Simply Living eszmecserék // Testidő

IMG_6024_2
Egyszerűbb gyermekkor… és felnőttkor?
2018.01.22
testido_cover2
“Éreztem, hogy végre jó a testemnek, hogy ráfigyeltem!”
2018.02.14
Show all
testido_blog

Hol?

 

Mikor?

Impact Hub közösségi iroda, 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.

 

2018. február 13.

18.30 - 20:00

 

Mit?

 
Melyek hétköznapi mozgatórugóink és hogyan hozzunk jó döntéseket?
A minimalista élet valóban felszabadítja a boldogsághormonokat?
Hogyan lehet több időd, pénzed és érezheted jól magad, miközben harmóniában vagy a környezetedben élőkkel és a környezetet sem szennyezed?
Simply Living eseménysorozatunkat azért hoztuk létre, hogy ezekre a kérdésekre, amik oly sokunkat foglalkoztatják, együtt találjunk választ, meghívott előadóink segítségével.

Első eseményünkön a tárgyainkról, az otthonunk racionális egyszerűsítéséről beszélgettünk Cserta Szandrával, a Kívül Belül Boldogság otthonszervezési tanácsadójával és rengeteget tanultunk tőle (beszámolónk itt olvasható).

Második újévi eseményünkön az időről beszélgettünk Faragó Ágival, a Szimplán blog írójával és Egyszerűbb gyermekkor tanácsadóval. Egy kis ízelítőt itt olvashattok a kapott inspirációból.

Testidő eseményünkről


Egy különleges, élményekkel teli alkalomra hívunk titeket Simply Living eszmecseréink harmadik, Testidő eseményén. Vendégünk Szamosi Judit, Testidő csoportvezető, pszichológus (MA-).

...hogyan válhat élménnyé akár a leghétköznapibb pillanat is, ha jelen vagyunk a testünkben és érzékelésünkben?
...mire van szükségünk életünkben, mit üzen erről testünk?
...hogy vagyunk jelen a saját bőrünkben?
...hogyan tudjuk jobban megismerni és elfogadni önmagunkat a testi jelenlét által?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ Testidő foglalkozásunkon a Simply Living eszmecserék soron következő alkalmán.

Mi a testidő?


A Testidő lehetőséget teremt a résztvevőknek, hogy testükkel egy közvetlenebb és elfogadóbb kapcsolatot alakítsanak ki. Köztudott, hogy a non-verbális kommunikáció sokkal nagyobb arányban határozza meg érzéseinket, előfeltevéseinket és gondolatainkat a hétköznapi életben, mint amekkora jelentőséget tulajdonítunk neki. Vajon akkor miért nem merjünk jobban hagyatkozni testérzéseinkre egy-egy találkozás során, vagy egy nehéz nap után, hogy valóban megérezzük, mire van szükségünk? Talán azért, mert nem tudjuk, hogyan hangolódjunk rá testünkre, érzeteinkre, mozgásunkra. A módszer alapja az önmagunk és egymás iránt tanúsított elfogadó jelenlét.

Meghívott vendégünk Szamosi Judit Testidő csoportvezető, pszichológia MA- és táncpedagógus.
Judit a Testidő keretein belül a testi jelenléttel, a nem verbális térrel, egyszerű játékos gyakorlatokkal, relaxációval, mindfulness gyakorlatokkal és az élmények verbális feldolgozásával, megosztásával foglalkozik.

Mire számíthat az, aki eljön?


• egy különleges önismereti tréning megismerésének és kipróbálásának lehetősége várja
• egy támogató, biztonságos csoportra, Szamosi Judit szakképzett tréner vezetésével
• minőségi időt, énidőt tölthet el
• testünk jelzéseinek, üzeneteinek jobb megértésére
• egy új nézőpont megismerésére, ahonnan másképp látunk rá emberi kapcsolatainkra (pl. Mindig én irányítok? Mindig én kezdeményezek? Másokra várok és nem merem megtenni az első lépést? Túl könnyen vagy túl nehezen engedek közel magamhoz másokat?)
• elméleti bevezetésre és nagyon egyszerű, mindenki számára követhető és egyszerű gyakorlatokra
• közös élménymegosztásra: ki mit tapasztalt és élt meg az együtt töltött idő során

Hogyan kapcsolódik a testidő életünk egyszerűsítéséhez?


A Simply Living eseménysorozatunk célja olyan módszerek és gyakorlatok bemutatása, amivel egy egyszerűbb, élményfókuszú életmódot alakíthatunk ki saját értékeink mentén. Egy nagyvárosban élve nem csak a természettől távolodunk el, hanem saját testünktől is. Nem figyelünk oda rá, inkább használjuk, és elvárjuk tőle, hogy "működjön", amikor pedig "elromlik" (betegek leszünk, fáradtak vagyunk stb.) akkor nem értjük, hogyan jutottunk ide. Mindig rohanunk, ha fáj valami, beveszünk valamit, nem állunk meg pihenni és figyelni, hogy mit jelez a testünk.

Pedig mielőtt életünk bármelyik területén nagy változtatásba kezdünk, legyen az otthonunk átalakítása, vagy időnk tudatosabb beosztása, érdemes megnéznünk, hogy mire vágyunk, mi hiányzik - erre testünk ad választ. A Testidő egy olyan önismereti tréning, amelynek segítségével otthonra találhatunk saját testünkben, és hidat építünk a testünk jelzései, érzelmi életünk és gondolataink világa közt. Rendszeres gyakorlásával mindennapjaink kiegyensúlyozottabbá válhatnak és jobban megélhetjük és megérthetjük önmagunkat, és egymást is.
testido_blog

Regisztráció


Szeretnénk, ha részvételednek semmi nem szabna határt, ezért a rendezvény adomány alapú.
A javasolt adományösszeg 1000-1500 Ft, amivel 100%-ban a Messzelátó Egyesület munkáját és az önkéntes egyszerűségen alapuló életmód népszerűsítést segíted. Valamint ebből fedezzük azt a kis hulladékmentes frissítőt is, amivel várunk. Köszönjük támogatásod!

Limitált férőhelyeink miatt, az esemény regisztrációhoz kötött. Kérjük, jelezd nekünk részvételi szándékod, hogy tudjunk neked helyet biztosítani. Az esemény borítóképén látható fényképet készítette Gál Lívia.
Regisztráció