SimpliCity Fesztivál – egyszerűen jobb!

sc_fb_cover

Nézd meg, milyen volt a fesztivál és gyere el jövőre!

 
 Hogy jutottunk el egy fesztivál megszervezéséig?


A Messzelátó Egyesület évek óta kutatja a fenntartható városi életmód lehetőségeit, célja gyakorlati példákat mutatni a nagyvárosban élő ökotudatos embereknek. Folyamatosan kutatjuk annak lehetőségét, hogy hogyan tudunk a környezetünkkel harmóniában jól élni, jól lenni. Hogyan tudjuk ökológiai lábnyomunkat csökkenteni úgy, hogy közben akár még jobban is érezzük magunkat ettől? Így jutottunk el az önkéntes egyszerűség újrafelfedezéséhez.

Számunkra az önkéntes egyszerűség azt jelenti, hogy ha beérjük egy kicsit kevesebbel, annyival, amennyire tényleg szükségünk van, akkor az kevesebb vásárlással is jár. Ez kevesebb gyártást, erőforrást, nyersanyagot, szállítást jelent. Kevesebb szükséges tárolóhelyet a lakásunkban, kevesebb bútort, kisebb ingatlant. Kisebb (vagy akár nulla) lakáshitelt.
Így csökken annak is az esélye, hogy olyan munkát kell végeznünk, amit bár nem szeretünk, de fedezi a kiadásainkat.

Boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk, hiszen elérhetővé válhat egy boldogabb, tartalmasabb és teljesebb élet lehetősége. Nem csak nekünk, hanem családunk, környezetünk számára is. Mindezt pedig tesszük úgy, hogy következményeként óvjuk Földünket, tiszteljük a többi élőlényt, felismerjük és felmérjük döntéseink súlyát.

Ezért foglalkozunk az önkéntes egyszerűséggel. Mert egy valós válasz a városi jólétre és jól-létre. Mert harmóniába kerülünk a minket körülvevő élővilággal és mert óvni tudjuk ezáltal. Mert hisszük, hogy egyszerűen is jól lehetünk!
 
oe_banner
Mit jelent az önkéntes egyszerűség? Összeszedtük, körbejártuk és megpróbáltuk összefoglalni neked, hogy közösen tudjunk elindulni ezen az úton. Olvasd el, kapcsolódj be!
Elolvasom
 

Hogyan kezdtük?


A korábbi, gyakorlati megoldásokat bemutató rendezvényeinkhez hasonlóan szerettük volna megosztani veletek is ezt a tudást, beszélgetni róla. Ezért szerveztünk egy csomó programot...

... filmet néztünk és késő estig beszélgettünk közösen a látottakról
... megosztottuk tippjeinket a tudatos, minimalista utazásról
... meghirdettük új, hiánypótló és egyedülálló programsorozatunkat, ami életünk egyszerűsítésének különböző módjait járja körül
... év végi bulinkon a világ egyik legismertebb (és szerintünk egyik legpozitívabb és leginspirálóbb) környezetvédő aktivistájával, Rob Greenfielddel beszélgettünk a minimalizmusról és ennek környezetre gyakorolt hatásáról, szuper tippeket is kaptunk tőle!
... egy egész estét szántunk a tárgyainkhoz fűződő viszonyunkra és az elengedés nehézségeire
... megnéztük, hogyan osztjuk be időnket, hogyan alakul családunk élete ettől?
... végül felfedeztük a legegyszerűbb eszközünket arra, hogy felmérjük saját állapotunkat: a testidőt
 
simplicity-tixa

És folytatjuk! Idén is megszervezzük a Simplicity fesztivált!


Amikor láttuk, hogy egyre többen és többen érdeklődtök, egyre többen kerestetek meg minket, hogy ez jó, ezt folytassuk, úgy gondoltuk, érdemes ezt még több embernek megmutatnunk. Ezért egy fesztivál szervezésébe kezdtünk. Magyarország, de talán a világ első önkéntes egyszerűségről szóló fesztiválját szervezzük. Ez a SimpliCity Fesztivál.
Ismerd meg a SimpliCity Fesztivált!

A fesztiválról szóló cikkeink, ajánlóink

2019.02.19
49938564_10156164828653763_4419916437330591744_o

Állj meg egy percre! Miért rohannál végig az életed tájain? Nézz körül és lassíts!

Év eleji, 21 napos lassítás programunk összefoglalója.
2018.09.25
borítókép_kihívás

Így alakíts ki kapszularuhatárat! Szeptemberi kihívásunk összefoglalása

Akár velünk tartottál a szeptemberben 15 napon keresztül, akár most kezdesz bele a szelektálásba, válogatásba tippjeink segítségedre lesznek, hogy tudatosabb ruhatárat alakíts ki.
2018.09.08
KIH╓V╡S_

Őszi kapszularuhatár 15 nap alatt! Szeptemberi kihívásunk

Tarts velünk 15 napon keresztül és alakítsd ki saját, egyéni és egyedi kapszula ruhatárad őszre.  
2018.08.31
fastfashion cikkhez

Szeptemberben: Egyszerűen a divatról!

Szeptembertől egy izgalmas, új működési formával kísérletezünk: egy-egy hónapot egy-egy témának szentelünk, akkor viszont tényleg a mélyére igyekszünk ásni.
2018.07.04
simplicity_festival_2018.06.02-6kisebb

Milyen lenne az otthon felesleges tárgyak nélkül? Megmutattuk egy mini kiállításon.

Nézz be velünk az IKEA-val közösen megalkozott képzeletbeli otthonunkba.  
2018.06.16
sc_blog_zw

A fesztivál, ami után nem fulladtunk bele a szemétbe

Hogyan jut el egy környezetvédő szervezet a minimalizmusig? Miért pont a minimalizmus? Kell, hogy ez hulladékmentes legyen? Minden, ami minimalista, az hulladékmentes, de nem minden hulladékmentes, ami minimalista? Hogy van ez?   Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az első SimpliCity Fesztiválon A […]
2018.06.11
kép2

SimpliCity: az útkeresés fesztiválja

Megmutatjuk, hogy mi történt Budapest első minimalista és hulladékmentesen szervezett fesztiválján!
2018.05.07
31664596_228672821215001_547149004962529280_o

Hulladékmentes hangolódás a Simplicity Fesztivál 2018-ra!

Hiszünk abban, hogy 300 ember fesztiválozhat és érezheti jól magát együtt úgy, hogy  közben a lehető legkevesebb hulladékot termeli. Hogyan? Készülj velünk a Fesztivált megelőző 30 napban!
 
 

Támogatásoddal még több hasonló városi, társadalmi és környezetvédelmi érzékenyítő programot valósíthatunk meg.