Kíméletes szépségápolás

Ökoneszeszer foglalkozás


A szépségnek is ára van: a kozmetikumipar drága, egészségünkre és környezetünkre is káros termékekkel árasztja el a piacot. A Messzelátó bemutatja a kapszula öko neszesszert, melynek elemeit többnyire mi készítettük, s csupa olyan kincset rejtenek, melyek amellett, hogy nem károsítják egészségünket és kíméletesek Földünkkel, még egyediek és izgalmasak is. A neszeszer saját készítésű dezodort, szappant, házilag horgolt arctisztító pamacsot tartalmaz, sőt maga a neszesszer is egy kilyukadt gumimatrac reinkarnációja.

Miért?


A fogyasztói társadalomban élő emberek sok esetben elvesztették kapcsolatukat a természettel, az alkotással és egymással is. A környezettudatos életmód már belső késztetése a rohanásban és szennyezett városi környezetben élő embereknek. Foglalkozásainkkal közösséget építünk, szemléletet formálunk, a hétköznapi életben hasznosítható praktikus, környezeti, egészséges életmódbeli tanácsokat adunk. Kreatív energiákkal fűszerezett kikapcsolódást, öko- és egészségtudatos ötletekkel való feltöltődést kínálunk megrendelőnknek. Hiszünk abban, hogy a dolgozók munkahelyi kreativitását is serkenti, ha a szokásostól valami eltérőt csinálnak. A program során nem csak környezetvédelmi szemléletformálás, hanem csapatépítés is folyik, hisz a közös tevékenység igényli a szociális interakciókat. Az izgalmas programnak köszönhetően fejlődik a dolgozók munkahelyhez való kötődése is.

Hogyan?


A száraz elméletet játékos szemléletformálásra cseréljük, és praktikus megoldásokkal társítjuk. Foglalkozásaink hossza, megrendelőnk igénye alapján rugalmasan alakítható, egy-két órától, akár egész napos elfoglaltságig terjedhet. Csak asztalra és székekre van szükségünk a többi alapanyagot és tudást mi visszük. Ökotudatos foglalkozásainkat rendezvényekre, csapatépítő eseményekre, fesztiválokra, családi napra ajánljuk. Kreatív, lelkes csapat vagyunk, tele ötletekkel!

Az ökonesszeszer összes tartalmát bemutatjuk és elmagyarázzuk miért is tartjuk fontosnak a minimalista hozzáállást. Előadóink jártasak a vegyszerek világába, ki tudunk emelni jó és kerülendő alapanyagokat az ápolószerekben.

Annak pedig, akit az öko-szépségtrükkök érdekelnek jobban, a neszeszerbe illő minimalista, 3 db összetevőből álló alap szépségápoló szereket alkotunk:
arctisztítót;
szemfesték lemosót;
szájfényt vagy dezodort.

Egyéni ajánlatért keresd Kocsis Dórát!

dori@messzelato.hu
+36 30 466 31 26

Akiknél már jártunk:

Kikelő karácsonyfa díszek

2015 végén egy délutánon látogattunk ki az EXXON budapesti irodájába, ahol kikelő papírból készítettünk karácsonyfa díszeket az érdeklődő dolgozókkal, amellyel a papír hulladék újrahasznosíthatóságára szerettük volna felhívni a figyelmet.

Fenntarthatósági nap

2016 tavaszán szakértőink a fenntarthatósági nap keretében tartottak az IKEA termékeit felhasználva workshopot komposztálás és palántázás témában, miközben standunkon egy egész napon át meséltünk a vásárlóknak, hogy milyen trükökkel és IKEA termékekkel tehetik zöldebbé a mindennapjaikat.

Öko kávészünet

Két délutánt töltöttünk a BP irodájában, ahol a kávé automata mellé beállított bicikli turmixunkkon keresztül meséltünk a dolgozóknak a városi biciklizés öröméről, a zöld turmixok jótékony élettani hatásairól.

Ökoneszeszer

2016 nyarán egy saját kézzel készített neszeszerre látogattunk ki a Civil Impact rendezvényre, amelyet olyan ökokozmetikumokkal töltöttünk meg, amelyek amellett, hogy kíméleteeks az egészségünkkel és Földünkkel szemben, még egyediek és izgalmasak is.
 
 

Cégvezető vagy? Vállalatnál dolgozol? Nézd meg hogyan támogathatod munkánkat!