottuk meg a további regisztrációt mindenki számára.
Mindkét előadás nyelve angol (kérdezni magyarul is lehet, lefordítjuk), de fordító nem lesz jelen az eseményen, mivel élő kapcsolatban leszünk Robbal.


A részvétel regisztrációhoz kötött és adomány alapú. Azért, hogy biztosítsd helyed az előadáson kérünk, hogy az általad megítélt adományod összegét előre utald át bankszámlánkra. Az ajánlott adomány összeg, 1500-5000 Ft, amivel 100%-ban a Messzelátó Egyesület munkáját és az önkéntes egyszerűségen alapuló életmód népszerűsítését segíted.
Foglalj helyet
 

Ki Rob Greenfield?

 
Rob Greenfield környezetvédelmi aktivista és előadó. Életét arra tette fel, hogy meghökkentő akcióival megmutassa túlfogyasztó életvitelünk környezeti hatásait. Célja, hogy az emberek apró, mindenki számára könnyen megvalósítható változtatásokkal környezettudatosabban éljenek, ami egy nagyobb társadalmi változáshoz vezethet hosszú távon.

Mottója:
“Live simple and you will live free.”

Jelenleg San Diegóban él egy sokak számára elképzelhetetlenül pici házban, mégis mindene megvan, szám szerint 111 tárgy formájában. Egy átlag amerikai embernek 300.000 tárgy áll tulajdonában. Ezzel az életmóddal, a házával, a mindennapjaival szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az önkéntesen vállalt egyszerűség a társadalmunk egészét érintő környezeti problémákra is valós választ ad.