Kezdj beltéri komposztálni velünk!

71705481_537335910348689_8911213044982349824_o
SimpliCity Játék
2019.12.17
Show all
7510411090_6d237fc84e_z

...szeretsz főzni de zavar a sok zöldségmaradék?

…Hulladékmentesség útján elindultál és most jutottál a komposztálásig?

...Már belekezdtél de elbizonytalanodtál mi hogyan is működik a komposztálásban? nincs hozzáférésed kerthez/földhöz, de még egy balkonod sincs?


Komposztot bárki előállíthat, akinek van konyhája, balkonnövényei, kiskertje. A komposzt valójában trágya, tömény tápanyag, amelyre a növényeknek az egészséges, életerős növekedéshez szükségük van. A termelt komposztunk vagy csurgalék komposzttea tápanyagokaban hihetetlenül gazdag anyag, ami szoba és kerti növények tápanyag utánpótlására használhatunk. Így nem kell műtrágy oldatokat vagy különleges tápoldatokat vásárolnod. Az általunk megtermelt hulladékmennyiség (évi kb. 350-400 kg/fő) pedig legalább a harmadával csökkenthető.

Általános háztartási probléma, hogy mit is hogyan is kéne kezdenünk a hulladékunkkal a városban: elszállítani és deponálni? elégetni? Vegyünk a kezünkbe a megoldást!
Évente kb 68 kg élelmiszerhulladékkal lehet számolni Magyarországon per fő (2018, Nébih, ) ez hozzávetőlegesen 1/3-a a kukánkba kerülő háztartási hulladékunknak. És még ebből is 33kg/fő elkerülhető lenne szemléletformálással csökkenteni is lehet.
Messzelátóban fontosnak tartjuk, hogy a hulladékmentes életmódhoz való úton támogassunk. Kezelhetjük a komposztálást, mint a hulladékmentes új életmódunk egyik pillérért. Végülis a beltéri komposztálás arra sarkall, hogy

 • csökkentsük a lebomló hulladékunk nagyságát
 • műanyagmentesen
 • húsmentesen
 • laktózmentesen
 • vegyszermentesen
 • konyhai hulladékunk kreatív újrahasználásával…éljünk!

  Ha érdekel a beltéri komposztálási előadásunk/foglalkozásunk (online és offline) kérlek add meg az elérhetőségeid és tájékoztatunk a következő alkalomról.
 • Rugalmasan, pozitívan és kíváncsian álljunk ehhez a komposztálási eljáráshoz. Fogadjátok szeretettel a az előző beltéri komposztálás előadásunk anyagát!
  Kérjük, támogasd a Messzelátó Egyesület munkáját adományoddal, hogy még több hasonló szemléletformáló munkát tudjunk végezni!