Csapatunk

Mi a Messzelátóban hiszünk az összekapcsolódásban.
Abban, hogy közösségben többre megyünk, boldogabbak lehetünk és támogatást, biztonságot nyújthatunk egymásnak.
Mi itt a Messzelátóban szeretünk tanítani és tanulni, adni és kapni, odafigyelni egymásra, meghallgatni egymást. Légy része a közösségünknek!

Bálint Orsolya
orsolya@messzelato.hu

A Messzelátóval közös történetem még évekkel korábbra nyúlik vissza, a BA diplomámhoz kerestem egy gyakornoki helyet, ahol letudhatom a kötelező órákat, és pont szembejött velem, hogy ide bizony gyakornokot keresnek. Akkoriban nem foglalkoztatott különösebben se a fenntarthatóság, se a kisebb ökolábnyom, az önkéntes egyszerűségről pedig még csak nem is hallottam - viszont tetszett a barátságos légkör, így jelentkeztem. Ez pedig életem egyik legjobb döntése volt: ahogy teltek a munkaórák, egyre jobban éreztem magam a Messzelátósok között: inspiráltak, tanultam tőlük, hatásukra elkezdtem figyelni a saját életemben is azokra a pontokra, ahol változtathatok, és elindultam az úton, hogy megváltoztassam az életmódom. Végül elszakadni se tudtam ettől a közegtől, így önkéntesként maradtam, és az évek során hol kevesebbet, hol sokkal többet voltam a csapattal. Ezt az utat koronázza meg, hogy immár elnökségi tagként és munkatársként is nap mint nap tehetek a változásért. Feladataim színesek, elsősorban én felelek a mindennapi zökkenőmentes működésért, az adminisztrációért és részben a kommunikációért - de bátran keress bármilyen kérdéssel, tudni fogom, hogy hova irányítsalak tovább.
Tóth Zsófi
kommunikacio@messzelato.hu

A Messzelátóhoz már 7 éve kötődöm: gyakornokként kezdtem, majd EVS önkéntesként, egy külföldi önkéntes mentoraként és foglalkozásvezetőként is önkénteskedtem. Egy karrierváltást követően kerültek hozzám a Messzelátó Egyesület valamint a SimpliCity Fesztivál kommunikációs feladatai: a bormarketinget és a sommelier pályát hagytam ott egy olyan ügy szolgálatáért, ahol az önkéntes egyszerűség életmódjának üzenetét juttathatom el minél több emberhez. Hiszek abban, hogy a kevesebb több és hogy mindennapi apró döntéseink vezetnek el egy fenntarthatóbb, tudatosabb élethez.
Udvarnoki Tünde
tunde@messzelato.hu

Tünde vagyok és 10 éve a természetes, egyszerű életmód kipróbálásába fogtam, azóta is kitartóan keresek egyszerű, növényi „csináld magad”, kisléptékű megoldásokat a bőrünk, hajunk, ruhánk, növényeink, lakásunk, szeretteink ápolására. Az egyszerű, minimalista, hulladékmentes majdnem ehető megoldásokat szeretem. 2010 óta tartottam szemléletformáló foglalkozásokat felnőtteknek és gyerekeknek sokféle természetes témában a Messzelátó Egyesületben és a Szatyor Egyesületben. Most a foglalkozás megrendelésekkel, az animátoraink képzésével és a programok fejlesztésével foglalkozom a Messzelátóban. Gyere nézd meg a programajánlónkat https://messzelato.hu/cegeknek/, és keress nyugodtan emailben!
Vági Zsolt
zsolt@messzelato.hu

Alap végzettségemet tekintve táplálkozástudományi szakember vagyok. Az egyetemi évek alatt kezdtem foglalkozni a fenntartható élelmiszer-termeléssel és a táplálkozási szokások ökológiai terhelésével. Első diplomamunkám ebben a témában született. Ebben az időszakban kezdett bennem kialakulni a túlfogyasztással, a fogyasztói társadalommal kapcsolatos álláspontom és elmélyülni az a szemlélet, amire azóta törekszem szakmailag és egyénileg. Később fiatal kutatóként foglalkoztam a különböző táplálkozási szokások és az életmód “árával” - azt a tévhitet próbáltam eloszlatni, hogy a fenntartható és jó minőségű élelmiszerekből összeállított egészséges étrend mindenképpen drágább kell legyen az átlagosnál. Doktori tanulmányaim során eltávolodtam az előbbi témától és hajléktalan emberek egészségmagatartásával, egészségi állapotával és táplálkozási szokásaival foglalkoztam. Leginkább ezen időszak alatt szembesültem azzal, hogy a társadalmat is formáló egyéni hiedelmeink, mintáink milyen mértékben meghatározzák a viselkedésünket. Innentől sokkal inkább erre fókuszáltam, ezeket az életformáló értékeket próbáltam közvetíteni. Hiszek abban, hogy az egyszerű, nem a fogyasztásra, hanem az emberi értékekre támaszkodó élet kialakítása egy olyan út, amin érdemes járni.
kép2
 
 

Te is egy olyan társadalomban szeretnél élni, ahol ezek az értékek határozzák meg az emberek közti kapcsolatokat? Akkor segíts nekünk ezt minél szélesebb körben közvetíteni és támogasd munkánkat!