“Éreztem, hogy végre jó a testemnek, hogy ráfigyeltem!”

testido_blog
Simply Living eszmecserék // Testidő
2018.01.24
simplicity filmvetítés
Filmvetítés és beszélgetés a minimalizmusról
2018.03.14
Show all
testido_cover2

Harmadik Simply Living esténk témája a TESTIDŐ volt. Csoportvezetőnk, Szamosi Judit (pszichológus MA - , táncpedagógus, www.testido.hu) volt segítségünkre abban, hogy egy kis ízelítőt kapjunk abból a csodás kalandból, amit a Testidő önismereti tréninggel nyerhetünk. Másfél órára kikapcsolódtunk, magunkra figyeltünk és egy picit talán kinyitottunk a minket körülvevő világ felé.

"Elgondolkodva érzem magam."
"Nem szoktam más szemébe nézni, most nagyon furcsa volt."
"Felszabadító volt és harmonikus, teljesen egymásra tudtunk figyelni."
"Nagyon érdekes volt engedni, hogy vezessenek és vezessek valakit. Teljesen új élményt jelentett."
"Jó volt a testemre koncentrálni, mert hozzászoktam, hogy csak úgy vagyok. Jó volt rájönni, hogy vannak más mozdulatok, jó volt kilépni, köszönöm."
Ezeket mondtátok ti, akik eljöttetek a rendezvényre és velünk voltatok erre a 90 percre.
A legtöbben idegenként érkeztünk, egy rohanós keddi munkanap után, a havazás miatt megbolondult városon át. Sokan mondtátok, hogy fájt a fejetek a kezdéskor, hogy nem is volt kedvetek elindulni hóban, sárban, latyakon, dugón át. Mégis nagyon fontos volt, hogy eljöttetek és megajándékoztatátok magatokat ezzel az élménnyel.
A Testidő önismereti tréning ugyanis pont azt nyújtja nekünk, amit mi soha nem adunk meg magunknak. A mozgáson alapuló önismereti módszerrel nagyobb figyelmet fordítunk a testünkre, hogy hogy vagyunk mi, hogyan érezzük magunkat, hogyan vagyunk a világban. "A testtudatosság egy eszköz, hogy felismerjük ezeket a folyton változó, komplex érzéseket. Egy eszköz, hogy hétköznapjainkban kiegyensúlyozottabban és tudatosabban tudjunk jelen lenni." - írja Judit honlapján.

Többféle játékot és mozgástípust próbáltunk ki az este során, így kipróbáltuk, hogyan tudjuk magunkat elengedni, hogyan tudjuk figyelmünket tudatosabban a mostra, a jelenre koncentrálni, hogy hogyan lehetünk jelen a pillanatban. Megnéztük, mi vezet minket ahhoz, hogy a másokkal való kapcsolódás során mi is nagyobb egyensúlyba kerüljünk magunkkal és érzéseinkkel.
Az esemény elején és végén is elmondtuk, hogy érezzük magunkat. Míg fél 7-kor még mindenki begubózott, átkarolta magát és zárt volt, fáradt és elgyötört, addig az este végén, alig másfél óra múlva kitárt karokkal, mosolyogva lelkendeztünk, hogy egyszerűen jobban vagyunk.
Közelebb kerültünk a testünkhöz, közelebb kerültünk a valódi igényeinkhez. Nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak éreztük magunkat, holott "csak" magunkra figyeltünk. Egy új lehetőséget fedeztünk fel azzal, hogy kiegyensúlyozottságunkat nem egy végeláthatatlan bevásárló körút, nem egy tajtékos webshop-vadászat adja meg.
Hanem mi, magunknak.
PROGRAMAJÁNLÓ

Próbáld ki te is, ismerkedj meg a Testidővel!

A Simply living életmódsorozat 3. alkalmán résztvevők 35% kedvezménnyel vehetnek részt ezen a márciusi hétvégi workshopon, amennyiben február 20-ig jelentkeznek!
"A tökéletlenség bölcsessége" című workshopon és az ezzel egybekötött rendhagyó fotókiállításon a test és önmagunk mélyebb elfogadását gyakoroljuk. Relaxációs, mindfulness gyakorlatokkal, egyszerű testtudati módszerekkel, önismereti beszélgetéssel, gyönyörű képekkel és élményekkel várunk benneteket!
Kérjük, támogasd a Messzelátó Egyesület munkáját adományoddal, hogy még több hasonló eseményt tudjuk szervezni.