Simply Living eszmecserék // Fogyasztás // Filmvetítés és beszélgetés

Fb esemény_plakát
ÉN-TE…Mi?! – Közösségi élmény szavak nélkül!
2018.11.19
markus-spiske-474816-unsplash
Ajándék ötletek környezettudatos és minimalista karácsonyozóknak!
2018.12.07
Show all
576aafd9-2c84-438d-87fa-388218be66be

Hol?

 

Mikor?

Impact Hub közösségi iroda, 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.

 

2018. november 20.

18.00 - 20:00

 

Mit?

 
Folytatódnak tavasszal elkezdett Simply Living eszmecseréink, melyek célja alkalmat biztosítani a személyes találkozásra és egymást inspirálni a tudatos egyszerű, minimalista életmód kialakításában.
Az év végéhez közeledve még a megszokottnál is több reklámmal találkozunk. Akár van tévénk, akár nincs. Karácsonyi vásárok, akciók, kötelező karácsonyi ajándék vásárlás és a már hozzánk is begyűrűző "Black Friday".
Novemberben és decemberben ezért a fogyasztással foglalkozunk a Messzelátó Egyesületben.
A reklámok mára már nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek világába is begyűrűztek. Egyre korábban nevelnek a felesleges túlfogyasztásra. Már nemcsak termékeket, hanem életformákat, értékeket is “el akarnak adni”. Egyre erőszakosabban figyelik és térképezik fel a gyerekeket, hogy minél inkább eggyé váljanak a termékeikkel és lehetőleg a cégük fogyasztói maradjanak egész életük folyamán.
Miért fogyasztunk? Miért nem tudunk ellenállni a reklámoknak? Mit tehetünk szülőként? Hogyan tudjuk és lehet-e egyáltalán függetleníteni magunkat a reklámoktól?
A film és a beszélgetés nem (csak) gyakorló szülőknek szól, hanem mindenkinek, aki szeretne változtatni fogyasztói szokásain vagy csak kíváncsi arra, milyen eszközöket vetnek be a cégek annak érdekében, hogy olyasmi iránt ébresszenek bennünk vágyat, amire igazából nincs szükségünk.
Simply Living eseménysorozatunkat azért hoztuk létre, hogy ezekre a kérdésekre, amik oly sokunkat foglalkoztatják, együtt találjunk választ, meghívott előadóink segítségével.

Meghívottak:


Gergely Viktória, pszichológus és fókusz-tréner
Jelenleg a Menedékház Alapítvány önkéntes koordinátora. Korábban iskolapszichológusként dolgozott, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Helperek Egyesületének önkéntes pszichológus csapatának tagjaként tevékenykedett. Mind pszichológusként, mind magánemberként érdeklődése középpontjában áll a tudatosság, önmegvalósítás és a vegánság lélektani oldala, és közel áll hozzá a degrowth mozgalom szemlélete.

Csizmadia Máté, agrár-közgadász és pszichológus.
Önkéntes pszichológus a Máltai Szeretetszolgálatnál és a Zöld Pszichológia blog szerzője, melyek célja a környezettudatos cselekvések pszichológiai hátterének feltárása és terjesztése.

Burgman Nóra, (Zöld Tartalom) online tartalommarketing specialista, marketing tanácsadó
Környezetvédő szervezeteknek segít abban, hogy online láthatóvá, ismertté, szakmailag elismertté és eredményessé tegyék zöld tevékenységüket. A fenntartható szemlélet terjesztésével foglalkozó honlapok és közösségi média csatornák számára készít online tartalmat.

Faragó Ági (szimplan.hu) Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó
Kézzelfogható tanácsokkal lát el bennünket arról, hogy védhetjük meg gyermekünket a reklámoktól, úgy, hogy közben szociális kapcsolataira is vigyázunk. Munkája során segít a hozzá forduló családoknak nyugodtabb, békésebb hétköznapokat teremteni. Ide tartozik a játékok rendbetétele, de a kevesebb program, információ és a nagyobb kiszámíthatóság megteremtése is. Az Egyszerűbb gyermekkor segítségével a gyerekek kiegyensúlyozottabbá válnak és teret és időt kapnak ahhoz, hogy személyiségük a saját tempójában fejlődjön ki.


Regisztráció


Szeretnénk, ha részvételednek semmi nem szabna határt, ezért a rendezvény adomány alapú.
Mivel a helyek száma korlátozott, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött és adomány alapú, mellyel a vetítést és a Messzelátó Egyesület önként vállalt egyszerű életmódon alapuló, környezetvédelmi szemléletformáló munkáját támogatod.
Ajánlott adomány: Egy mozi jegy (+egy kis popcorn) ára vagy ínyenceknek egy mozijegy nachossal:-)
/ A vetítés nyelve angol,magyar felirattal.// A beszélgetés nyelve: magyar.
Regisztráció