Simply Living eszmecserék // A divat // Filmvetítés és beszélgetés

simplicity_festival_2018.06.02-6kisebb
Milyen lenne az otthon felesleges tárgyak nélkül? Megmutattuk egy mini kiállításon.
2018.07.04
fastfashion cikkhez
Szeptemberben: Egyszerűen a divatról!
2018.08.31
Show all
letöltés

Hol?

 

Mikor?

Impact Hub közösségi iroda, 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.

 

2018. szeptember 26.

18.30 - 21:00

 

Mit?

 
Melyek hétköznapi mozgatórugóink és hogyan hozzunk jó döntéseket?
A minimalista élet valóban felszabadítja a boldogsághormonokat?
Hogyan lehet több időd, pénzed és érezheted jól magad, miközben harmóniában vagy a környezetedben élőkkel és a környezetet sem szennyezed?
Simply Living eseménysorozatunkat azért hoztuk létre, hogy ezekre a kérdésekre, amik oly sokunkat foglalkoztatják, együtt találjunk választ, meghívott előadóink segítségével.

A divatSzeptemberi témák a tudatos öltözködés és a "fast fashion"( a divattrendek "olcsó", tömeggyártott verziója). Ha szeretnéd gyakorlatban is minimalizálni a ruhatárad, kövesd 15 napos kihívásunkat: #kapszularuhatarkihivas

Miért foglalkozunk a témával?1. Ártatlannak tűnik és talán meglepő, de a divatipar a világ egyik legkörnyezetszennyezőbb iparága. 2. Fogyasztási szokásaink átformálásával, tudatos vásárlással és minimalizmussal, magunk is sokat tehetünk, hogy ez megváltozzon.

Hogyan?


Erre keressük a választ közösen és meghívott beszélgetőpartnereink segítségével.

A film


A TRUE COST (A valódi ár) című dokumentumfilm bemutatja, hogy kerülhet 800 forintba egy farmenadrág, kik és milyen körülmények között készítik a ruhákat, amiket minden nap viselünk, mennyit keresnek és feltétel nélkül igaz-e az, hogy ezek a gyárak azzal, hogy munkát adnak a világ szegényebb országaiban élő embereknek javítják az életkörülményeiket?

Meghívottak:


Mengyán Eszter: Fenntartható divatblogger a Holy Duck - #viszlatfastfashion szerzője • Balla Gabi: stílustanácsadó, stylistWalek Gabriella, a Fashion Revolution magyarországi koordinátora

Itt lesznek még:


Eljön Fritzson-Bajdor Tünde Swappis ReFashiontől, akitől nem csak a Swappisról kérdezhettek, de készül egy bemutató kapszularuhatárral is és megnézhetitek milyen kincseket lehet készíteni mások által kidobásra ítélt anyagok újrahasznosításával a RePityke jóvoltából. Használt pólóból és PET palackból, új életre keletett ékszereket is megnézhettek, mert itt lesz velünk Balogh Kinga a Cirrhopp újrahasznosított ékszerek megalkotója is!

Nézz bele a filmbe!https://www.youtube.com/watch?v=OaGp5_Sfbss
A vetetés nyelve angol, angol felirattal,de próbálunk magyar feliratot is biztosítani. Hogy sikerült-e arról pár nappal az esemény előtt Facbeook oldalunkon adunk hírt.

Regisztráció


Szeretnénk, ha részvételednek semmi nem szabna határt, ezért a rendezvény adomány alapú.
Mivel a helyek száma korlátozott, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött és adomány alapú, mellyel a vetítést és a Messzelátó Egyesület önként vállalt egyszerű életmódon alapuló, környezetvédelmi szemléletformáló munkáját támogatod.
Ajánlott adomány: Egy mozi jegy (+egy kis popcorn ára) 2110 Ft vagy ínyenceknek egy mozijegy nachossal:-) 2500 Ft
Regisztráció