Hulladék és újrahasználat

Kikelő maglabda


A maglabda készítés egy ősi módszer a magok csírázóképességének megőrzésére. Ezt a módszert kicsit megváltoztatva, irodai papírhulladékból készítünk kikelő “érméket”. Ez egy gyorsan elkészülő, különleges, saját készítésű ajándék is lehet egy üzenettel ráírva. Foglalkozás közben kötetlenül beszélgetünk újrahasználatról, a papír szelektálásról és a városi környezetünk zöldítéséről. Az érmékbe/képeslapokba különböző magokat helyezhetnek el a résztvevők (többnyire szezonális virágokat vagy fűszernövényeket) illetve díszíteni is tudják őket 8-10 féle természetes festékkel (pl.:cékla, spenót, kakaó, paprika).

Kupaknyi ápolókrém


Ajkainkat legjobb, ha bőrünkhöz hasonlóan ápoljuk, mivel rengeteg viszontagságnak vannak kitéve. Tökéletes mini ajándék lehet ez a saját készítésű ajakír, melynek fő alapanyagai a növényi olajok vagy zsírok, méhviasz, különböző természetes illatosítók és színezőanyagok. Tartója pedig a szelektív gyűjtőkből ismerős PET palack kupakja, amiről az eseményen még többet beszélgetünk és próbáljuk más formába megmutatni a résztvevőknek a hulladékot.

Miért?


A fogyasztói társadalomban élő emberek sok esetben elvesztették kapcsolatukat a természettel, az alkotással és egymással is. A környezettudatos életmód már belső késztetése a rohanásban és szennyezett városi környezetben élő embereknek. Foglalkozásainkkal közösséget építünk, szemléletet formálunk, a hétköznapi életben hasznosítható praktikus, környezeti, egészséges életmódbeli tanácsokat adunk. Kreatív energiákkal fűszerezett kikapcsolódást, öko- és egészségtudatos ötletekkel való feltöltődést kínálunk megrendelőnknek. Hiszünk abban, hogy a dolgozók munkahelyi kreativitását is serkenti, ha a szokásostól valami eltérőt csinálnak. A program során nem csak környezetvédelmi szemléletformálás, hanem csapatépítés is folyik, hisz a közös tevékenység igényli a szociális interakciókat. Az izgalmas programnak köszönhetően fejlődik a dolgozók munkahelyhez való kötődése is.

Hogyan?


A száraz elméletet játékos szemléletformálásra cseréljük, és praktikus megoldásokkal társítjuk. Foglalkozásaink hossza, megrendelőnk igénye alapján rugalmasan alakítható, egy-két órától, akár egész napos elfoglaltságig terjedhet. Csak asztalra és székekre van szükségünk a többi alapanyagot és tudást mi visszük. Ökotudatos foglalkozásainkat rendezvényekre, csapatépítő eseményekre, fesztiválokra, családi napra ajánljuk. Kreatív, lelkes csapat vagyunk, tele ötletekkel!

A program időtartama rugalmas, folyamatosan tudjuk fogadni az érdeklődőket. Saját mintadarabot is hazavihetnek a recept mellé. Közben beszélgetünk az öko szépségápolás praktikáiról, a szelektív gyűjtésről is.
A foglalkozáson folyamatosan tudjuk fogadni a résztvevőket, akik 20 perctől akár 1,5 órát is eltölthetnek nálunk alkotási kedvüktől függően.

Egyéni ajánlatért keresd Kocsis Dórát!

dori@messzelato.hu
+36 30 466 31 26

Amit ajánlunk még:

Egészséges étkezés - Bringaturmix foglalkozás

Vegyszermentesség - ökotisztítószer foglalkozás

Kíméletes ápolás - ökoneszesszer foglalkozás

Akiknél már jártunk:

Kikelő karácsonyfa díszek

2015 végén egy délutánon látogattunk ki az EXXON budapesti irodájába, ahol kikelő papírból készítettünk karácsonyfa díszeket az érdeklődő dolgozókkal, amellyel a papír hulladék újrahasznosíthatóságára szerettük volna felhívni a figyelmet.

Fenntarthatósági nap

2016 tavaszán szakértőink a fenntarthatósági nap keretében tartottak az IKEA termékeit felhasználva workshopot komposztálás és palántázás témában, miközben standunkon egy egész napon át meséltünk a vásárlóknak, hogy milyen trükökkel és IKEA termékekkel tehetik zöldebbé a mindennapjaikat.

Ökokávészünet

Két délutánt töltöttünk a BP irodájában, ahol a kávé automata mellé beállított bicikli turmixunkkon keresztül meséltünk a dolgozóknak a városi biciklizés öröméről, a zöld turmixok jótékony élettani hatásairól.

Ökoneszeszer

2016 nyarán egy saját kézzel készített neszeszerre látogattunk ki a Civil Impact rendezvényre, amelyet olyan ökokozmetikumokkal töltöttünk meg, amelyek amellett, hogy kíméleteeks az egészségünkkel és Földünkkel szemben, még egyediek és izgalmasak is.
 
 

Cégvezető vagy? Vállalatnál dolgozol? Nézd meg hogyan támogathatod munkánkat!